Dodaj do ulubionych

Jak myslicie??

27.01.06, 10:09
No i dzis w koncu ta wizyta.Ale sie boje.Juz sama nie wiem czy to ciaza.Fakt
ze dwa testy pozytywne, okresu brak (ostatni okres 13grudzien).Nie moge jesc
bo mi niedobrze ale juz sama nie wiem czy to nie ze stresu.Dzis znowu
plamienia ale nie takie prawdziste krwiste.Podobno takie plamienia na
poczatku ciazy sa naturalne bo jajeczko jak sie zagniezdza to zżera scianki
macicy, tak wyczytalam i nie wiem ile jest w tym prawdy.Ehhh...Zycie w
nieswiadomosci jest okropne.Jak myslicie ciąża to bedzie ?
Obserwuj wątek
    • 3anek Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 10:15
      mnie się wydaje, że już Ci można pogratulowaćsmile chyba na dzień dzisiejszy
      lepiej niż ginekolog ciążę stwierdziły te 2 testy z wynikiem pozytywnymsmile
      A teraz lepiej przestań się stresować, tylko dbaj o siebie!!!smile
      p.s. napisz później co lekarz powiedział
      • kukii81 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 10:22
        Jak tu sie moge nie stresowac?Jeszcze nigdy nie bylam w ciazy.Choc przyznam
        szczerze ze chyba sie zaczynam cieszyc bo na poczatku nie bylam zbytnio
        zadowolona.A moj chlopak mi powiedzial ze moglabym zrzucic kilka kilogramow na
        wiosnesmile.Hehe jak sie okaze ze nosze dzidziusia to jeszcze mi
        przybedzie smile.Martwi mnie to ze nie mam slubu, wszytsko bedzie trzeba tak
        szybko organizowac.Chociaz powinnam sie ciweszyc bo jeszcze nie mam takiej
        najgorszej sytuacji.Napisze napewno co i jak.Pozdrawiam
        • patinka6 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 10:51
          Hejka, nie martw sie. Ja tez mialam zrzucic kilogramy na wiosne!!! I tez nie mam slubu, a do tego jeszcze oboje konczymy studia. Nie bedziemy nawet organizowac slubu przed urodzeniem....zaraz obrony, jeszcze do tego pracujemy..za duzo. A do slubu z wielganym brzucholkiem nie chce isc...wink Poczekamy, dzidzia sie urodzi to wtedy wezmiemy slub. Nic na szybko.... przeciez to nie z powodu dzidziusia bedziecie sie pobierac, tylko dlatego ze chcecie byc razem, prawda? Trzymaj sie i daj znac juz po wizycie. Patii
          • kukii81 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:04
            A nad cywilnym nie mysleliscie?Juz sama nie wiem co zrobic.Bo fakt z brzuszkiem
            do slubu tez bym nie chciala.Dam znac co i jak jak tylko wroce od lekarza.Ale
            jak mi powie ze to nie ciaza to sie chyba rozczaruje.
        • 3anek Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 10:59
          hehehee ja też jestem 1szy raz w ciąży, ale dla mnie to strsujące nie było i
          nie jestsmile ja praktycznie do 16 tyg. kiedy to zaczął pojawiać się brzuszek i
          pierwsze ruchy Maleństwa poczułam, że naprawdę jestem w ciąży. Do tego czasu
          też nudności tłumaczyłam stresem w pracy. Z tego co liczę jeżeli jesteś
          rzeczywiście w ciąży termin będziesz miała na ok 20 wrześniasmile
          A co do ślubu... zawsze możecie wziąść cywilny - koszt niewielki, a sąsiedzi
          czy inne "życzliwe" osoby nie będą się czepiać, że dziecko jest nieślubne.
          Wszystko zależy od Wassmile
          powodzenia
          • patinka6 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:04
            a co maja do tego sasiedzi czy inne "zyczliwe" osoby? w jakim zascianku Ty zyjesz, ze jeszcze tak sie przejmujesz tym, co mowia inni? pozdrawiam
            • kukii81 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:07
              Dobrze ze teraz zyjemy troche w innych czasach i ludzi moze nie tak bardzo
              patzra na takie rzeczy.Ale zawsze znajdzie sie jakas stara plotkara.Ale coz
              takie jest zycie, nie kazdy jest cywilizowany.
            • 3anek do patinka6 27.01.06, 11:26
              nie musisz tak od razu skakać po ludziach! nie żyję w żadnym zascianku - to już
              nawet nie można czegoś zaproponować?? nie znasz mnie, więc krytkę i swoje
              złośliwe uwagi zachwaj dla znajomych.
          • kukii81 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:06
            No tak ale to marzenie prawie kazdej kobiety biala suknia, welon- cos
            wspanialegosmile.Chcialabym tego slubu tylko cala ta szybka organizacja mnie
            przeraza.Ale nic trzeba poczekac co powie lekarz i wtedy zaczne sie przejmowac
            slubem.
            • monami77 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:11
              Kobieto nie uszczęśliwiaj się na siłę. Ja jeszcze 3 mce temu wszystko na mordę
              szykowałam bo ma być ślub i kuźwa co? Facet dał drapaka i zostawił mnie w
              ciąży.Z perspektywy czasu widzę,że dobrze iż tak się stało.Zaoszczędziłam sobie
              trudu rozwodu i nie muszę dawac nazwiska tego samca mojemu dzidziusiowi.W
              sądzie i tak się spotkamy o ustalenie ojcostwa i alimenty ale to już
              formalność. Dobrze,że nie mam ślubu.Sam ksiądz mi powiedział,że to jest
              niodpowiedzialny facet i abym nie zmieniła zdania jak wróci później. Nie
              zmienię napewno.Mam mój maleńki skarb i jeszcze ułożymy sobie życie!!!
              • kukii81 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:18
                Przykro mi ze trafilas na takiego nieodpowiedzialnego typa.Masz racje nie bede
                sie na sile uszczesliwiac.Najpierw to poczekam az pani lekarka potwierdzi ze
                jestem w ciazy.A co ma byc to i tak bedzie.
    • gosia.t1 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:11
      ja tez jestem w podobnej sytuacji jak ty kukii81, test tez mi wyszedl
      pozytywnie, (a @ nie mam, bo ostatnia byla 4.12.), dzisiaj mam pierwsza wizytę,
      i tez sama niewiem czy to jest na 100% ciąża, moze dzisiaj sie dowiem. ale nie
      denerwuj się - będzie dobrze. trzymaj sie cieplutko.
      • kukii81 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:14
        A masz jakies objawy?Kurde no to fajnie obie idziemy dzis do ginusiasmile Zycze
        powodzeniasmile
        • gosia.t1 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:17
          mysle ze mam te typowe: mdlości (przewaznie rano), wymiotki (przeważnie
          wieczorem - troche dziwnie, no ale cóż), zawroty glowy, z apetytem to różnie
          bywa. bardzo jestem ciekawa co mi dzisiaj powie lekarz, chociaz troche sie boje
          ze sie rozczaruje
          • kukii81 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:21
            No to podobnie do mnie.Ja mam mdlosci nawet w nocy.Budze sie i mi jest
            niedobrze ale nie wymiotowalam jeszcze.Jak otwieram lodowke to mi
            niedobrze.Piersi sie powiekszyly, brzuch mnie boli jak na okres.I do tego
            jeszcze te plamienia od wczoraj.No nic zobaczymy jak pojdzioemy do lekarza co
            nam powie.Moze to jakies zaburzenia hormonalne bo teraz to juz nie wiem czy
            okresu zaraz nie dostane tak mnie brzuch boli.No ale zaburzenia i dwa testy
            pozytywne.Juz nie wiem co myslec.Co ma byc do bedzie.A dzis juz bedzienmy
            wiedziec.tylko daj zanc co i jak.
            • gosia.t1 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:25
              z tymi plamieniami to moge cie troszke pocieszyc, bo mialam tez tak 11 i 12 i
              16.01. mysle ze to jest normalne, narazie sie nie martwie, jakos kilka godzin
              musze jeszcze wytrzymac, no a pozatym to do lazienki latam co 5 minut. jak juz
              bede wiedziala to ci odpisze. jak chcesz to mozesz mi podac maila do siebie, to
              lepiej bedziemy sie mogly poznac i korespondowac, co ty na to??
              • kukii81 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:29
                Nie ma problemu juz podaje smile maybeangel@interia.pl.Czekam na informacje.Ja ide
                do lekarza okolo 14 przyjmuje od 15 ale jest zawsze duzo osob.Napisz jak tylko
                wrocisz odpuisze napewno co tam u mnie lekarka wypatrzyla.
                • gosia.t1 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:31
                  ja ide dopiero na 17.20, wiec napisze ci dopiero w poniedzialek, bo w domku nie
                  mam jeszcze internetu, a teraz jestem w pracy. a moge wiedziec skąd jestes??
                  • kukii81 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:39
                    Oczywiscie ze mozesz.Jetsem z ostrowca swietokrzyskiego a Ty?
                    • gosia.t1 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:41
                      JESTEM Z PRÓSZKOWA POD OPOLEM
    • magnolia59 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 11:36
      No to gratuluje!!
      Co do ślubu- jeśli i tak macie sie pobrać to proponuje cywilny bez gości,
      przyjęć, sukienek i reszty. Wy, świadkowie i urzędnik. Wymarzony zrobicie sobie
      po narodzinach, a ten będize Wam ułątwiał wiele rzeczy w urzędach i szpitalach,
      bo ojciec Twojego dziecka beidze tam prawnie uznawany. W tej chwli niestety
      oficjalnie on jest dla Ceibie obcą osobą. To ważne choćby w przypadku szpitala i
      konieczności podjecia przez kogos z rodizny ważnej decyzji dotyczącej Twoejgo
      zdrowia, kiedy Ty sama nie mozesz tego zrobić.
    • monia2992 Do kukii81 i gosia.t1 27.01.06, 11:52
      Hej dziewczyny,Wy się tak nie martwcie i już się możecie cieszyć napewno
      jesteście w ciąży.Gratuluje Wam serdecznie i trzymajcie się cieplutko
      • gosia.t1 Re: Do kukii81 i gosia.t1 27.01.06, 12:02
        fajnie ze nas pocieszasz, no ale jestesmy dobrej myśli.
        • kukii81 Re: Do kukii81 i gosia.t1 27.01.06, 12:04
          Oj kurde juz trace ta dobra mysl.zaczynam panikowac powoli ze to cos zlego moze
          byc a nie ciaza.Ehhh...Ale staram sie jakos trzymac
      • kukii81 Re: Do kukii81 i gosia.t1 27.01.06, 12:03
        Jeszcze sie troche pomartwie.kilka godzin.W sumie dla mnie to jak
        wiecznosc.Zobacze co powie lekarka bo teraz jak tak mysle to chyba trace
        nadzieje ze jednak jestem w ciazy.Juz chyba za duzo mysle.Pozdrawiam smile
        • gosia.t1 Re: Do kukii81 27.01.06, 12:22
          nie mysl tyle o tym, bo to ci na dobre nie wyjdzie, a jeszcze tylko sie
          bardziej stresujesz, bedzie dobrze - zobaczysz. jeszcze te dwie godzinki jakos
          przetrzymasz.
    • kukii81 juz po wizycie :) 27.01.06, 18:02
      Wrócilam od lekarza.Potwierdzila pani ginus ciaze.czyli teraz juz jestem
      pewna.Chyba sie ciesze, no nawet bardzo.To juz 6 tydzien i dzidzius ma juz o,45
      cm no i mu serduszko bije smile.Tylko martwie sie bo jest to ciaza zagrozona
      (przez to moje krwawienie wczorajsze).Musze brac leki i przez tydzien lezec w
      lozku.Juz nawet leze przestawilam kompa pod samo lozko.Pozdrawiamsmile
      • kasiulka82 Re: juz po wizycie :) 27.01.06, 18:25
        kukii81: Jak widzę, to miałam trochę podobną sytuację do Ciebie. Też jeszcze
        nie byłam meżatką i miałam zagrożoną ciążę, musiałam leżeć. Teraz to już 28
        tydzień i wszystko jest w porządku. U Ciebie też na pewno będzie, musisz w to
        wierzyć.
    • kasiulka82 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 18:20
      kukii81: Ja miałam wziąć ślub w 2006 roku i chcieliśmy się starać wtedy o
      maluszka. Zaszłam w ciążę wcześniej niż planowaliśmy. Dowiedziałam się w
      sierpniu, na pocz. grudnia wzięliśmy ślub kościelny. Brzuszek był prawie
      niewidoczny, a przeżycie niesamowite. Z doświadczenia znajomych widzę, że nie
      ma co zwlekać ze ślubem kościelnym. Są takie pary, które mówią, że po urodzeniu
      dziecka się pomyśli, a na razie cywilny. Bardzo często się wtedy kończy na
      cywilnym, albo kościelny jest odwlekany.
      Fakt, że mieliśmy trochę ganiania i załatwiania różnych formalności, ale to da
      się ogarnąć. Zaczęliśmy chodzić koło tych spraw we wrześniu, a 3. grudnia
      wzięliśmy ślub. Dzień ten wspominam naprawdę z łezką w oku. Było jak w bajce,
      po urodzeniu też na pewno się to przeżywa, ale wydaje mi się, że już inaczej.
      Jeżeli mogę Ci radzić, to naprawdę nie ma co odkładać decyzji o kościelnym.
      • kukii81 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 18:38
        Kurde tylko u mnie to jest tak troche inaczej bo tatusia mojego dzidziusia nie
        znam za dlugo.Poznalam go 6 miesiecy temu (przez neta) a spotykamy sie 3
        miesiace.Kurde i juz 6 tydz ciazy.Hehe to chyba przeznaczenie.Ale to pierwszy
        chlopak ktory tak jakos na mnie dziwnie dziala i bardzo pozytywnie>pierwszy raz
        jestem pewna (a jestem po kilku zwiazkach jeden 4-letni) ze chce z nim
        byc.Czekam wlasnie na niego, ma przyjechac mieszka 120 km ode mnie i nie
        widzielismy sie juz tydzien.Pogadam z nim co on mysli ale mam nadzieje ze to on
        zaproponuje slub koscielny.Bede w kontakcie smile
        • kasiulka82 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 18:44
          kukii81:Jeśli jesteście dla siebie stworzeni, to czas nie jest istotny. Ja też
          poznałam mojego męża przez internet(spójrz jak podobniewinkOd samego początku
          wiedziałam, że będziemy razem już do końca. Po roku bycia razem zaszłam w
          ciążę, a ślub planowaliśmy już wcześniej. Wiem co możesz czuć, ja też od
          początku wiedziałam, że to TEN JEDYNY.
          • kukii81 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 18:50
            Hehe no patrz jaki zbieg okolicznosci winkMoj przyszly maz znalazl mnie w neciesmile.
            • kasiulka82 Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 22:40
              U nas było inaczejwinkTo ja Go znalazłam, co najlepsze zapierałam się, że nie
              chcę być z nikim. Kiedy zobaczyłam po raz pierwszy Jego oczy, zdębiałam...nie
              mogłam wyjść z podziwu...od początku czułam, że to będzie TO. Naprawdę czas nie
              zawsze gra rolę. U nas wszystko się szybko potoczyło, a znamy się tak dobrze,
              choć właściwie to jesteśmy razem od 1,5 roku. Jednak jak patrzę na niektóre
              związki, to nie zawsze po takim czasie ludzie się tak znają. Trzeba się
              dopasować.
        • dziubekl Re: Jak myslicie?? 27.01.06, 23:18
          Kukii, ja poznalam mojego meza tez przez net, po roku mi sie oswiadczyl a po
          kolejnym pol wzielismy slub, teraz czekamy na dzidziusia a znamy sie niecale 2
          lata. jak jestescie sobie przeznaczeni to bedziecie szczesliwi. ja nigdy w
          zyciu nie bylam tak szczesliwa jak teraz. dlugosc znajomosci nie zawsze jest
          proporcjonalna do tego jak dobrze kogos znasz. czasem ludzie tak dobrze sie
          rozumieja ze po pol roku masz wrazenie jakbys go znala cale zycie. pozdrawiam,
          gratuluje i zycze powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka