Dodaj do ulubionych

Okropny ból głowy

24.01.06, 19:24
dziewczyny jestem w 13 tygodniu ciąży, wszystko jest ok tylko te straszne bóle
głowy które potrafią trwać nawet cały dzień. oczywiście lekarz mówi że
wszystko jest dobrze, czy któraś z was też ma takie objawy , jak sobie radzic
bo tabletki odpadają w tej sytuacji
Obserwuj wątek
    • o_l_a3 Re: Okropny ból głowy 24.01.06, 19:30
      też tak miałam, kiedy byłam na początku ciąży. Jak już nie mogłam wytrzymać
      brałam paracetamol, ale po jakimś czasie minęło... Jak zaczęłam brać witaminy
      bóle znów się nasiliły, więc przestałam je brać i do witamin wróciłam dopiero w
      6 miesiacu ciąży. To minie smile pozdr. Ola
      • sofi76 Re: Okropny ból głowy 24.01.06, 19:33
        znam ten ból niestety, bardzo często boli mnie głowa od 2 miesiąca. szczególnie
        jak jest wysokie ciśnienie atmosferyczne, choć ja mam wtedy normalne i do tego
        spać mi się chce, ech. lekarka pozwoliła mi brać paracetamol, neurolog też
        właściwie, bo to bez sensu jak boli - Ty się męczysz, dzidzia się mędzy........
        no cóż zrobić, trzeba jakoś wytrzymać te parę miesięcy, choć ja to normalnie
        czasem płaczę z bólu. pozdrawiam

nasza dzidzia
    • roksana.e Re: Okropny ból głowy 24.01.06, 19:37
      dzieki za ta nadzieje że bedzie lepiej, czy to możliwe żeby te bóle byly
      związane z ciśnieniem?
    • aneta_29 Re: Okropny ból głowy 24.01.06, 19:59
      oj dziewczyny strasznie wam współczuje ja też to miałam.Kiedy bolała mnie głowa
      starałam się troszkę zdrzemnąć i nieraz pomagało,jestem teraz w 30 tyg.a i tak
      choć rzadziej boli mnie głowa.Pozdrowienia
    • tucik Re: Okropny ból głowy 24.01.06, 20:31
      też miała takie migreny!!! potworne!!! starałam się je przespać ale czasem
      wstawałam z takim samym bólem głowy, aż mi sie temp podnosiła! jeszcze chłodne
      okłady na czoło trochę pomagały
      • asiek1109 Re: Okropny ból głowy 25.01.06, 08:13
        Jezeli te bole glowy nie sa az tak czeste to polecam polopiryne+kawa (doradzil
        to moj gin i od razu pomoglo). Pozdrawiam
        • madzikowa2 Re: Okropny ból głowy 25.01.06, 08:52
          NIe wiem, czy polopiryna jest dozwolona. Moim zdaniem zdecydowanie nie!!!
          Jeśli juz na prawdę nie można wytrzymać to Apap i kawa + czekolada. No i
          spacer. A najlepiej leżeć w ciemnym cichym miejscu z okładem na głowę!
    • ania9943 Re: Okropny ból głowy 25.01.06, 09:26
      mnie pomaga smarowanie czoła amolem-ale raczej na lekkie bóle głowy
    • ninka301 Re: Okropny ból głowy 25.01.06, 15:08
      Ja też mialam potworne bole głowy na początku ciaży- cały pierwszy trymestr oraz
      cześć drugiego- te bóle były tak okropne że nic nie mogłam robić-mialam az
      problemy z wymową- koszmar. Na szczęście pomogło zwolnienie z pracy na kilka
      tygodni - czasami paracetamol oraz duzo dużo odpoczynku. Zawsze starałam sie
      przesypiać te bóle -aczkolwiek czasami niestety potrafily wybudzić i masz..pare
      godzi z glowy. Trzeba je chyba przejść i tyle - natomiast nie stosowałabym
      róznych innych specyfików chemicznych -gdyz nie jest to bardzo bezpieczne dla
      Maluszka. Ja pomimo iż miałam bóle głowy, wrzody i ataki bólu z ich powodu - na
      prawdę bardzo sie ograniczałam i prawie nic nie brałam. Co prawda troszke się
      wymęczylam ale na szczęście wszystko juz przeszło i .... pojawiły sie nowe
      dolegliwoscismile)Ale myslę iż wszystko jest do przejścia. Polecam długie spacery
      na świeżym powietrzu(chociaż teraz mróz) ale opatul sie najcieplej na swiecie -
      kogoś pod łapkę -aby sie nie przewrócić i wyjść chociaż na troszke aaa i jak
      najmniej komputera, telewizora itd.
      Trzymaj sie mocno.
    • edytcia Re: Okropny ból głowy 25.01.06, 16:05
      Ja byłam wczoraj u gina i mówiłam mu, że miałam kilka razy od ostatniej wizyty
      silone bóle głowy - migrenowe, całodzienne, okropność!!
      Powiedział, że mogę w takich wypadkach brać CEFALGIN - 3 razy dziennie - i to
      pomoże (to nie jest na receptę)
      A oprócz tego zwrócić uwagę na wysokość ciśnienia atmosferycznego oraz to, co
      się jadło wcześniej. Mówił, że m.in. kawa czy kakao może powodować takie bóle.
      • kropka.kreska Re: Okropny ból głowy 25.01.06, 16:12
        a mi gin zabronila nawet paracetamolu....
        przed ciaza bralam wlasnie cefalgin ale tego zabronila mi kategorycznie, a
        tylko on mi pomagal, paracatamol nigdy mi nie pomogl na bol glowy wiec nawet
        mnie nie kusi, a cefalgin owszem na szczescie nie mam w domu chociaz gdyby sie
        okazal bezpieczny......co to by byla za ulga...
        • malgosiek2 Re: Okropny ból głowy 25.01.06, 16:14
          No to gin jakiś dziwny.
          Przeciez paracetamol jest bezpiecznym lekiem w ciąży.
          Ja brałam Pyralgin jak miałam silny ból głowy i jest ok.
          Pzdr.Gosia
    • anagram2 Re: Okropny ból głowy 25.01.06, 17:35
      miłam kiedyś migrne 3 dniową. Wymiotowałm, nic nie jadłam tylko leżałam. Nawet
      spać nie mogłam. I stało się. Wywaliło mi opryche. Poszłam do gina a on mnie
      delikatnie opieprzył. Kazał brać w takich przypadkach paracetamol. Teraz jak
      tylko czuje nadchodzący ból biorę paracetamol. Wolę nie ryzykować kolejnej
      opryszczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka