Dodaj do ulubionych

Test ciążowy - blady pasek

17.01.06, 17:45
Dziś zrobiłam sobie test ciążowy i nie umiem ocenić wyniku. Pasek oznaczający
ciążę jest widoczny, ale jest dużo bledszy niż pasek kontrolny. Co o tym
myśleć? Dodam, że od możliwego zapłodnienia minęły dwa tygodnie, a za ok. 4-5
dni wypada mi termin miesiączki. Pomóżcie.
Ania (30)
mama Mikołaja (06.08.2003)
Obserwuj wątek
    • lucerka Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 17:51
      ja widzac wlasnie taki bledziusienki ludzilam sie ze sie przewidzialam
      ale...dodatkowy pasek - to jednak pasek (bordzowy, pastelowy, rozowy etc.). Za 3
      tyg. rodzie (wg. planu smile )
      Gratulacje!
      • gania76 Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 17:54
        Dzięki! Mam nadzieję, że masz rację! No i trzymam kciuki za szczęśliwe
        rozwiązanie. Pa!
        Ania (30)
    • czajkax2 Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 17:57
      Ja gdy miałam taki blady pasek to okzałao się ze to ciąża pozamacicznasad
    • anik-a28 Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 18:01
      Myślę że jest trochę za wcześnie aby pasek był mocniejszego koloru. Powtórz
      test za kilka dni ale ja już bym się cieszyła na Twoim miejscu. U mnie też
      kreska była blada a teraz jestem w 7 m-cu ciąży. Pozdrawiam
      • inia1984 Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 18:04
        hej!!! podobnie było u mniesmile
      • luna333 Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 18:05
        mój pasek na kilka dni przed datą spodziewanej @ był prawie niewidoczny, kilka dni po terminie @ nie było już wątpliwości
    • edyta.23 Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 18:04

u mnie też kreska była bardzo blada. Następnego dnia zrobiłam 2 kolejne testy,
      obydwa inne różnych firm i w tych dwóch kreska też była ledwo widoczna. Jestem
      teraz w 20tc.
      Zresztą w instrukcji jest napisane, że nawet jeśli druga kreska jest dużo
      jaśniejsza oznacza to ciążęsmile
    • mayesia Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 18:23
      Moj pasek byl tak blady, ze malo co nie wyrzucilam testu, mysląc ze nie ma
      ciąży, gdy test wysechł dopiero było cokolwiek widac, słabiusieńką kreskę. I
      oczywiście ciąża, rodze na dniach!!!
    • leni_wa Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 18:29
      hej, pierwszy test robilam w centrum handlowym w toalecie, bo nie moglam
      wytrzymac i tez byla bledziusienka kreseczka. nastepnego dnia zrobilam z
      porannego moczu i krecha byla solidna! potem oczywiscie, bo wierzyc mi sie nie
      chcialo, zrobilam jeszcze ze 3 testy dzien po dniu kreseczka coraz mocniejsza
      wychodzila!

Gratulacje!!!!! We wrzesniu bedziesz Mama!!!!!
    • atlantis75 Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 20:01
      Mój blady pasek właśnie sobie smacznie spi i kończy dziś 14 miesięcy big_grin
      • eugenia54 Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 20:41
        atlantis75 napisała:

> Mój blady pasek właśnie sobie smacznie spi i kończy dziś 14 miesięcy big_grin
        >

A moj blady pasek skonczyl 21 miesiecy.
    • avanita Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 20:44
      Ja robilam test po wizycie u ginekologa (mama mi kupila bo jakos niedowierzala
      ze zostanie babcia). Pasek tez byl jasny a w ciazy jestem na pewno bo widac
      bylo pecherzyk.
    • ewcia730 Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 21:02
      A jaki test robiłaś, tzn, jakiej firmy ?
      Masz jakieś dolegliwośći? Pozdrawiam
      • gania76 Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 22:08
        > A jaki test robiłaś, tzn, jakiej firmy ?

Firmy nie znam, ale nazywa się Bobo-Test.

> Masz jakieś dolegliwośći? Pozdrawiam

Na razie czuje sie dobrze, ale w pierwszej ciąży też tak bylo, więc to o niczym
        nie świadczy. Za parę dni chyba powtórzę test i się upewnię, ale mam wielką
        nadzieję, że to już!
        Pozdrowienia,
        Ania (30)
    • tonkabean Re: Test ciążowy - blady pasek 17.01.06, 22:17
      5 dni po oczekiwanym okresie, gdy ten nie przyszedl skorzystalam z BoboTest i
      pasek ciazowy byl ledwo widoczny, tego samego dnia zrobilam Quick Vue-Bluetest
      i ujrzalam dwie grube krechy.
      Powodzenia smile
    • aniarad1 Re: Test ciążowy - blady pasek 18.01.06, 08:56
      ok. rok temu też u mnie na teście był bardzo blady drugi pasek. A dzisiaj w
      łóżeczku leży sobie słodki, 3 miesięczny Patryczek smile))
      • szprotka6 Re: Test ciążowy - blady pasek 18.01.06, 19:56
        Gratuluję! Raczej jesteś w ciaży-dla pewności mozesz test powtórzyć jutro rano.
        Ja miałam dokładnie taką samą sytuację-Piotruś urodzi się w majusmile)))
        pozdrawiam was obydwoje!
    • mooh Re: Test ciążowy - blady pasek 18.01.06, 20:39
      Ja też miałam taki bledziutki paseczek. Cień paska w zasadzie. Dziś pasek ma na
      imię Zosia.
    • kropcia1 Re: Test ciążowy - blady pasek 18.01.06, 20:50
      mi w zeszły piątek popołudniu pojawił się blady pasek....w niedzielę rano też,
      tylko bledszy....a w poniedziałek przyszła @.....taką nadzieję zrobiły mi te
      paski, że co sobie to przypomnę to mam łzy na końcu nosa....ale myślę, ze ciąża
      była....ale nastąpiło wczesne poronienie....bo tak źle podczas @ się chyba
      nigdy nie czułam....no i strasznie dużo tego jest.....choćby ktoś kurek
      odkręcił.... trzymam za Ciebie kciukismile)))) Na pewno się udałosmile)
      • gania76 Re: Test ciążowy - blady pasek 18.01.06, 21:48
        Ojej ... tak mi przykro...
        Ale na pewno następnym razem się uda.
        Martwię się, że własnie tak będzie u mnie, bo do spodziewanej @ jeszcze 3 dni.
        Pozdrawiam,
        Ania
        • agatunia1977 Re: Test ciążowy - blady pasek 19.01.06, 09:09
          U mnie w 5 dniu od spodziewanej miesiączki pasek był bladziutki, a jutro zaczynam 20tcsmile
    • sylvia_b Re: Test ciążowy - blady pasek 19.01.06, 11:24
      A te paski to były jakiego koloru? Ja robiłam Pre-Test i drugi miałam
      bledziusieńki. Ale o ile pasek testowy był niebieski, to ten bledziusieńki był
      taki, bo ja wiem, kremowy jakiś.. No i w zwiazku z tym nie wiem czy test
      wyszedł prawidłowo, czy nie.
      • aminki Re: Test ciążowy - blady pasek 19.01.06, 12:05
        Ja zrobiłam test Quick Vue na dwa dni przed spodziewaną miesiączką i zobaczyłam
        bladą kreseczkę. Teraz jestem w czwartym miesiącu ciąży i jestem totalnie
        zakochana w moim małym Bąbelku, który macha tam w środku kopytkamismile
        Pozdrawiam!smile
        aminki
    • aniaph Re: Test ciążowy - blady pasek 20.01.06, 11:14
      Ja wlasnie zrobilam sobie wczoraj test i drugi pasek wyszedl bardzo bardzo
      blady. W dodatku ta kreska pojawila sie troche pozniej niz po 5-ciu minutach.
      Tak wiec tez nie wiem co to moze oznaczac. Planowany dzien okresu przypada na
      jutro wiec jak nie dostane to sobie zrobie jeszcze jeden test i ci powiem co z
      tego wyszlo.
      papa
      • kropka1005 Re: Test ciążowy - blady pasek 20.01.06, 11:20
        a ja miałamm bladziutki i zrobiłam w sumie 3 testy w krótkich odstępach
        dniowych i cały czas drugi był bladziutki.dopiero lekarz potwierdził w 8 tygsmile
      • gania76 Re: Test ciążowy - blady pasek 20.01.06, 16:21
        > Ja wlasnie zrobilam sobie wczoraj test i drugi pasek wyszedl bardzo bardzo
        > blady. W dodatku ta kreska pojawila sie troche pozniej niz po 5-ciu minutach.
        > Tak wiec tez nie wiem co to moze oznaczac. Planowany dzien okresu przypada na
        > jutro wiec jak nie dostane to sobie zrobie jeszcze jeden test i ci powiem co
        z
        > tego wyszlo.

Koniecznie napisz, bo u mnie było tak samo, też po ok. 5 minutach. Drugiego
        jeszcze nie zrobilam, zrobie w terminie @ (czyli w poniedziałek).
        Pozdrawiam,
        Ania (30)
        • aniaph Re: Test ciążowy - blady pasek 20.01.06, 16:52
          OK, powiem ci jak tylko pwotorze test. Mysle, ze zrobie go w niedziele. I tak
          wychodzi na to, ze bedziemy razem chodzily w ciazy, w tym samym terminie!
          Pozdrowienia!
          • gania76 Re: Test ciążowy - blady pasek/aniaph 20.01.06, 21:28
            Trzymam więc kciuki za Twój test. Ja swój zaplanowałam na poniedziałek. We
            wtorek zamierzam iść do gina jeżeli @ nie przyjedzie, więc tak czy inaczej coś
            się wyjaśni.
            Gorące pozdrowienia,
            Ania
      • kawka74 Re: Test ciążowy - blady pasek 20.01.06, 16:47
        Przeczytaj dokładnie instrukcję do testu. Tam powinno być napisane, w jakim
        czasie należy odczytywać wynik, żeby można było uznać go za wiarygodny. Testy
        działają różnie - raz wynik odczytuje się najdalej w ciągu kwadransa od
        zrobienia testu, raz trochę dłużej.
    • etna100 Re: Test ciążowy - blady pasek 20.01.06, 17:33
      Ja jeszcze nie zdecydowalam sie na test, balam sie ze zrobie sobie nadzieje a
      potem przyjdzie @ i mnie zalamie, tym bardziej ze wszedzie pisza ze 50% ciaz
      konczy sie na I miesiaczce. Czekam do niedzieli (termin @) i jezeli @ nie
      przyjdzie to Pre-test juz przygotowany.
      A poki co martwie sie, przedwczoraj mialam temp. 37,3, wczoraj 37,2, dzis 37,1,
      jutro pewnie bedzie 37,0 a w niedziele po sprawie sad
      Nie doczekam sie chyba tej niedzieli, strasznie mi sie czas dluzy. Ale wciaz mam
      nadzieje ze dolacze do poznych wrzesnioweczek.
      A wszystkim z bladymi paskami zycze, zeby to bylo juz. Trzymam kciuki.
    • sylvia_b Re: Test ciążowy - blady pasek 23.01.06, 17:44
      No i sie wyjasniło. Blady pasek albo był ciążą, która sie samoczynnie straciła,
      albo był błędem testu. w sobote dostałam okres. leje sie ze mnie za
      przeproszeniem jak z wiadra i co najdziwniejsze czyściusieńką przejrzystą,
      pieknie czerwona jak nigdy w zyciu krwią. Myślałam, że mnie trafi jak to
      zobaczyłam!
    • asia249 Re: Test ciążowy - blady pasek 23.01.06, 18:54
      proponuje powtorzenie testu ja tez tak mialam i po powtorce okazalo sie ze test
      jest pozytywny.Powodzenia
      • gania76 Re: Test ciążowy - blady pasek 23.01.06, 21:55
        Dziś powtórzyłam test (dzień po terminie miesiączki), i tym razem już nie mam
        wątpliwości, ciąża!!!!
        Pozdrawiam,
        Ania (30)
        • aghatta1 Re: Test ciążowy - blady pasek 24.01.06, 07:48
          Jestem kolejną z bladym paskiem. Właściwie bardzo bladym. Jestem zła, że kupiłam
          bobo test, bo z tego co tu przeczytałam nie jest to najlepszy test. Chyba pójdę
          dzisiaj na betę żeby dowiedzieć się na pewno co jest grane, ale szczerze mówiąc
          nie wierzę żeby mogłaby być ciąża, bo jutro się spodzieam okresu i wydaje mi
          się, że test powinien już wyjść wiarygodnie.
          Gratuluję wszystkim mamusiom i Tobie Gania w szczególności!
      • sylvia_b Re: Test ciążowy - blady pasek 24.01.06, 09:15
        Nawet przy tak obfitym krwawieniu?!?!?! Bo z Twojej odpowiedzi zrozumiałam,
        że "miałam to samo" znaczy, że tez krwawiłaś?
    • malinka255 Re: Test ciążowy - blady pasek 24.01.06, 08:04
      Ja też miałam blady pasek, a zropbiłam test dzień po dacie kiedy powinnac
      dostac okres i potem po 2 nast. dniach i znów była słaba kreska; w ciąży jestem
      na bank.
      malinka
      • aghatta1 Re: Test ciążowy - blady pasek 24.01.06, 09:05
        Przed chwilą pobiegłam do apteki. Quik view pokazał to samo!
        • sylvia_b Re: Test ciążowy - blady pasek 24.01.06, 09:14
          Trzymam kciuki i bardzo Ci gratuluje i zazdroszczę!!!
        • aniaph Re: Test ciążowy - blady pasek 24.01.06, 09:21
          Ja mialam w ostatni czwartek bardzo blada kreseczke a w niedziele powtorzylam
          test i juz nie mialam watpliwosci, spory widoczny pasek!!! Na bank ciaza i w
          dodatku zaczynam miec pierwsze objawy (bol piersi, lekki bol brzucha, jak przed
          @, czeste chodzenie do toalety). Poza tym pani w aptece powiedziala mi, ze jak
          sie robi test troche przed spodziewana @, to normalne ze pasek jest blady, gdyz
          hormonu jest jeszcze bardzo malo i trzeba w takim przypadlu powtorzyc test po
          kilku dniach. Powiedziala, ze pasek jest tym widoczniejszy im wiecej dni
          spoznienia @.
          Tak wiec trzymam za was wszystkie kciuki i rowniez gratuluje Gani!!!
          pa!
          • gania76 Re: Test ciążowy - blady pasek 24.01.06, 10:41
            Ja również gratuluję wszystkim, którym się udało, a za pozostałych trzymam
            kciuki.
            To co - chyba możemy powoli tworzyć sobie podforum "przełom września i
            października"? smile)))
            Dziewczyny napiszcie skad jestescie. Ja mieszkam w Poznaniu.
            Pozdrawiam serdecznie,
            Ania (30)
            • aghatta1 Re: Test ciążowy - blady pasek 24.01.06, 11:21
              Ja na razie ostrożnie podchodze do sprawy. Szukam właśnie laboratorium gdzie
              szybko zrobią mi betę. a jakby co to jestem z Wrocławia (od roku) a wcześniej
              dłuuugo mieszkałam w Poznaniu.
            • aniaph Re: Test ciążowy - blady pasek 26.01.06, 14:39
              Ja nie mieszkam w Polsce lecz we Francji. Ale z checia bede sie z wami
              kontaktowala, zeby sie dowiedziec jakie sa roznice w miedzy polskimi a
              francuskimi lekarzami, zaleceniami i w ogole radami.
    • kukii81 Re: Test ciążowy - blady pasek 26.01.06, 14:51
      Blady pasek moze swiadczyc o tym ze stezenie hormonu hgc jest jeszcze nie za
      wysokie.Ale skoro jest to moze juz cos oznaczac.Radzilabym powtorzyc test po 48
      godzinach.Mialam podobna sytuacje i za drugim razem pasek juz
      ciemniejszy.Pozdrawiam smile
      • aster74 Re: Test ciążowy - blady pasek 08.03.06, 07:32
        Hej!

Chciałabym odgrzebać wątek z bladym paskiem ze względu na moje pytanie. PRE-
        test i jakiś tam jeszcze, maja w opisie, że po, odpowiednio: 15 i 10 minutach
        wyniku już nie należy odczytywać, a test wyrzucić... Bo wynik może być błędny.
        Ja robiłam Quick Vue, który takiego wpisu nie ma. Blada kreska pojawiła mi się
        po ok. 20 min. Dodam, że jest to 11 dzień po owulacji... W weekend powinnam
        dostać okres. I teraz nie wiem, czy z racji że Quick Vue nie ma takiego wpisu,
        moge miec nadzieję, że ta blada kreska to jednak to o czym marzę?? Jaki test Wy
        robiłyście, bo piszecie czasem, że po dłuższym niż ten w instrukcji czasie
        wynik sie pokazał...

Będę wdzęczna za odpowiedzi...
        Pozdrawiam.
        • mariolka55 Re: Test ciążowy - blady pasek 08.03.06, 08:39
          u mnie 3 dni przed @ był nie pasek ale cien widoczny pod swiatłowink teraz 8 tcsmile
          • aster74 Re: Test ciążowy - blady pasek 08.03.06, 08:52
            Mariolka, a jaki test robiłaś?? I po ilu minutach ten cień widziałaś?? Bo qrcze
            tylko Quick Vue nie ma napisane, że po 10-15 minutach należy go wyrzucić... I
            teraz nie wiem czy to niedopatrzenie na ulotce, czy może jednak ten test ma
            zastosowane inne czujniki, które nie mieniają barwy bez HCG. Tamte muszą jakoś
            zmeiniać, skoro jest napisane, że trzeba wyrzucić i dziewczyny pisały na innym
            forum, że miały z innych testów po dłuższym czasie II i to zupełnie nic nie
            znaczyło...
    • mooonia2 Re: Test ciążowy - blady pasek 08.03.06, 23:00
      czy pasek jest jest blady czy ciemny to i tak oznacza ciaze nie pojawia sie bez
      powodu...
      • aster74 Re: Test ciążowy - blady pasek 09.03.06, 08:31
        mooonia2: masz całkowitą rację... I też tak uważałam... Dlatego strasznie
        podnieciłam się blada kreseczką jaką zobaczyłam po... ok. 20 min. Robiłam test
        ten sam, który uzywałam w przypadku mojej pierwszej ciąży, czyli jakieś 7 lat
        temu big_grin Quick Vue. Tylko teraz oni ten test zmienili. Już nie jest dwukolorowy,
        tylko jednokolorowy. Tamten stary nie zmieniał mi wyników nawet po 7 latach.
        Ale nie wiem jak się zachowuje ten nowy, gdyż na większości innych testów
        napisane jest, że, niestety, ale po ok. 10-15 min wynik moze być już
        sfałszowany i nie należy się nim sugerować. Quick Vue nie ma tego w opisie...
        Przynajmniej ten płytkowy, bo paskowy, niestety ma... I teraz nie wiem co mam o
        tym mysleć... Jeśli fałszuje jednak ten wynik po jakims czasie, to dlaczego
        producent zapomniał o tym napisać na opakowaniu?? A miąłam takie dobre zdanie o
        tym teście...

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka