23.01.06, 22:40
Witam,

mam pytanie czy ktoras z was dostala podczs ciazy tradziku? JA jestem w 11 tc
i zaczely mi wyskakiwac pryszcze. Na brodzie i policzkach. Sama nie wiem coi z
tym robic, nie chce wsmarowywac w o make-upu, czy pudrowac, oczywiscie wiem ze
nie wolno mi na solarium (co czesto rozwiazywalo problem). Czy ktoras z was ma
jakies domowe sposoby na waloke z ta przypadloscia? I jeszcze jedno pytanie
czy to prawada, ze podczas ciazy wlosy rosna szybciej?
Z gory dziekuje za odpowiedzi,
milej nocy,
Lula
Obserwuj wątek
    • donerkasia Re: tradzik 23.01.06, 22:45
      rosną szybciej, choć to nie reguła.
      ja na twoim miejscu zajrzałabym jednak do solarium. w rozsądnych ilościach nie
      zaszkodzi. szkodzi tylko maniaczkom, co smarzą się na skwarkę. przecież kobiety
      w ciąży latem też wychodzą na słońce, prawda? a to przecież to samo
      promieniowanie, tylko bardziej intensywne. kilka minut raz na jakiś czas
      naprawdę nie zaszkodzi. tylko powtarzam - rozsądnie z tym solarium.
      • gracios Re: tradzik 23.01.06, 22:53
        Chyba sobie zartujesz z tym solarium ?? !!
        Nie na darmo sie tyle pisze i mowi ze solarium jest szkodliwe a co dopiero
        podczas ciazy- jest zabronione !
        Jesli chcesz narazac na niebezpieczenstwo swoje dziecko to prosze, zafunduj
        sobie kilkarazowych wizyt w goracym szkodliwym promieniowaniu, co za
        bezmyslnosc !!
        Bardzo duzo kobiet w ciazy ma zwiekszone wydzielanie warstwy sebum, a co za tym
        idzie tradzik, ale nie jest to regula.
        Mnie tez sie to przytrafilo ale nie zamierzam sie grzac w solarce, to chore, po
        co ??
        Samo przejdzie...

• apaterska1 Re: tradzik 24.01.06, 16:26
          absolutnie odradzam solarium. Moja znajoma nigdy nie przesadzała a ma straszne
          plamy na twarzy- 7 lat temu rodziła i jej zostaną już na zawsze.
      • simonkapl Re: tradzik 24.01.06, 12:59
        Absolutnie odradzam solarium.Fakt, tradzik sie zlagodzi pod wplywem wysuszenia,
        po to tylko by potem wystapic ze zdwojona sila.Sama borykalam sie z tradzikiem
        pzrez lata.W ciazy mam na szcescie dobra cere.Najlepiej chyba udac sie do
        dermatologa, on ci poradzi, co mozesz brac.Co do mycia twarzy polecam ci mydlo
        Protex 2 lub 3.Pozdrawiam
        • simonkapl Re: tradzik 24.01.06, 13:00
          Zapomnialam o jednym jeszcze.Tylko peelingi enzymatyczne i maseczka z glinki
          lub przygotowana w domku z drozdzy.
    • betunia80 Re: tradzik 24.01.06, 03:31
      na solar nie idz, ja po prostu sie pudruje i tyle, jak zarzuce puder to az tak
      zle nie wygladam, ale bez to sama wiesz smile Tez mam od poczatku ciazy i nie
      pociesze Cie, bo joncze 36tc i dalej to mam sad no ale juz blizej niz dalej,
      idzie przezyc z tradzikiem te 9 miesiecy, to w koncu bardzo szybko leci smile A
      stosowalam rozne tam zele i kremy na buzke na tradzik ale nic mi nie pomagaly,
      wiec zaprzestalam i po prostu czekam smile
    • martitka.martitka Re: tradzik 24.01.06, 07:33
      Mi zaczely wyskakiwac pryszcze ale na plecach, a nigdy wczesniej nie mialam.
      Natomiast jesli chodzi o to, ze wlosy rosna szybciej to nie zgodze sie z tym, w
      okresie ciazy rosna mi o wiele wiele wolniej niz przed ciaza.
      • kinia_1979 Re: tradzik 24.01.06, 08:08
        U mnie pojawił się w pierwszym trymestrze, i tak sobie był do około 16-18 tc.
        Teraz jest 32t i nie mam na buzi nic, więc nie ma reguły.
        Natomiast co do włosów to rosną mi zdecydowanie szybciej i wogóle się nie
        przetłuszczają (z czym w dwóch poprzednich ciążach miałam ogromne problemy)
        • moniak13 Re: tradzik 24.01.06, 11:02
          U mnie podobnie jak u kini, w pierwszym trymestrze pojawily sie drobne krostki
          na dekoldzie i plecach. Teraz (27 tydzien) to juz tylko wspomnienie, mam
          wrazenie ze skora zrobila sie bardziej sucha, no i wlosy sie nie
          przetluszczaja.
    • askad2 Re: tradzik 24.01.06, 11:11
      dziewczyny zadnego solarium tym bardziej w ciązy , trzeba dobrze oczyszczac
      skóre ( mleczko żel tonik ) to przeciez hormony wariują a jezeli znajdzie
      sie taka która wyskoczy na solarium to niech sie liczy z przebarwienami

• tucik Re: tradzik 24.01.06, 11:20
        niestety tez mnie dopadł trądzik choć jest naprzemienny raz lepiej raz gorzej,
        stosuje mydło siarkowe, krem alantan plus, na to puder antybakteryjny i
        korektor tez antybakteryjny i jakos wyglądam (wszyscy mowia i naokoło że
        pięknie wyglądam w ciązy więc chyba nie dostrzegaja moich przejsciowych
        kłopotów z cerą); lepiej nie chodź na slarium po co się i dziecko narazać|?
        teraz wstawiaja coraz silniejsze lampy, kup sobie jakis fluid antybakteryjny -
        dobre są manhattanu robi także w kamieniu i korektor, wieczorem wszystko dobrze
        zmyj mydełkiem siarkowym, umyj buzie w rumianku a na pojedyncze wykwity mozesz
        sie posmarowac sudocremem albo mascia cynkowa za 2 zł; powodzenia!
    • llilly Re: tradzik 24.01.06, 12:34
      Hej!Polecam delikatny, domowy peeling enzymatyczny-np. vinoterapia bielendy, do
      tego maseczkę z glinki-to naprawdę pomaga.Pozdrawiam.
      • loolamoon Re: tradzik 25.01.06, 17:29
        Dzieki wszystkim za rady. Zauwazylam ze jak nie uzywam kremu to jest lepiej.....
        Poza tym zatosuje sie do porad rumiankowych, glinkowych, etc. Raz jeszcze dzieki!

Lula
    • jaonna1 Re: tradzik 25.01.06, 18:33
      ja na poczatku ciąży miałam okropna cere(przed ciąża nie) i nie pomagało mi
      nic!!! dopiero po 6mc chyba hormony sie jakos uspokoiły i teraz raz poraz cos
      wyskoczy małego czy wiekszego ale nie sa to już takie place syfów. u mnie
      naprawde włosy szybciej rosnasmileale nie tylko na głowie sad
    • patinka6 Re: tradzik 25.01.06, 18:33
      Czesc, jestem w 10tc i chyba mamy te sama przypadlosc...hihihhi. Na solarium nie chodz, nawet na krotko. To podobno mija samo jak samo przyszlo.... pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka