euphrosyne 20.01.06, 11:12 Ratunku !!! co ja mam dale robić, czuję sie strasznie skołowana, rozbita i nie wiem ... co dalej ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mfka Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:19 Gratulacje!!! Z chwilą otrzymania takiej wiadomości zawsze się tak człowiek czuje. Ale dla pewności zrób sobie test z krwi (poziom HCG). Z doświadczenia wiem, że testy nie zawsze są wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
euphrosyne Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:24 serio ?? I tak idę do lekarza, on chyba bedzie wiedział najlepiej ?? Kurczę, sama już nie wiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:41 Ja kiedyś zrobiłam 3 testy, każdy z innej firmy, na każdym wyszły 2 kreski. Pobieglam do lekarza a on stwierdził,że na początku ciąży USG nic nie wykarze i skierował na badanie HCG z krwi do laboratorium. Po odebraniu wyników okazało się,że nie ma ciąży a HCG z racji opóźniającej się miesiączki jest troszkę podniesione a testy są baaardzo wrażliwe. Norma HCG, do której test wychodzi ujemny jest 3, a norma mężczyzn HCG jest 0-4, także nawet i mężczyźnie może wyjść test pozytywny.... Zawsze wiadomość o ciąży jest zaskoczeniem, nawet gdyby było to oczekiwane dziecko. Zawsze pojawiają się tysiące pytań i watpliwości, które później rozwiewa czas. Powodzenia, wszystko będzie dobrze, ale dla pewności, zanim pódziesz do lekarza zrób HCG z krwi. Dla lekarza też testy z moczu nie są wiarygodne, jeśli to początki ciąży to na USG nic nie będzie widać i w rezultacie lekarz odeśle Cię do laboratorium na badanie krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
monami77 Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:26 A ja wiem ,że są wiarygodne.Obecnie jestem w 26 tyg ciąży.Ciążę potwierdził gin poprzez usg dopochwowe w 4 tyg. Nie martw się ja czułam się podobnie jak zrobiłam test i zobaczyłam dwie krechy,będzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
euphrosyne Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:28 monami- dziękuję za słowa otuchy, myślałam, że jakaś naprawdę wyrodna jestem, ale jestem w takim szoku, że nawet nie wiem, czy sie cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
monami77 Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:33 Nie jesteś wyrodna,to pierwszy odruch.Ja zostałam sama w 3 m-cu ciąży.Facet to dupek,który siedzi u mamusi pod spódnicą i słucha co inni gadaja.Czeka mnie przeprawa przez sądem! Ale mam dla kogo żyć,będzie synuś i to jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
monami77 Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:35 Mam tylko nadzieję,że facet naprawdę Ciebie kocha i to maleństwo i nie postąpi jak w moim przypadku.Powiedz o tym mamie lub siostrze a napewno wesprą Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
euphrosyne Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:39 mój mąż bardzo sie cieszy!! Nawet mni troche to przeraża Mam nadzieję że wszystko bedzie ok, ale czuje sie taka zagubiona- nei wiem, co mogę, czego nie mogę jeść, pić itp ) I czy wczesniej nie zrobiłam czegoś durnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
euphrosyne Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:37 monami- podziwiam Cię, życzę dużo siły ) Odpowiedz Link Zgłoś
monami77 Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:39 Dzięki,trzymam się dzielnie i będę walczyła o swoje jak lwica. Ty też trzymaj się i głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
lalhuna Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:40 nie martw się.. ja zrobiłam w poniedziałek rano.. żyłam w niebycie, dopóki nie zobaczyłam przedwczoraj bicia serca na usg. jakos dziwnie podziałał na mnie ten widok, bo nagle wszystko wydało mi się naturalne, w porządku i ok. nie wiem, jak to opisać. też nie wiem, jak bęzie dalej, ale jestem niesamowicie spokojna, bo wiem , że będzie dobrze.. bardzo, bardzo mocno życzę ci tego samego! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
euphrosyne Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:43 dziękuję Ja też bym chciała poczuć spokój, bo narazie jestem w strasznym chaosie pogrążona,. Odpowiedz Link Zgłoś
murter1 Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:48 Zgadzam sie, zobaczenie bijacego serca uspokaja i uklada wszystko w glowie. Ale z tym musisz poczekac do 6tc... Odpowiedz Link Zgłoś
euphrosyne Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 11:57 no myslę że doczekam .. Odpowiedz Link Zgłoś
agamuza Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 12:03 Qrcze, jestem przerażona! 12 dni spóźnienia, raz tylko sie zapomnieliśmy (musiałam przestac brac pigulki), rozpoczynamy budowe domu, a ja nie mam odwagi iść do apteki po test Siedze i sie gryzę, co to będzie (( Odpowiedz Link Zgłoś
euphrosyne Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 12:14 ja przez dwa tyg. sie czaiłam na test Wiesz, zrób, bedziesz wiedziała przynajmniej Ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
lalhuna Re: wczoraj zrobiłam test- DWIE KRECHY 20.01.06, 15:05 i jeszcze, koniecznie weź męża na to usg!!! mój był ze mną. chyba nigdy nie widziałam u niego takiej miny.. Odpowiedz Link Zgłoś