Dodaj do ulubionych

skąd się biorą takie baby?

13.01.06, 18:40
mowie o tych matkach polkach w ktorych tyle jadu tyle chamstwa i agresji!!! o
tych co pyskuja w watkach bo nie podoba im sie opinia innych? mowie o tych
matkach co sie uczepiaja glupiego bledu jakiejs literowki i skacza sobie do
gardeł!!! ja nie chce zeby takie baby wychowywaly nasze spoleczenstwo bo
potem margines na ulicy rosnie!
Obserwuj wątek
    • malami1001 Re: skąd się biorą takie baby? 13.01.06, 18:56
      Witajsmile Zauważyłam to samosad jest to bardz smutne bo przecież ciaza to
      najlepszy okres kobietysmile (przynajmniej mój) Pozdrawiam 27 tc
    • olcia1006 Re: skąd się biorą takie baby? 13.01.06, 19:02
      Sofi no tak to już jest. Dzisiaj zaglądnęłam na forum i odważyłam się zwrócić uwagę moderatorce, nie miałam zamiaru atakować powiem więcej na początku było mi nawet szkoda poprzedniej moderatorki bo zamiast słowa moderować zrobiła literówkę i wyszło modelować. Mało jej nie zjadły rozwścieczone mamuśki. A dzisiaj to ja zostałam zaatakowana że rozpętuję burzę która już ucichła. Przykro mi ale nie siedze non stop przed kompem i nie śledzę szczególnie uważnie tego co się tutaj dzieje (dzisiaj przeszłam samą siebie z tym siedzeniem). Zaproponowałam żeby kasować wątki po dwóch dniach żywotności jeśli nie mamy prawa sie po tym czasie odzywać. Zawsze spływały po mnie takie uwagi ale dzisiaj to trochę się zdenerwowałam. Zawsze broniłam nowych dziewczyn, tych które mają odwage sięzapytać o rzeczy które dla niektórych wydają sie proste i bezsensowne. Ale nie wiem czy jest sens sie zagłębiać. Trzeba wziąć pod uwagę że dziewczyny są różne. Myślę, ze szkoda zdrowia i czasu na utarczki i lepiej poczytać i pogadać z kimś kto jest wart naszego zainteresowania. Pozdrawiam
      • czajkax2 Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 00:00
        Olciu o tym ze rozpętujesz burze nie napisalam ja tylko inne forumowiczki.
        Prosze nie miec do mnie pretencji o cos czego nie zrobiłam.
    • gonia28b Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 00:34
      Nie mam pojącia skąd się biorą takie baby. Też ubolewam nad tym, że trafiają
      się tutaj takie i na forum publicznym taki cyrk odstawiają, ośmieszając się
      kompletnie.
      • annam21 podpisuje sie rekoam i nogami:)) 14.01.06, 10:07
        jestem styczniowka i wlasciwie baaaardzo dlugo nie wchodzilam na Ci.. teraz
        weszlam i szok...juz zapomnialam jak to jest gdy ludzie sa dla siebie tacy
        wredni.Tu watku nie ma zeby ktos nie mial czegos wrednego do napisania...ale
        coz na to nie ma radysad
    • katrint Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 10:17
      Jak to skąd??Jak wszędzie tak i tu takie baby są i tyle.Jak ktoś się juz
      urodził z nienawiścią do całego świata to ciąża tego nie zmieni niestety.Trzeba
      się z tym pogodzić i nie zwracać uwagi choć przyznam,że odechciewa się
      przebywania na forum w takim towarzystwie,bo niestety takie mamuśki są tu na
      pierwszym planie przez to,że najgłosniej krzyczą i wszędzie się udzielają w
      swój mało inteligentny sposób.No cóz takie jest życie,że głupich nie
      sieją....Należy tylko wspólczuć tym małym istotkom,które będą miały takie
      mamusie.Od urodzenia kurs agresji,aż strach pomyśleć co bedzie później.Ale nie
      będę biadolić ,bo ja wchodzę na to forum nie po to żeby kogoś resocjalizować i
      najlepszą metodą jest nie zwracanie uwagi.Jest tu tyle wspaniałaych kobitek,że
      szkoda energii na docinki tych sfrustrowanych i niezadowolonych z
      życia.Widocznie maja powody i są baaardzo nieszczęśliwe.
      • mama_kotula Łomatko 14.01.06, 12:19
        Idę płakać nad nieszczęściem moich dzieci i moją nienwaiścią do świata,
        wyrażoną zwracaniem uwagi na nieuctwo, tłumaczone schorzeniami na dys...
        Chlip.
        • mama_kotula Re: Łomatko 14.01.06, 12:20
          nienawiścią miało być smile
    • jeska1 Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 12:13
      Ja mam wrażenie, że dzieci tych wrednych bab przynajmniej zasady ortografii
      poznają i będą potrafiły używać.
      • r.kruger Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 12:45
        Taki poziom forum jakie jego uczestniczki. Ja współczuję wam, nie waszym
        dzieciom. Cieszę się że za mojej ciąży było tu mądrzejsze towarzystwo.
        • guderianka Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 13:12
          mi się też od "tych"i "owych"juz oberwało.Ale tłumacze sobie to tym że:
          - po pierwsze coś z ichnimi hormonami jest bardzooo nie tak,
          - po drugie- są to pewnie kobitki po wyższych studiach lub w trakcie czyli
          przyszłe lub obecne panie magr-takie świezo upieczone są najgorsze bo uwazają
          że całą wiedzę zjadły i nic poza czubek swego nosa nie widzą
          -po trzecie -reprezentują sobą przerost formy nad treścią
          -po czwarte- spędzają w necie duzo czasu co jest dowodem na to że nastąpiło u
          nich zachwianie proporcji między rzeczywistościa rzeczywistą a rzeczywistościa
          wirtualną

na zakonczenie mojego pewnie wielce obraźliwego posta pozdrawiam wszystkie
          robiace błędy, literówki, nie zawsze douczone i wiedzące wszytsko mamuśki. Buźka
          • lirio Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 13:54
            A ja swoje błędy tłumaczę tylko własną niedoskonałością, z którą walczę, nie
            hormonami innych. Nie robię literówek i byków dlatego, że ktoś inny siedzi za
            długo w internecie. Jak zrobię to się poprawiam, lub przyznaję rację, nie
            wymyślam historyjek z cyklu "mleko mi się wylało na klawiaturę i "ó" nie
            wchodzi"wink
          • gonia28b Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 14:08
            guderianka napisała:

> - po drugie- są to pewnie kobitki po wyższych studiach lub w trakcie czyli
            > przyszłe lub obecne panie magr-takie świezo upieczone są najgorsze bo uwazają
            > że całą wiedzę zjadły i nic poza czubek swego nosa nie widzą

Hmmmm...

> na zakonczenie mojego pewnie wielce obraźliwego posta

Zaiste, obraźliwy post sad

> pozdrawiam wszystkie
            > robiace błędy, literówki, nie zawsze douczone i wiedzące wszytsko mamuśki.

Również pozdrawiam. Zwłaszcza te od "literówek"

> Buźk
            > a
            • gonia28b Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 14:10
              No, bo ja tak od 4 lat posiadam już prawo dopisywania sobie przed swoim
              nazwiskiem "mgr inż." Zastanawiałam się jeszcze nad "dr"
              Pozdrówka smile
        • annam21 Krugerku jak zawsze racja!:) 14.01.06, 14:17

• sineira Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 13:21
      A więc... mówisz o sobie, tak? Bo w twoim poście aż kipi od agresji...
      • guderianka Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 13:23
        w moim?a ja myslałam ze jest w nim humor i ironiawink
        • sineira Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 13:32
          Chodziło mi o post założycielki wątku.
    • clio1979 Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 13:31
      ja nie chce zeby takie baby wychowywaly nasze spoleczenstwo bo
      > potem margines na ulicy rosnie!

Naprawdę tak myślisz czy sobie żartujesz? Tzn. osoba, która zwraca uwagę komuś
      na błąd ortograficzny ma dzieci aspirujące do bycia marginesem społecznym ? Czy
      jak rozumujesz właściwie?
      • lena05 do sofi... 14.01.06, 13:40
        przeczytaj jescze raz swoj watek,i zastanow sie powaznie,ktora z nas jest matka
        odpowiednia do wychowywania spoleczenstwa?
        Tobie nawet sloma w butach obumarla...
        A jezeli sadzisz,ze z mojego dziecka ma wyrosnac margines,to az boje sie myslec
        co TY wychowasz,dajac mu taki przyklad jak powyzej...
        • sofi84 lena05 14.01.06, 22:23
          mam nadzieje ze wychowam kulturalne dziecko ktore nie bedzie ludzi mieszalo z
          blotem i to w chamski sposob jak coponiektorzy robia
          • mama_kotula Re: lena05 14.01.06, 22:37
            sofi84 napisała:

> mam nadzieje ze wychowam kulturalne dziecko ktore nie bedzie ludzi mieszalo z
            > blotem i to w chamski sposob jak coponiektorzy robia

Co to jest "coponiektorzy"????
            • sofi84 Re: lena05 14.01.06, 22:50
              to jest brak spacji miedzy wyrazami. kalambury
              • mama_kotula Re: lena05 15.01.06, 00:10
                sofi84 napisała:

> to jest brak spacji miedzy wyrazami. kalambury

Hm, pierwszy raz słyszę, aby kalambur definiowany był jako "brak spacji między
                wyrazami". W kalamburach używa się poza tym istniejących słów. Nie ma
                słowa "coponiektórzy" smile))
                No, i skąd się takie baby biorą, no...
                Ech, kontynuuję płacz nad przyszłością moich dzieci.
                • sofi84 Re: lena05 15.01.06, 10:58
                  to byl sarkazm. mam nadzieje ze nie bedzie moje dziecko drzalo przed Twoim w
                  jakiejs ciemnej alejce nauczony pogardy chamstwa i braku szacunku do ludzi. i
                  mam nadzieje ze ja za 40 lat nie bede przed nim drzala
      • sofi84 clio1979 14.01.06, 22:21
        nie mowie o kulturalnym zwracaniu uwagi komuś! po to jest forum. mowie o
        skakaniu sobie z takiego powodu do gardeł
    • andziaos Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 14:42
      sofi84 napisała:

> mowie o tych matkach polkach w ktorych tyle jadu tyle chamstwa i agresji!!! o
      > tych co pyskuja w watkach bo nie podoba im sie opinia innych? mowie o tych
      > matkach co sie uczepiaja glupiego bledu jakiejs literowki i skacza sobie do
      > gardeł!!! ja nie chce zeby takie baby wychowywaly nasze spoleczenstwo bo
      > potem margines na ulicy rosnie

jeżeli ktoś walnie byka (a każdemu może się zdarzyć) to może lepiej jeśli
      dowie się o tym od razu niż miałby nie tylko powielać te same błedy ale
      jeszcze wpajać je swoim dzieciom ? A co do reakcji na zwróconą uwagę -
      jeden grzecznie przeprosi czytelników za niechlujstwo i jeszcze sam
      dowcipnie skomentuje (brawo!!), inny idzie w zaparte i uważa że wszyscy
      dookoła się czepiają. A może niech przyszła czy obecna mama nauczy się przy
      tej okazji dobrze ortografii i gramatyki aby jej dziecko nie świeciło kiedyś
      oczami za obrażalską rodzicielkę, której nie chciało się zajrzeć do słownika...

Co do "ja nie chce zeby takie baby wychowywaly nasze spoleczenstwo bo potem
      margines na ulicy rosnie" - hmm, ja natomiast jak najbardziej CHCĘ, aby
      nasze społeczeństwo wychowywały osoby, które dbają o takie rzeczy,które mają
      świadomość że szacunek do języka to także szacunek do innych
      czytających/słuchających a przede wszystkim szacunek dla naszej kultury.
      • simonkapl Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 15:26
        Andzia!Nie wiem, czy pomyslalas o tych ludziach, ktorzy po prostu robia bledy z
        powodu choroby, takiej jak dysgrafia lub dysleksja.Uwierz mi,z e ludiz takich
        jets mnostwo i na pewno nie ejst im przyjemnie jak ktos ich ciagle poprawia i
        sie na nich oburza.A na forum maja prawo wejsc , jak kazda inna osoba.Pozdrawiam
        • mama_kotula Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 15:32
          simonkapl napisała:

> Andzia!Nie wiem, czy pomyslalas o tych ludziach, ktorzy po prostu robia bledy
          z
          > powodu choroby, takiej jak dysgrafia lub dysleksja.Uwierz mi,z e ludiz takich
          > jets mnostwo i na pewno nie ejst im przyjemnie jak ktos ich ciagle poprawia i
          > sie na nich oburza.A na forum maja prawo wejsc , jak kazda inna
          osoba.Pozdrawia
          > m

Simonko droga. Zapewniam cię, że wszelkie dys... są tej chwili pojęciem mocno
          nadużywanym. Zapewniam cię również, że z osób, które na forum walą jednego byka
          za drugim dyslektykami czy dysortografikami może być 1-2%.
          Jak również jestem zdania, że osoba z jakąkolwiek dysfunkcją tego typu, która
          to osoba szanuje swojego czytelnika, zanim napisze na forum, wkleja swój post
          do Worda i sprawdza pisownię.
          Jeśli zaś nie chce jej się tego zrobić, oznacza to, że nie szanuje
          potencjalnych czytelników i wówczas powinna się nastawić na słowa krytyki.
        • laminja bla, bla, bla... 14.01.06, 21:04
          kiedyś nie było mowy o dysleksji i dysortografii, a ludzie wstydzili się
          błędów. Teraz Ci, którzy mają problemy z poprawnością językową zasłaniają się
          zdiagnozowaną dysortografią i uważają, że to ich zwalnia z dbania o to jak
          piszą. Prawie kazdy na Worda - ten program poprawia większość błędów. Jednak
          jeśli nagminnie pojawiają się posty z tytułami, w których autorki piszą CO
          zamiast "czego" lub "które" itp., to uch problem nie polega jedynie na
          niedbalstwie, ale na tym, że nie umieją posługiwać się poprawną polszczyzną.

Ja bym się wstydziła elementarnych byków. Zgadzam się z jedną z dziewczyn -
          dobrze, że na tym forum są osoby, które zwracają uwagę na błędy ortograficzne,
          bo to wstyd, żeby na publicznym forum tak pisać...
      • sofi84 andziaos 14.01.06, 22:27
        jeszcze raz napisze ze CHODZILO MI O CHAMSTWO!

ludzie czytajcie uwaznie post a potem sie wypowiadajcie !!!! gdzie ja napisałam
        że kulturalne zwrócenie uwagi jest godne pogardy ???
        GDZIE???
        jestem ciekawa ile z Was ma wsazanie do cc smile
        • sofi84 Re: andziaos 14.01.06, 22:31
          wskazanie do cc
          (dla tych co sie nie domysla z literowki zanim mnie zlinczuja)
    • katrint Wyluzujmy, baby!:)) 14.01.06, 15:16
      Albo pożyczmy od mężów i niemężów nieco testosteronu i ich wzorem "dajmy se po
      mordach".Będzie zdrowsza atmosfera i wszyscy razem pójdą na piwko
      (ah..zapomniałam,że tylko małe w naszym przypadku wchodzi w grę).
      Zrobił się bazar i niepotrzebna dyskusja nad ortografią i tytułem przed
      nazwiskiem(nie widzę związku miedzy tym,że czyjeś zachowanie jest efektem
      zdobytego tytułu i troszkę sie poczułam obrażona,nie skomentuję tego, bo
      mogłabym kogos urazić).
      A tak poza tym to nazwa forum brzmi -ciąża i poród,więc trzymajmy sie tematu,bo
      nas ktoś przeniesie hehe
    • falka32 Re: skąd się biorą takie baby? 14.01.06, 21:33
      Już spieszę wyjaśnić, skąd się biorą takie baby:

- najpierw przyszła mamusia uprawia przytulanko z mężusiem w dniach, kiedy jest owu
      - potem okazuje sie, że w brzuszku mamusi od tego przytulanka zaczyna rosnąć
      maleńka fasolka
      - fasolka się rozwija, mamusia dba o fasolkę i je tylko to co najlepsze, wysypia
      się, nie pije i nie pali, bo dzidzi najważniejsze

- potem rodzi się słodkie malutkie dzidzi, które jest najpiękniejsze na świecie
      według swojej mamusi, które slicznie cysia albo ciągnie buteleczkę, gaworzy,
      śmieje się do mamusi i jest jej najsłodszym skarbem

- potem dzidzi rośnie i rośnie aż w końcu wyrasta z niego taka jadowita, chamska
      baba.

Uf, to był wykład z rozrodczości człowieka, dziękuję za uwagę.

-
      • denay Re: skąd się biorą takie baby? 15.01.06, 01:26
        swiete slowa Falko
        swiete slowa wink)))))
    • sofi84 sineira 14.01.06, 22:19
      nie od agresji tylko od żalu. kto ma jakie nastawienie wlasnie tak odbiera. indifferent
      • kwiatek-21 Re: sineira 15.01.06, 10:21
        Ja tylko powiem jedno nie należy zwracać na to uwagi bo bedzie jeszcze gorzej i
        tyle . Ja na początku tez sie odgryzałam ale to nic nie pomoże tylko jeszcze
        zaszkodzi i wyszarpie nerwy.
      • sineira Re: sineira 15.01.06, 12:33
        > nie od agresji tylko od żalu. kto ma jakie nastawienie wlasnie tak odbiera. indifferent
        Ano właśnie... A jakie Ty masz nastawienie, hmmm?
        • sofi84 Re: sineira 16.01.06, 10:16
          ja nie robiłam modelatorce złośliwych uwag co do byków przemilczam te kwestie
    • mayesia Re: skąd się biorą takie baby? 15.01.06, 19:12
      To faktycznie chamstwo!! CZytalam opinie mamy, ktora stracila dziecko, a tu w
      odpowiedzi do niej przychodzi tekst, ze chyba podstawowki nie skonczyla, takie
      robi bledy. Slabo mi sie zrobilo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka