Dodaj do ulubionych

Kłopoty z hemoroidami

24.01.06, 13:21
pani doktor mam pytanko .jestem obecnie w 6 mies.ciazy mam spore klopoty
osobiste ,rodzinne bardzo to przezywam.nie potrafie sobie dac z tym wszystkim
rady.bardzo czesto placze i to godzinami.wiem ze powinnam przestac i uspokoic
sie ale nie potrafie.prosze mi powiedziec czy takie moje przezycia maj duzy
wplyw na dzidziusia ktorego nosze?wspomne ze to wszystko trwa od poczatku
ciazy .prosilabym o rade bo nie mam do kogo z tym pojsc.niki
Obserwuj wątek
    • siemalek Re: Kłopoty z hemoroidami 15.08.06, 21:11
      Kochane moje ja miałam spore kłopty z hemoroidami już przed ciążą a w czasie
      ciąży jeszcze stan sie pogorszył. Stosowałam różne maści i czopki ale to
      działało tylko doraźnie aż moja mama mi powiedziała że tez miała straszne z tym
      kłopoty i pomogło jej jedzienie kilku-kilknastu ziarenek gorczycy dziennie i
      jak robiła takie badanie (nie wiem jak ono się nazywa)takie przez odbyt to na
      badaniu wyszło że ma tylko zabliźnione ślady po hemoroidach. Więc zaczełam jeść
      te ziarenka i stwierdziłam że to naprawdę działa. dodam że jadłam je nawet
      będąc w drugiej ciąży a kłopoty miałam takie że po pierwszej ciąży wybrałam sie
      na mało przyjemne badanie do hirurga bo myślałam że stan moich hemoroidów
      nadaje sie juz do operacji. Tylko ziarenka trzeba jeść rególarnie raz dziennie
      po 10-15szt przez parę miesięcy ale ja juz po 3-4 tygodniach odczułam znaczącą
      poprawę. Więc wszystkim wam polecam ziarenka gorczycy. Jestem już 13 miesięcy
      po drugim porodzie i już nie pamiętam co to hemoroidy NAPRAWDĘ!!!
      • maniaska Re: Kłopoty z hemoroidami 16.08.06, 11:05
        A czy te ziarenka trzeba rozgryzać, czy żołądek sobie z nimi poradzi?
        • pratchett Re: Kłopoty z hemoroidami 30.09.07, 23:17
          maniaska napisała:

> A czy te ziarenka trzeba rozgryzać, czy żołądek sobie z nimi poradzi?
          no właśnie, czy ktoś może odpowiedzieć na to pytanie? Co robić z tymi ziarenkami
          jak je jeść? Rozgryzać, połykać w całości, surowe, parzone?
          I czy nie ma wpływu na ciążę? Jestem w trzecim miesiącu ciąży i już teraz jest
          to duży problem a jak narazie niczego nie mogę brać, bo jest ryzyko poronienia.
          Dzięki za pomoc.
          • izapela3010 Re: Kłopoty z hemoroidami 17.10.07, 14:54
            ja wczesniej nie miałam hemoroidów pod koniec ciazy pojawiły sie
            pierwsz 2, natomiast po porodzie nie dosc, ze powiekszyły sie to
            pojawiło sie jeszcze 3 w tej chwili biore czopki oraz stosuje masci
            ale efekt jest krotkotrwały przy najmniejszym wysiłku wychodza
            pozdr
      • karolkol81 nie wolno stosowac gorczycy w ciazy!!!! 23.09.08, 09:46
        dziewczyny, przeczytlaam w jednym artykule nt gorczycy w ciazy! NIE
        WOLNO JEJ STOSOWAC!

www.gotowanie.v9.pl/przyprawy/gorczyca.php
        Nasiona, spożyte w większych dawkach, zwłaszcza tej czarnej, mogą
        uszkodzić nerki i drogi moczowe powodując krwiomocz i białkomocz, a
        u kobiet silne przekrwienie macicy, zaś w przypadku ciąży nawet
        poronienie, w końcu porażenie ośrodkowego układu nerwowego.
    • jak244 Kłopoty z hemoroidami 01.07.07, 12:03
      mam 17 lat.Moim kłopotem jesy ból w granicach odbytu,lekkie krwawienie podczas
      wydalania...czy to są hemoroidy?Boje się zwrócić z tym do lekarza,to dla mnie
      krepujące.Nie wiem w ogóle co mam z tym zrobić,do jakiego specjalisty się z tym
      zwrócić i jak to leczyć????
      Mam jeszcze jedno pytanie.Czy to ma wpływ na zajście w ciąże,czy będę mogła
      normalnie zajść i urodzić dziecko?
      • edzia.79 Re: Kłopoty z hemoroidami 01.07.07, 12:09
        Oczywiscie ze nie ma to wplywu na zajscie w ciaze itd a po za tym masz jeszcze troche czasu do ciazy a hemoroidy moga sie zdazyc w kazdym okresie zycia.

Ja bardzo polecam masc POSTERISAN,pomogla po 3 dniach smarowania.
        • onlykaczucha14 Re: Kłopoty z hemoroidami 17.10.07, 13:01
          czy jedzenie tych ziarenek gorczycy jest 100% bezpieczne w ciąży,
          czy nie zagaza to w jakis sposób dziecku?
          • hanka20074 Re: Kłopoty z hemoroidami 17.10.07, 16:29
            Tez mam identyczne problemy. Prosze o wiecej informacji jak jesc te
            ziarenka-surowe czy parzone itp. I o jakiej porze najlepiej?
          • pratchett Re: Kłopoty z hemoroidami 01.11.07, 15:02
            Próbowałam jeść te ziarenka przez kilka tygodni (po prostu surowe w całości
            popijałam przegotowaną letnią wodą) ale skutku nie ma jak na razie żadnego, może
            trzeba je parzyć, albo ucierać - nie wiem. Szukałam informacji w internecie nt.
            wpływu gorczycy i rzeczywiście jest ona stosowana przy wielu schorzeniach,
            natomiast tutaj trudno opierać się na jednym poście... miała wiele entuzjazmu do
            tego pomysłu, ale albo robię coś nie tak, albo poprostu nie na wszystkich
            gorczyca działa. W każdym razie wypróbowałam proctgylvenol i jak dla mnie ten
            środek jest do niczego, żadnego skutku, żadnej ulgi, poza tym są przeciwskazania
            w ulotce do brania tego w ciązy. Polecam za to posterisan (maść i czopki) miałam
            poważny problem i przez 2 dni chodziłam po ścianach z bólu i nic mi nie
            pomagało, posterisan załatwił sprawę w jeden dzień. Zgodnie z ulotką trzeba go
            używac jakiś czas po ustaniu stanu zapalnego i ze wszystkich środków w opinii
            lekarza i aptekarki jest jednym z bezpieczniejszych, bo nie zawiera środków
            zwiększających ryzyko poronienia. Niestety przekonałam się, że cudownej recepty
            nie ma. Jem jogorty typu "activia" dużo warzyw, przegotowaną wodę piję z rana,
            podobno świetne są suszone owoce typu śliwki i morele - niestety mnie na nie
            "odrzuca" i nie mogę ich jeść.
            Trzeba dbać o miękką kupkę, często myć pupę (polecam mokre chusteczki)i to chyba
            wszystko co jesteśmy w stanie we własnym zakresie zrobić. Z pozdrowieniami,
            Aneta
            • goskam223wp.pl Re: Kłopoty z hemoroidami 26.09.08, 10:01
              Mnie posterisan odradził lekarz,a proctoglivenol się sprawdza,ale
              dopiero po kilku dniach stosowania
      • memphis90 Re: Kłopoty z hemoroidami 17.10.07, 17:03
        Posterisan czopki. Kremy i żele z kasztanowcem. Skuteczne. Polecam- sama
        stosowałam. Ponadto- więcej ruchu, dieta bogata w błonnik, niedopuszczanie do
        zaparć. Jeśli chcesz pomocy, zwróc się do PROKTOLOGA; wiem, ze dla Ciebie moze
        być to krępujące, ale lekarz widzi przynajmniej 20 ludzi z problemem podobnym do
        Twojego dzienniesmile

I nie, nie ma to wpływu na późniejszą ciążę.
    • maciejej18 Hemoroidy 15.06.08, 18:24
      najlepszym sposobem w gruncie rzeczy jest zastosowanie skutecznego preparatu
      na bazie roślinnej. Proponuję ANUREX, który naprawdę działa! Moje problemy
      zniknęły bardzo szybko, a wcale nie stosowałem go długo. Na
      www.wyleczhemoroidy.pl znajduje się dużo informacji na jego temat. Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka