wirusek26 21.01.06, 18:26 Drogie Panie!!!!moge miec tylko jedno dziecko i bardzo chcielibysmy z mezem,aby byla to dziewczynka.Czy sa jakies sposoby,czy metody,aby tak sie stalo???chociaz cos,co zwiekszaloby na to szanse.prosze piszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antosia.mama Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 18:28 Adopcja. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusek26 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 18:39 pomysl rzeczywiscie dobry!!!I PEWNY!!!!!!!ale swoje dziecko chcialabym sama urodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
aguska25 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 18:41 Kochana moze wejdz na forum dla starajacych sie tam sa doswiadczone mamy lybprzyszle mamy i napewno ci pomoge - zycze powodzenia . Ja slyszalam ze na dziewczynke to trzeba celowac duuzo przd owulacja bo pleminiki sa wolniejsze ale dluzej zyja stad podobno ma byc dziwczynka .........pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carla25 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 18:45 Cześć, słyszałam, że można zwiększyć prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki określając bardzo dokładnie moment owulacji (np robiąc dzień w dzień badania i sprawdzając wielkość pęcherzyka). Plemniki "na dziewczynkę" żyją dłużej, więc wskazane jest współżycie przed i po owulacji. Chłopiec dokładnie w czasie owulacji. To usłyszałam od lekarza, ale wiadomo, że czasami trudno w ogóle zajść w ciążę, a co jeszcze planować płeć. A czemu dziewczynka? Odpowiedz Link Zgłoś
wirusek26 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 18:48 Dlatego,ze ja od zawsze chcialam dziewczynke,poza tym moj maz ma juz syna.pozdrawiam.dzieki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
carla25 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 18:51 Mój mąż ma już córeczkę, ale my chcemy i córeczkę i synka. Trzymam kciuki za Waszą dziewczynkę. Popytaj jakiegoś dobrego lekarza. 100% nie da, ale 90% to też sporo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eenia Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.06, 13:46 Niestety nie ma pewnego łatwo dostępnego sposobu na dziewczynkę, sama kiedys się zawiodłam wszelkimi sposobami, jedynym pewnym sposobem jest selekcja plemnika i sztuczne zapłodnienie. Jest tez Selnas ( zobacz w sieci) ale wątpię zeby ten sposób był rzezczywiscie skuteczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ania77 Re: 22.01.06, 18:33 Powyższą "chińską metodę planowania płci" sprawdziłam u wszystkich znajomych i w 100% się zgodziła.Sama nie dowierzałam ale to fakt.Wg niej planuję drugiego chłopczyka bo teraz mam córunię.Powodzenia)))) Odpowiedz Link Zgłoś
madzias1968 Re: 22.01.06, 20:06 mam 3 chłopaczków - wg. tej metody powinnam mieć 1 chłopca i 2 córeczki. Madzias Mój Piotruś Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_1979 Re: 22.01.06, 21:12 No to dokładnie tak jak u mnie Powinnam mieć starszą córkę, młodzsego synka i teraz spodziewać się drugiej córki. A najprawdopodobniej będzie trzeci chłopiec, chociaż na 100% będę przekonana jak urodzę ale wszystko na to wskazuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anete Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.06, 19:09 Wiesz najważniejsze żeby dziecko było zdrowe a nie płeć dziecka, ja na początku ciązy miałam nadzieję, ze to chłopiec, jak się okazało jest dziewczynka i najważniejsze przez cała ciąże i teraz rok po porodzie jest dla mnie jej zdrowie, a nie płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila22-1985 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.06, 20:21 o czym wy w ogole gadacie.co to za roznica jaka plec?najwazniejsze jest ze jest cale i zdrowe!!chcialabys sie dowiedziec po latach ze twoja mama bardzo chcialazebys byla synkiem ze szukala wszedzie sposobow na "pitolka"ale niestety nie wyszlo??watpie.dziecko to dziecko a jesli mozesz miec tylko jedno to tym bardziej nie powinna interesowac cie plec ciesz sie ze w ogole mozesz miec. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.06, 20:30 tez chciałam 1 dziecko i zeby to była dziewczynka, wiec był sex przed owu, chińska tabelka tez wskazywala dziewczynke itp itd na poczatku ciazy miałam ochote na same słodycze, ze wszystkich zgadywanek na płeć wychodziła dziewczynka, nawet trądzik miałam okropny w ciązy efekt tych domniemywań i starań jest cudownym chłopczykiem i juz tylko w zartach wspominam ze chcielismy dziewczynke- bo nie wyobrazam sobie zycia bez mojego ukochanego synka tyle o planowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.06, 20:40 u mnie maz i corka chcieli dziewczynke a ja pod ich wplywem tez - do konca nie wiedzielismy co sie urodzi i dopiero przy porodzie okazalo sie ze mamy synka... ale nie bylo chwili zeby sie czegos żalowalo bo nasz synus jest przeuroczy zawsze usmiechniety zaczepny na ulicy wszystkie dziewczyny jego czy to w sklepie czy w tramwaju zaczepia wszystkich smiechem i gadką tak ze mysle ze nie warto sie zarzekac ze chce sie np.dziewczynke bo kazdy dzieciak jest kochany... byle zdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.06, 21:24 wg tej chinskiej przepowiedni, pierwsze dziecko mi się zgadza wg tabeli, to teraz wychodzi że chłopiec. Fajnie by było. malinka Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 09:21 wirusek26 napisała: > Drogie Panie!!!!moge miec tylko jedno dziecko i bardzo chcielibysmy z > mezem,aby byla to dziewczynka.Czy sa jakies sposoby,czy metody,aby tak sie > stalo???chociaz cos,co zwiekszaloby na to szanse.prosze piszcie biedne dziecko... takich rodzicow bedzie mialo. idz do hipermarketu i SE kup. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakal Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 09:40 Popieram wypowiedzi koleżanek, które mówią, że najważniejsze jest zdrowie dziecka!!! Co to za gadanie, że chcemy mieć dziewczynkę!? To nie kupowanie szczeniaczka ani chomika żeby sobie można było wybrać! Czy inaczej (mniej?) będziesz kochała chłopca a inaczej dziewczynkę? Może kupcie sobie z mężem na razie jakieś zwierzątko a potem się zastanowicie czy chcecie dziecko!!! Joasia Odpowiedz Link Zgłoś
dzulka Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 09:37 Rzeczywiście jedynym s 100% sposobem będzie adopcja, no może jeszcze ta selekcja plemników i in vitro. My (bardziej ja) też chcieliśmy dziewczynkę, jak się uda, ale najwazniejsze, oczywiście, żeby zdrowe ! Mamy dwóch rozrabiaków i za niecałe trzy miesiące urodzi się trzeci Celowane było przed owu, tak gwoli ścisłości... Na początku ciąży czułam się inaczej niż w dwóch poprzednich i cera się pogorszyła i inne smaki, więc byłam prawie pewna, że to będzie córunia mamuni... Kiedy się okazało, że jednak chłopak, to było mi troszkę smutno, najwyżej przez godzinę. Teraz czekam z radością i cieszę się, że bedę miała Trzech Budrysów Chłopcy są naprawdę świetni ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 ale niektóre przesadzają 23.01.06, 10:36 Dziewczyny, czemu Wy takie jesteście agresywne? Kobieta pyta najnormalniej na świecie, jakie znamy sposoby na dziewczynkę; zostawcie sobie takie nieprzemyslane i niepotrzebne uwagi dla siebie; jesli nie znacie sposobu, to lepiej niż nie piszcie; napewno jej nie pomagacie, tylko ją załamujecie najwyżej. malinka Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: ale niektóre przesadzają 23.01.06, 10:45 nie wiem może ja jestem jakaś inna ale ja nigny nie myslałam o płci chciałam miwć dziecko a nie chłopca lub dziewczynke mam koleżanke króra urodziła dziecko chore i ja dziekuje bogu że mam dziecko zdrowe a nie chłopca czy dziewczynke .a mam chłopaka cudownego którego za żadne skarby bym nie wymieniła na dziewczynkę)))) Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: ale niektóre przesadzają 23.01.06, 11:17 Każdy chce urodzi zdrowe dziecko, nie słyszałam jeszcze, aby ktoś planiował chore mie; a że chce dziewczyna zaplanowac płe, to niech planuje, czego się czepiacie niektóre? Może jej sie uda, więc pyta o rady. malinka Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_1979 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.06, 10:56 Jak przeczytałam Twój post, to tak jakbym czytała o sobie. Tez mam dwóch synków i teraz jeste 3 raz w ciąży i próbowaliśmy z mężem "wycelować" w dziewczynkę (te wszystkie metody przed owulacją itp). Ciąża też przebiegałą inaczej niż dwie poprzednie - trądzik, mdłości, zupełnie inne zachcianki itd, itd. Na USG okazało się, że będzie chłopiec. W pierwszej chwili pomyślałam: "Cholera, tylko nie to trzeci chłopak", ale teraz bardzo się cieszę. Chociaż na 100% będę pewna jak urodzę, bo drugi miał być dziewczynką. Jednak dziwi mnie swierdzenie kogoś kto może mieć tylko jedno dziecko i koniecznie chce mieć dziewczynkę czy chłopczyka. Przy pierwszym dziecku było mi to kompletnie obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_1979 do dzulka 24.01.06, 10:59 Jak przeczytałam Twój post, to tak jakbym czytała o sobie. Tez mam dwóch synków i teraz jeste 3 raz w ciąży i próbowaliśmy z mężem "wycelować" w dziewczynkę (te wszystkie metody przed owulacją itp).Ciąża też przebiegałą inaczej niż dwie poprzednie - trądzik, mdłości, zupełnie inne zachcianki itd, itd. Na USG okazało się, że będzie chłopiec. W pierwszej chwili pomyślałam: "Cholera, tylko nie to trzeci chłopak", ale teraz bardzo się cieszę. Chociaż na 100% będę pewna jak urodzę, bo drugi miał być dziewczynką. Odpowiedz Link Zgłoś
dzulka Re: do dzulka 25.01.06, 20:24 Witaj Matko Królów !!! Nasze pociechy to Staś (2001), Wituś(2003) i najprawdopodobniej Jacek (04.2006 - planowo) Lekarz na USG w 22 tyg. zapytany o płeć powiedział: "chłopiec, chłopiec, a rodzi się dziewczynka...", no i bądź tu mądra..., ale sama już widziałam... Teraz, naprawdę juz się bardzo cieszę i myślę, że to nawet lepiej. Ale oczywiście nie zmartwię się, jeżeli jednak urodzi się dziewczynka Pozdrawiam, Dżulka Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_1979 Re: do dzulka 26.01.06, 09:41 Witam gorąco! My jeszcze niezdecudowaliśmy jak nasz trzeci będzie miała na imię. Co i rusz dochodzi jakieś imię. Początkowo myślałam o Marku lub Łukasz (no skoro mam już Jana i Mateusza), ale teraz zaczynają mi się podobać inne imiona i już sama nie wiem. Dla córki mam już wybrane Maria, dlatego mój mąż mówi, że napewno będzie dziewuszka, bo w poprzednich ciążach było odwrotnie - dla chłopca było jedno dla dziewczynki chyba z 10. Mnie zastanowiła "diagnoza" lekarza na USG, który ok. 24 tc stwierdził, że w worku mosznowym widzi jąderka (ja nawet tego worka nie widziałam, po czym przeczytałam, że jąderka schodzą do worka dopiero w okolicach 32tc, czyżby była możliwa aż taka różnica. Ale rozmawiałam ze znajomymi i okazało się że bardzo często lekarze się mylili, dlatego teraz trochę żałuję że wogóle pytałam o płeć. Tak mielibyśmy niespodziankę. Teraz to już w sumie o tym nie myślę. Teraz te moje dwa urwisy jak zaczną się przepychać, szarpać, ciągnąć za włosy itp. to momentami jestem przerażona tym, co to będzie jak dojdzie trzeci. Odpowiedz Link Zgłoś
dzulka Re: do dzulka 26.01.06, 14:37 Hej, hej ! Rzeczywiście jąderka zstępują dopiero po 30 tygodniu (tak piszą), ale może sam worek jest już wczesniej...? Lekarka już w 18 tyg. stwierdziła, że raczej chłopak, a w 22 tyg. lekarz miał już wiedziec na pewno i wiesz co powiedział Nasze urwisy też dają się we znaki, ale nikt nie powiedział, że dziewczynki zawsze sa spokojniejsze. Staś ma koleznkę w przedszkolu, która rozrabia jak cała banda chłopaków. Poczekamy, zobaczymy. Mały(a) w brzuchu jest straaaasznie aktywny(a), więc wolę sobie nawet nie wyobrażać, co to będzie Pozdrawiam serdecznie, Julka Odpowiedz Link Zgłoś
dzulka Re: do dzulka 26.01.06, 14:43 Dopiero teraz zobaczyłam zdjęcia !!! Super chłopaki !!! Przystojniachy !!! Po Tatusiu ? )) Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_1979 Re: do dzulka 26.01.06, 16:29 U mnie aktywność maluszka jest też wielka Przez to właśnie się boję co to będzie jak się urodzi. Już na samą myśl dostaję dreszczy, ale tylko na chwilę bo po momencie zaczyna mnie to strasznie śmieszyć. Wizja trzech łobuzów jest pokrzepiająca A chłopaki owszem bardzo podobne do tatusia. Oczywiście jak był w ich wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska175 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 14:42 Na pewno musi być w pochwie środowisko kwaśne , bo plemniki żeńskie takie środowisko tolerują. A męskie-zasadowe środowisko .trzeba celować kilka dni PRZED owulacją(jajeczkowaniem).tak jest teoretycznie , a w praktyce to rożnie bywa. Najważniejsze że dzidzia jest zdrowa. Słyszałam ,że planować to nie jest grzech , ale na hamca chcieć dziewczynkę i tylko dziewczynke i nic poza tym to juz jest odchył. Bo każde dzidzi jest kochane . Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 15:17 Ja tez chciałam - i wolałam - dziewczynkę, i jakoś się tego nie wstydze. Nie wyszło, mimo stosowania wszelkich podanych wyżej wytycznych. Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może mieć takie, a nie inne preferencje. Chłopcy są zresztą słabsi, bardziej chorowici, rodzi się ich więcej, ale potem natura nie jest dla nich łaskawa, a w przypadku wielu chorób genetycznych płeć ma kolosalne znaczenie. Dlatego nie rozumiem wyśmiewania czyjejś prośby o radę. Nie cierpię pouczeń w stylu "nieważne, jaka płeć, byle było zdrowe". Autorka wątku nie jest idiotką, której należałoby takie morały prawić. Ka Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 15:21 a według mnie jest idiotką! a jak sie nie uda to co? wyrzuci? odda? beznadzieja! i te dziewczyny, które popierają takie głupie pytania też są beznadziejne! Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 15:57 Miło mi, ale nie czuję się beznadziejna Ka Odpowiedz Link Zgłoś
wirusek26 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 19:09 Witam ponownie wszystkie mile i mniej mile Panie! OK!!!poniekad wszystkie macie racje.Ale idiotka nie jestem i mam swoje powody by miec takie pragnienie.Ale nie powiedzialam,ze jesli urodze chlopca nie bede sie cieszyc i go oddam!!!!!!!I,ze bede go mniej kochala!!!Naprawde nie widze w tym nic zlego,ze jesli sa jakies sposoby na to,by ich nie sprobowac.Pozdrawiam i dziekuje za rady. Odpowiedz Link Zgłoś
petunia28 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 19:59 Kilka sprawdzonych (podobno) metod. Powodzenia! www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=650 Odpowiedz Link Zgłoś
nati05 Re: chce DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.06, 22:20 Hej co do tego chinskiego to mi sie nie sprawdzilo.Powinnam miec corke a mam wspanialego synka A na dziewczynke to najpozniej 2 dni przed owulacja i pozniej z daleka od meza sie trzymacI tak probowac ile sie daAlöe czy to sie sprawdzi to kto wie mojej znajomej sie udalo albo miala szczescie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 szkoda słów... 24.01.06, 12:22 "a według mnie jest idiotką! a jak sie nie uda to co? wyrzuci? odda? beznadzieja! i te dziewczyny, które popierają takie głupie pytania też są beznadziejne! " takie zdanie świadczy o braku kultury u Ciebie, nie powinnas pisac na takim forum, tu trzeba umiec sie zachowac; boli Cię, ze ktoś uważa inaczej niż Ty? proponuje poczytac jakieś książki o dobrym wychowaniu itp. W necie też trzeba umiec sie zachowac. malinka Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: szkoda słów... 26.01.06, 14:48 a niby dlaczego ma nie chciec?Nie wierze zeby kazda z was zdala sie na łaske losu i mówiła szczerze i z przekonaniem że tylko zdrowie się liczy.Zdrowe dziecko to podstawa -ok-ale wszystkie mamy mają jakies preferencje i pragnienia- jedne chcą miec chłopca a inne dziewczynke i uwazam takie pragnienie za całkiem naturalne.Naskoczyłyscie na autorke postu nie zastanawiajac sie nawet jakie ma miec powody.a może jest nosicielką odmiany zaniku mieśni-w którym kobieta jest nosicielem a nie choruje natomoast chorują meżczyźni.Czyli majac chlopca skazuje go na chorobe i smierc i moze dlatego chce córkę?Pomyslcie czasem nim cos napiszecie a jak nie umiecie myslec to puknijcie sie w czołow-może od tego rozum do mózgu napłynie razem z kulturą Odpowiedz Link Zgłoś
asiakal No akurat! 26.01.06, 15:12 Autorka postu nie pisała o żadnej chorobie więc nie z takich pobudek wynika jej chęć posiadania dziewczynki! To wygląda na zwykłą zachciankę! "Bo mąż ma już syna"! O ludzie! Dzieci to nie papużki, żeby miała być parka (jak powiedziała jedna moja znajoma)! Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
kropkap Re: No akurat! 26.01.06, 17:01 No akurat nie jest to forum dotyczace zdrowia,a moja choroba to tylko i wylacznie moja prywatna sprawa i to nie jej temat chcialam tu poruszyc! Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Słyszałam, że 26.01.06, 15:22 plemniki dziewczęce są większe i silniejsze, ale też wolniejsze od tych chłopięcych, tylko sorki ale zapomniałam co z tym się wiąże...hmmm nieźle co? Odpowiedz Link Zgłoś