Dodaj do ulubionych

Temperatura wody max 37stopni

26.01.06, 18:49
Lekarz powiedział mi by kąpała sie w temperaturze max 37 st.cellcjusza
(jestem w Itrym ciaży). cZy aby nie przesadził. Taka woda wydaje mi sie wrecz
letnia (zawsze lubiłam gorące kąpiele). Co Wy na to?Lekarz przesadza?
Brałyście kąpiele w wyższej temperaturze?
Obserwuj wątek
    • gigigirl Re: Temperatura wody max 37stopni 26.01.06, 18:53
      Na prawde wyższa temperatura w ciązy a tym bardziej w I tr. może spowodować
      poronoienie. Ciepła woda opowoduje skurczanie i rozkurczanie macicy a to jest
      jednoznaczne z wyparciem płodu. Na prawdę warto na ten okres zrezygnować z
      gorącej kąpieli a dużo korzystniejszy jest prysznic.pozdrawiam.
      • lucerka Re: Temperatura wody max 37stopni 26.01.06, 20:42
        a jak to mozliwe, ze do sauny mozna a do cieplejszej wody nie?
    • nikusia79 Re: Temperatura wody max 37stopni 26.01.06, 19:13
      A mi lekarz nic takiego nie mówiłsad Biore tylko prysznic - mamy tylko kabine,
      ale za to zawsze bardzo ciepły.
    • mbkow Re: Temperatura wody max 37stopni 26.01.06, 19:16
      cala poprzednia ciaze bralam kapiele, srednio 30min i temperaturze przyjemnej,
      wiec wyzszej nic 37st.
      • goosiaa3 Re: Temperatura wody max 37stopni 26.01.06, 20:19
        Ja tez od poczatku ciazy biore kapiele i nie sa to chlodne kapiele i nic mnie
        ani dzidzusiowi nie jestsmile wrecz przeciwnie po takiej kapieli czujemy sie
        wysmienicie
    • patinka6 Re: Temperatura wody max 37stopni 26.01.06, 20:28
      hejka, mnie lekarz powiedzial, zebym sie kapała w gorącej wodzie...spytałam co znaczy gorąca.... wiesz, jesli wchodzisz do wanny z woda i parzy, szczypi, robisz sie czerwona to lepiej uwazaj...moze rzeczywiscie wywolac poronienie..ale nie musi.... ja tez sie kapie, nie w chlodnej, ale w cieplutkiej wodzie. Jak juz musisz to wejdz do letniej i dopusc troszke cieplejszej zeby nie bylo gwaltownej zmiany temperatury. Pozdrawiamy!@!!!@ ja i dzidzius!!!!
    • gunda24 Re: Temperatura wody max 37stopni 26.01.06, 20:32
      Jeśli kąpiesz się w wannie to w wodzie o takiej temperaturze, aby oprócz dbania
      o higienę, mieć z tego choć odrobinę przyjemności.

To oczywiste, że nie można leżeć we wrzątku w dusznej łazience, ale pluskać się
      w wodzie szczękając zębami też nie wypada, bo jeszcze się zaziębisz.

Tak żle i tak nie dobrzesmile Nie przesadzaj z temp. a nic nikomu się nie stanie.

Papa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka