skaluz 26.01.06, 17:04 Czy plamilyscie mimo brania duphastonu/luteiny i wszystko bylo ok? Zaczynam 8tc biore progesteron a mimo to dzis pojawily sie kilka razy brazowe plamki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiulka1976 Re: plamienia a duphaston 26.01.06, 17:11 A czy masz za niski progesteron ?? moze te plaminia od czegos innego, czy wczesniej byla to krew czy tez brazowe plamienia ?? brazowe plamki to moze byc zaschnieta krew ktora po prostu sie usuwa i nie jest grozna ale warto zadzwonic do gina i sie upewnic co powie. Odpowiedz Link Zgłoś
skaluz Re: plamienia a duphaston 26.01.06, 17:15 progesteron 102 nmol/l i mam podana norme 52-154 wiec chyba ok plamki maja kolor ciemnozolty przechodzacy w brazowy w poniedzialek bylam na usg i wszystko bylo ok tak sie boje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lalhuna Re: plamienia a duphaston 26.01.06, 17:48 witaj, nie napisałaś, od kiedy bierzesz duphaston? ani - czy plamiłaś już wczesniej, i teraz plamisz znowu? ja plamiłam i w 6tc dostałam duph., minęło po kilku dniach. też jestem w 8 tc, swoją drogą. NIE MARTW SIę przede wszystkim. a najlepiej skontaktuj się SZYBKO z lekarzem, na wszelki wypadek. powodzenia, pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
skaluz Re: plamienia a duphaston 26.01.06, 17:53 duphaston biore od poczatku ciazy, plamilam na samym poczatku, potem plamienia ustaly - az do dzis Odpowiedz Link Zgłoś
kalka13 Re: plamienia a duphaston 26.01.06, 18:56 witam ja duphaston bralm jeszcze przed cuiaza (prak progresteronu) i w ciazy tez go biore na poczatku 2x 1/2 tab i tez plamilam i okazalo sie ze mialam ciaze blizniacza i ze jedna dzidzia umarla podwyzszono mi dawke do 2x1 tab i teraz jest ok co prawda jest jedna dzidzia ale rozwija sie dobrzez jestem w 14 tc 1 dc takze skontaktuj sie z lekarzem a bedzie dobrze pozdrawiam uszy do gory Odpowiedz Link Zgłoś
kropka57 Re: plamienia a duphaston 26.01.06, 19:04 Ja byłam w podobnej sytuacji. Jestem w 10 tc. Plamiłam już dwa razy mimo luteiny. Odpowiedz Link Zgłoś
stephany Re: plamienia a duphaston 26.01.06, 19:31 a ja jestem w 19tc i do 16tc brałam duphaston z powodu plamień. Progesteron w 5 tc miałam dokładnie taki jak ty. Tyle ze mi odklejała się kosmówka i musiałam dużo leżeć. Plamienia mam po dzień dzisiejszy nie tak intensywne jak na poczatku ale są. Odpowiedz Link Zgłoś
mbkow Re: plamienia a duphaston 26.01.06, 20:22 bralam luteine profilaktycznie do niedawna (chyba do 12tc), bo w poprzedniej ciazy mialam bardzo duzy spadek progesteronu. teraz mialam plamienia i krwawienie, ale z powodu polipa w szyjce lub przodujacego lozyska (mam nadzieje, ze to jednak polip). zawsze mialo to zwiazek z jakims wysilkiem. takze zapytaj lekarza, bo to wazna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
patinka6 Re: plamienia a duphaston 26.01.06, 20:24 czesc, jestem w 11tc , biore duphaston od 6 tc, ale nie plamie. Lekarz poinformowal mnie, ze jezeli plamienie wystapi mam zaraz do niego zadzwonic, wiec moze lepiej zglos sie do swojego ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek755 Re: plamienia a duphaston 26.01.06, 20:33 mi zdażyło się dwa razy plamienie w czasie brania duphastonu, proponuję ci zamiast się martwić do lekarza ,pewnie okaże się że wszystko jest ok a ty będziesz spokojna Odpowiedz Link Zgłoś
skaluz Re: plamienia a duphaston 27.01.06, 14:34 Dzis plamienia ustaly, pojawily sie 2 razy ale w kolorze zoltym. Wizyte lekarska mam w poniedzialek wiec chyba poczekam i nie bede panikowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś