Dodaj do ulubionych

chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21.01.06, 18:26
Drogie Panie!!!!moge miec tylko jedno dziecko i bardzo chcielibysmy z
mezem,aby byla to dziewczynka.Czy sa jakies sposoby,czy metody,aby tak sie
stalo???chociaz cos,co zwiekszaloby na to szanse.prosze piszcie
Obserwuj wątek
    • antosia.mama Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 18:28
      Adopcja.
      • wirusek26 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 18:39
        pomysl rzeczywiscie dobry!!!I PEWNY!!!!!!!ale swoje dziecko chcialabym sama urodzic.
        • aguska25 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 18:41
          Kochana moze wejdz na forum dla starajacych sie tam sa doswiadczone mamy
          lybprzyszle mamy i napewno ci pomoge - zycze powodzenia . Ja slyszalam ze na
          dziewczynke to trzeba celowac duuzo przd owulacja bo pleminiki sa wolniejsze
          ale dluzej zyja stad podobno ma byc dziwczynka .........pozdrawiam
    • carla25 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 18:45
      Cześć, słyszałam, że można zwiększyć prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki
      określając bardzo dokładnie moment owulacji (np robiąc dzień w dzień badania i
      sprawdzając wielkość pęcherzyka). Plemniki "na dziewczynkę" żyją dłużej, więc
      wskazane jest współżycie przed i po owulacji. Chłopiec dokładnie w czasie
      owulacji. To usłyszałam od lekarza, ale wiadomo, że czasami trudno w ogóle
      zajść w ciążę, a co jeszcze planować płeć. A czemu dziewczynka?
      • wirusek26 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 18:48
        Dlatego,ze ja od zawsze chcialam dziewczynke,poza tym moj maz ma juz
        syna.pozdrawiam.dzieki za odpowiedzi.
        • carla25 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 18:51
          Mój mąż ma już córeczkę, ale my chcemy i córeczkę i synka. Trzymam kciuki za
          Waszą dziewczynkę. Popytaj jakiegoś dobrego lekarza. 100% nie da, ale 90% to
          też sporo. Pozdrawiam.
          • eenia Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.06, 13:46
            Niestety nie ma pewnego łatwo dostępnego sposobu na dziewczynkę, sama kiedys
            się zawiodłam wszelkimi sposobami, jedynym pewnym sposobem jest selekcja
            plemnika i sztuczne zapłodnienie. Jest tez Selnas ( zobacz w sieci) ale wątpię
            zeby ten sposób był rzezczywiscie skuteczy.
            • mmalicka21 w sumie też chce dziewczynke ale jak będzie chłop 22.01.06, 14:41
              • mmalicka21 cdn 22.01.06, 14:42
                chłopak to też nie będe zła: )))))))))
                • mama5latka Re: 22.01.06, 18:16
                  jolmys.webpark.pl/# spawdzone polecam
                  • ania77 Re: 22.01.06, 18:33
                    Powyższą "chińską metodę planowania płci" sprawdziłam u wszystkich znajomych i
                    w 100% się zgodziła.Sama nie dowierzałam ale to fakt.Wg niej planuję drugiego
                    chłopczyka bo teraz mam córunię.Powodzeniasmile))))
                    • madzias1968 Re: 22.01.06, 20:06

mam 3 chłopaczków - wg. tej metody powinnam mieć 1 chłopca i 2 córeczki.
                      Madzias
                      Mój Piotruś
                      • kinia_1979 Re: 22.01.06, 21:12
                        No to dokładnie tak jak u mniesmile
                        Powinnam mieć starszą córkę, młodzsego synka i teraz spodziewać się drugiej
                        córki. A najprawdopodobniej będzie trzeci chłopiec, chociaż na 100% będę
                        przekonana jak urodzęsmile ale wszystko na to wskazuje.
                        Pozdrawiam
    • anete Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.06, 19:09
      Wiesz najważniejsze żeby dziecko było zdrowe a nie płeć dziecka, ja na początku
      ciązy miałam nadzieję, ze to chłopiec, jak się okazało jest dziewczynka i
      najważniejsze przez cała ciąże i teraz rok po porodzie jest dla mnie jej
      zdrowie, a nie płeć.
      • kamila22-1985 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.06, 20:21
        o czym wy w ogole gadacie.co to za roznica jaka plec?najwazniejsze jest ze jest
        cale i zdrowe!!chcialabys sie dowiedziec po latach ze twoja mama bardzo
        chcialazebys byla synkiem ze szukala wszedzie sposobow na "pitolka"ale niestety
        nie wyszlo??watpie.dziecko to dziecko a jesli mozesz miec tylko jedno to tym
        bardziej nie powinna interesowac cie plec ciesz sie ze w ogole mozesz miec.
        • luna333 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.06, 20:30
          tez chciałam 1 dziecko i zeby to była dziewczynka, wiec był sex przed owu, chińska tabelka tez wskazywala dziewczynke itp itd smile na poczatku ciazy miałam ochote na same słodycze, ze wszystkich zgadywanek na płeć wychodziła dziewczynka, nawet trądzik miałam okropny w ciązy smile efekt tych domniemywań i starań jest cudownym chłopczykiem i juz tylko w zartach wspominam ze chcielismy dziewczynke- bo nie wyobrazam sobie zycia bez mojego ukochanego synka wink
          tyle o planowaniu smile
          • patyczako Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.06, 20:40
            u mnie maz i corka chcieli dziewczynke a ja pod ich wplywem tez - do konca nie
            wiedzielismy co sie urodzi i dopiero przy porodzie okazalo sie ze mamy synka...
            ale nie bylo chwili zeby sie czegos żalowalo bo nasz synus jest przeuroczy
            zawsze usmiechniety zaczepny na ulicy wszystkie dziewczyny jego czy to w
            sklepie czy w tramwaju zaczepia wszystkich smiechem i gadką tak ze mysle ze nie
            warto sie zarzekac ze chce sie np.dziewczynke bo kazdy dzieciak jest kochany...
            byle zdrowy
            • malinka255 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.06, 21:24
              wg tej chinskiej przepowiedni, pierwsze dziecko mi się zgadza wg tabeli, to
              teraz wychodzi że chłopiec. Fajnie by było.
              malinka
    • maretina Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 09:21
      wirusek26 napisała:

> Drogie Panie!!!!moge miec tylko jedno dziecko i bardzo chcielibysmy z
      > mezem,aby byla to dziewczynka.Czy sa jakies sposoby,czy metody,aby tak sie
      > stalo???chociaz cos,co zwiekszaloby na to szanse.prosze piszcie

biedne dziecko... takich rodzicow bedzie mialo.
      idz do hipermarketu i SE kup.
      • asiakal Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 09:40
        Popieram wypowiedzi koleżanek, które mówią, że najważniejsze jest zdrowie
        dziecka!!! Co to za gadanie, że chcemy mieć dziewczynkę!? To nie kupowanie
        szczeniaczka ani chomika żeby sobie można było wybrać! Czy inaczej (mniej?)
        będziesz kochała chłopca a inaczej dziewczynkę? Może kupcie sobie z mężem na
        razie jakieś zwierzątko a potem się zastanowicie czy chcecie dziecko!!!
        Joasia
    • dzulka Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 09:37
      Rzeczywiście jedynym s 100% sposobem będzie adopcja, no może jeszcze ta
      selekcja plemników i in vitro.
      My (bardziej ja) też chcieliśmy dziewczynkę, jak się uda, ale najwazniejsze,
      oczywiście, żeby zdrowe ! Mamy dwóch rozrabiaków i za niecałe trzy miesiące
      urodzi się trzeci smile Celowane było przed owu, tak gwoli ścisłości... Na
      początku ciąży czułam się inaczej niż w dwóch poprzednich i cera się pogorszyła
      i inne smaki, więc byłam prawie pewna, że to będzie córunia mamuni... Kiedy się
      okazało, że jednak chłopak, to było mi troszkę smutno, najwyżej przez godzinę.
      Teraz czekam z radością i cieszę się, że bedę miała Trzech Budrysów smile
      Chłopcy są naprawdę świetni !
      Pozdrawiam smile
      • malinka255 ale niektóre przesadzają 23.01.06, 10:36
        Dziewczyny, czemu Wy takie jesteście agresywne? Kobieta pyta najnormalniej na
        świecie, jakie znamy sposoby na dziewczynkę; zostawcie sobie takie
        nieprzemyslane i niepotrzebne uwagi dla siebie; jesli nie znacie sposobu, to
        lepiej niż nie piszcie; napewno jej nie pomagacie, tylko ją załamujecie
        najwyżej.
        malinka
        • olkaaaa Re: ale niektóre przesadzają 23.01.06, 10:45
          nie wiem może ja jestem jakaś inna ale ja nigny nie myslałam o płci chciałam
          miwć dziecko a nie chłopca lub dziewczynke mam koleżanke króra urodziła dziecko
          chore i ja dziekuje bogu że mam dziecko zdrowe a nie chłopca czy dziewczynke .a
          mam chłopaka cudownego którego za żadne skarby bym nie wymieniła na
          dziewczynkęsmile))))
          • malinka255 Re: ale niektóre przesadzają 23.01.06, 11:17
            Każdy chce urodzi zdrowe dziecko, nie słyszałam jeszcze, aby ktoś planiował
            chore mie; a że chce dziewczyna zaplanowac płe, to niech planuje, czego się
            czepiacie niektóre? Może jej sie uda, więc pyta o rady.
            malinka
      • kinia_1979 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.06, 10:56
        Jak przeczytałam Twój post, to tak jakbym czytała o sobie.
        Tez mam dwóch synków i teraz jeste 3 raz w ciąży i próbowaliśmy z
        mężem "wycelować" w dziewczynkę (te wszystkie metody przed owulacją itp).
        Ciąża też przebiegałą inaczej niż dwie poprzednie - trądzik, mdłości, zupełnie
        inne zachcianki itd, itd.
        Na USG okazało się, że będzie chłopiec. W pierwszej chwili
        pomyślałam: "Cholera, tylko nie to trzeci chłopak", ale teraz bardzo się cieszę.
        Chociaż na 100% będę pewna jak urodzę, bo drugi miał być dziewczynką.
        Jednak dziwi mnie swierdzenie kogoś kto może mieć tylko jedno dziecko i
        koniecznie chce mieć dziewczynkę czy chłopczyka. Przy pierwszym dziecku było mi
        to kompletnie obojętne.
      • kinia_1979 do dzulka 24.01.06, 10:59
        Jak przeczytałam Twój post, to tak jakbym czytała o sobie.
        Tez mam dwóch synków i teraz jeste 3 raz w ciąży i próbowaliśmy z
        mężem "wycelować" w dziewczynkę (te wszystkie metody przed owulacją itp).Ciąża
        też przebiegałą inaczej niż dwie poprzednie - trądzik, mdłości, zupełnie inne
        zachcianki itd, itd.
        Na USG okazało się, że będzie chłopiec. W pierwszej chwili
        pomyślałam: "Cholera, tylko nie to trzeci chłopak", ale teraz bardzo się cieszę.
        Chociaż na 100% będę pewna jak urodzę, bo drugi miał być dziewczynką.
        • dzulka Re: do dzulka 25.01.06, 20:24
          Witaj Matko Królów !!!
          Nasze pociechy to Staś (2001), Wituś(2003) i najprawdopodobniej Jacek (04.2006 -
          planowo)
          Lekarz na USG w 22 tyg. zapytany o płeć powiedział: "chłopiec, chłopiec, a
          rodzi się dziewczynka...", no i bądź tu mądra..., ale sama już widziałam...
          Teraz, naprawdę juz się bardzo cieszę i myślę, że to nawet lepiej. Ale
          oczywiście nie zmartwię się, jeżeli jednak urodzi się dziewczynka wink
          Pozdrawiam, Dżulka
          • kinia_1979 Re: do dzulka 26.01.06, 09:41
            Witam gorąco!
            My jeszcze niezdecudowaliśmy jak nasz trzeci będzie miała na imię. Co i rusz
            dochodzi jakieś imię. Początkowo myślałam o Marku lub Łukasz (no skoro mam już
            Jana i Mateusza), ale teraz zaczynają mi się podobać inne imiona i już sama nie
            wiem.
            Dla córki mam już wybrane Maria, dlatego mój mąż mówi, że napewno będzie
            dziewuszka, bo w poprzednich ciążach było odwrotnie - dla chłopca było jedno
            dla dziewczynki chyba z 10.
            Mnie zastanowiła "diagnoza" lekarza na USG, który ok. 24 tc stwierdził, że w
            worku mosznowym widzi jąderka (ja nawet tego worka nie widziałamsmile, po czym
            przeczytałam, że jąderka schodzą do worka dopiero w okolicach 32tc, czyżby była
            możliwa aż taka różnica. Ale rozmawiałam ze znajomymi i okazało się że bardzo
            często lekarze się mylili, dlatego teraz trochę żałuję że wogóle pytałam o
            płeć. Tak mielibyśmy niespodziankę.
            Teraz to już w sumie o tym nie myślę. Teraz te moje dwa urwisy jak zaczną się
            przepychać, szarpać, ciągnąć za włosy itp. to momentami jestem przerażona tym,
            co to będzie jak dojdzie trzeci.
            • dzulka Re: do dzulka 26.01.06, 14:37
              Hej, hej !
              Rzeczywiście jąderka zstępują dopiero po 30 tygodniu (tak piszą), ale może sam
              worek jest już wczesniej...? Lekarka już w 18 tyg. stwierdziła, że raczej
              chłopak, a w 22 tyg. lekarz miał już wiedziec na pewno i wiesz co powiedział smile
              Nasze urwisy też dają się we znaki, ale nikt nie powiedział, że dziewczynki
              zawsze sa spokojniejsze. Staś ma koleznkę w przedszkolu, która rozrabia jak
              cała banda chłopaków.
              Poczekamy, zobaczymy. Mały(a) w brzuchu jest straaaasznie aktywny(a), więc wolę
              sobie nawet nie wyobrażać, co to będzie big_grin
              Pozdrawiam serdecznie,
              Julka
            • dzulka Re: do dzulka 26.01.06, 14:43
              Dopiero teraz zobaczyłam zdjęcia !!!
              Super chłopaki !!!
              Przystojniachy !!! Po Tatusiu ? wink))
              • kinia_1979 Re: do dzulka 26.01.06, 16:29
                U mnie aktywność maluszka jest też wielkasmile Przez to właśnie się boję co to
                będzie jak się urodzi.
                Już na samą myśl dostaję dreszczy, ale tylko na chwilę bo po momencie zaczyna
                mnie to strasznie śmieszyć. Wizja trzech łobuzów jest pokrzepiającasmile
                A chłopaki owszem bardzo podobne do tatusia. Oczywiście jak był w ich wieku.
    • kaska175 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 14:42
      Na pewno musi być w pochwie środowisko kwaśne , bo plemniki żeńskie takie
      środowisko tolerują. A męskie-zasadowe środowisko .trzeba celować kilka dni
      PRZED owulacją(jajeczkowaniem).tak jest teoretycznie , a w praktyce to rożnie
      bywa. Najważniejsze że dzidzia jest zdrowa. Słyszałam ,że planować to nie jest
      grzech , ale na hamca chcieć dziewczynkę i tylko dziewczynke i nic poza tym to
      juz jest odchył. Bo każde dzidzi jest kochane .
      • kadewu1 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 15:17
        Ja tez chciałam - i wolałam - dziewczynkę, i jakoś się tego nie wstydze. Nie
        wyszło, mimo stosowania wszelkich podanych wyżej wytycznych. Jestem w stanie
        zrozumieć, że ktoś może mieć takie, a nie inne preferencje. Chłopcy są zresztą
        słabsi, bardziej chorowici, rodzi się ich więcej, ale potem natura nie jest dla
        nich łaskawa, a w przypadku wielu chorób genetycznych płeć ma kolosalne
        znaczenie. Dlatego nie rozumiem wyśmiewania czyjejś prośby o radę. Nie cierpię
        pouczeń w stylu "nieważne, jaka płeć, byle było zdrowe". Autorka wątku nie jest
        idiotką, której należałoby takie morały prawić.
        Ka
        • alexsc Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 15:21
          a według mnie jest idiotką! a jak sie nie uda to co? wyrzuci? odda?
          beznadzieja! i te dziewczyny, które popierają takie głupie pytania też są
          beznadziejne!
          • kadewu1 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 15:57
            Miło mi, ale nie czuję się beznadziejna
            Ka
            • wirusek26 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 19:09
              Witam ponownie wszystkie mile i mniej mile Panie! OK!!!poniekad wszystkie macie
              racje.Ale idiotka nie jestem i mam swoje powody by miec takie pragnienie.Ale nie
              powiedzialam,ze jesli urodze chlopca nie bede sie cieszyc i go oddam!!!!!!!I,ze
              bede go mniej kochala!!!Naprawde nie widze w tym nic zlego,ze jesli sa jakies
              sposoby na to,by ich nie sprobowac.Pozdrawiam i dziekuje za rady.
    • petunia28 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 19:59
      Kilka sprawdzonych (podobno) metod.
      Powodzenia!

www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=650
      • nati05 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 22:20
        Hej co do tego chinskiego to mi sie nie sprawdzilo.Powinnam miec corke a mam
        wspanialego synkawink
        A na dziewczynke to najpozniej 2 dni przed owulacja i pozniej z daleka od meza
        sie trzymacwinkwinkI tak probowac ile sie dawinkwinkAlöe czy to sie sprawdzi to kto wie
        mojej znajomej sie udalo albo miala szczescie wink
        Pozdrawiamwink
    • leni_wa Adopcja bedzie najpewniejsza!!!!!!!n/t 23.01.06, 23:48

• malinka255 szkoda słów... 24.01.06, 12:22
        "a według mnie jest idiotką! a jak sie nie uda to co? wyrzuci? odda?
        beznadzieja! i te dziewczyny, które popierają takie głupie pytania też są
        beznadziejne! "

takie zdanie świadczy o braku kultury u Ciebie, nie powinnas pisac na takim
        forum, tu trzeba umiec sie zachowac; boli Cię, ze ktoś uważa inaczej niż Ty?
        proponuje poczytac jakieś książki o dobrym wychowaniu itp. W necie też trzeba
        umiec sie zachowac.

malinka
        • guderianka Re: szkoda słów... 26.01.06, 14:48
          a niby dlaczego ma nie chciec?Nie wierze zeby kazda z was zdala sie na łaske
          losu i mówiła szczerze i z przekonaniem że tylko zdrowie się liczy.Zdrowe
          dziecko to podstawa -ok-ale wszystkie mamy mają jakies preferencje i pragnienia-
          jedne chcą miec chłopca a inne dziewczynke i uwazam takie pragnienie za całkiem
          naturalne.Naskoczyłyscie na autorke postu nie zastanawiajac sie nawet jakie ma
          miec powody.a może jest nosicielką odmiany zaniku mieśni-w którym kobieta jest
          nosicielem a nie choruje natomoast chorują meżczyźni.Czyli majac chlopca
          skazuje go na chorobe i smierc i moze dlatego chce córkę?Pomyslcie czasem nim
          cos napiszecie a jak nie umiecie myslec to puknijcie sie w czołow-może od tego
          rozum do mózgu napłynie razem z kulturą
          • asiakal No akurat! 26.01.06, 15:12
            Autorka postu nie pisała o żadnej chorobie więc nie z takich pobudek wynika jej
            chęć posiadania dziewczynki! To wygląda na zwykłą zachciankę! "Bo mąż ma już
            syna"! O ludzie! Dzieci to nie papużki, żeby miała być parka (jak powiedziała
            jedna moja znajoma)!
            Joanna
            • kropkap Re: No akurat! 26.01.06, 17:01
              No akurat nie jest to forum dotyczace zdrowia,a moja choroba to tylko i
              wylacznie moja prywatna sprawa i to nie jej temat chcialam tu poruszyc!
    • siula5 Słyszałam, że 26.01.06, 15:22
      plemniki dziewczęce są większe i silniejsze, ale też wolniejsze od tych
      chłopięcych, tylko sorki ale zapomniałam co z tym się wiąże...hmmm nieźle co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka