Dodaj do ulubionych

bardzo wczesne objawy ciąży

01.02.06, 11:31
Cześć Dziewczyny,
Wiem że co chwila ktoś "przynudza" z podobnym wątkiem, ale naprawdę muszę, po
prostu nosi mnie z niecierpliwości i niepokoju- napiszcie proszę, jakie
miałyście NAJWCZEŚNIEJSZE objawy ciąży, chociażby znikome, ale jednak inne
niż zwykle...

Mam jeszcze ponad tydzien do @, ale naprawdę chyba zwariuję, wiem, że jeszcze
powinnam odczekać na test parę dni, wydaje mi się, że się inaczej czuje, np.
odrzuca mnie od papierosów, ale juz sama nie wiem, czy sobie nie wmawiam, tak
sie wsłuchuję w swój organizm...

Z jednej strony jest mi kompletnie ta ewentualna ciąża nie na rękę,
absolutnie nieplanowana, a z drugiej zegar biologiczny głosno tyka i organizm
dopomina się o to macierzyństwo... Chciałabym wiedziec jak najwcześniej, żeby
przeorganizować w razie czego pewne sprawy, mocno pokomplikowane...

Nie wiem, jak kiedys kobiety wytrzymywały bez testów te kilka tygodni
niepewności sad

Jak to było u Was?
Dzięki za wszystkie sugestie!
Obserwuj wątek
    • radowinkaala Re: bardzo wczesne objawy ciąży 01.02.06, 11:40
      Mnie bolały piersi - oj, bolały - tak mocno jak nigdy wcześniej. Poza tym nic
      więcej się nie działo. Do dnia testu, który zrobiłam w dniu spodziewanej @.
      Potem nastąpiło częste oddawanie moczu, a po niedługim czasie ogromnie
      zmęczenie. Ale z tych objawów przedtestowych tylko ten ból piersi.
    • karolcia86 Re: bardzo wczesne objawy ciąży 01.02.06, 11:52
      Mojej koleżance 5 dni po zapłodnieniu wyszedł już test.
      Ja natomiast nie miałam żadnych objawów, klasyka jak przy zbliżaniu się @ i
      test po tyg nie wyszedł, dopiero po dwóch.
      No chyba że liczyć ok. tyg po zapłodnieniu lekkie kłucie w brzuchu, ale to
      tylko w pierwszej ciąży i nie wiem czy to można wiązać. Może to było
      zagnieżdżanie ale może to mój wymysł, bo za drugim razem nic takiego nie
      czułam. Chyba nie masz wyjścia i musisz jeszcze tydz poczekać, ale ja wiem jak
      to się dłuży.
      • babyb Re: bardzo wczesne objawy ciąży 01.02.06, 15:01
        Czesc, jednak chyba musisz sie uzbroic w cierpliwosc i poczekac z tym testem. W
        ubieglym tygodniu nie moglam sie doczekac i zrobilam test, który wyszedl
        ujemny. W tym tygodniu w koncu zrobilam po raz kolejny bo nie moglam sie
        doczekac okresu i okazalo sie ze jest pozytywny. W zasadzie objawy nie roznily
        sie od tych przed okresem.
        • agatunia1977 Re: bardzo wczesne objawy ciąży 01.02.06, 15:11
          Całkowicie potwierdzam, typowe objawy przedmiesiączkowe, test w tydzień po zapłodnieniu negatywny, a w dwa tygodnie po (w 4 dniu od spodziewanej miesiączki) druga blada kreseczka i ulga, że się za pierwszym razem udało.
          • kurova Re: bardzo wczesne objawy ciąży 01.02.06, 15:15
            10 dpo nadwrażliwość na zapach kawy, brat przeszedł korytarzem do swojego
            pokoju z kawą, a mnie w sąsiednim pokoju aż płatki nosa bolały, ale cały czas
            sobie powtarzałam" nie jesteś w ciąży , nie nakręcaj się", bo ja z tych
            nerwicowych, strasznie wyczekujących.
            Poza tym ciągnęło mnie w pochwie i łaskotało w brzuchu.Ale tak też miałam przy
            braniu duphastonu.
    • ajla1 Re: bardzo wczesne objawy ciąży 01.02.06, 17:21
      witam! Mi powiększyły sie piersi i to sporo choć podobnie jak przed okresem, a
      poza tym to odrzucało mnie od wielu rzeczy które dotąd uwielbiałam.Pozdrawiam.
    • iwonka232 Re: bardzo wczesne objawy ciąży 01.02.06, 19:09
      Bedac na zakupach strasznie zrobiło mi sie słabo , wtedy wiedziałam ze dzidzia
      jest w moim brzuszku....
      • iza9926 Re: bardzo wczesne objawy ciąży 02.02.06, 13:33
        Witam,jestem podobnie niecierpliwa.Zostało mi jeszcze 8 dni do @ a zdążyłam
        zrobić juz dwa testy ciążowe-oczywiście wynik negatywny co mnie martwi.Wiem,że
        muszę uzbroić się w cierpliwość.Ale bardzo bolą mnie piersi,jak nigdy wcześniej
        i jestem dziwnie rozdrażniona.Odczuwam również wzmożone pragnienie.Może sobie
        to wmawiam,ale nigdy wcześniej nie czułam się podobnie.Problemy gastryczne
        również dają się we znaki.Pozdrawiam
    • kukii81 Re: bardzo wczesne objawy ciąży 02.02.06, 13:54
      Pierwsze objawy wystapily po okolo dwoch tygodniach od zaplodnienia a okolo
      poltorej tygodnia czy dwa przed okresem.Najpierw bol piersi, ale taki bolacy
      bol, nie moglam spac na brzuchu.Dziwny bol brzucha troche podobny do okresowego
      ale mniejszy, takie ciagniecie w dol no nie wiem jak to opisac.Z innych objawow
      to brak ochoty na alkohol, papierosy.Apetyt mialam ale jak otwieralam lodowke
      to jakos tak tracilam ochote na jedzenie albo nie widzialam nic co moglabym
      przekasic i na co mialabym ochote.Poza tym zle czulam sie jak jechalam
      autokarem czy autobusami.Bylo mi niedobrze, zalewaly mnie poty az mnie, typowe
      objawy choroby lokomocyjnej.Tu chyba tyle.Teraz jest 6 tydzien
      ciazy smile.Pozdrawiam
      • lentille2 Re: bardzo wczesne objawy ciąży 03.02.06, 09:30
        witam ponownie, dzieki za wasze opisy, narazie muszę cierpliwie czekać, chociaż
        mnie nosi, nie mogę się skupić na niczym innymuncertain

Czuję się niby tak samo jak wcześniej, może tylko odczuwam takie jakieś
        napięcie w piersiach, jakby mi ciążyły, chociaz przecież wielkość się nie mogła
        zmienić no i to dziwne uczucie w brzuchu, wypatruję okresu, bo czuję się jak
        tuż przed, jakoś tak właśnie mnie ten brzuch "ciągnie", jak to któraś z Was
        okresliła, ale juz sama nie wiem, może sobie wmawiam to wszystko...

Mam jeszcze tydzień do @, może zamiast testu powinnam zrobić juz sobie badanie
        z krwi, może jest czulsze??

Pozdrawiam Was i Wasze maluszki,
    • alicyjka11 Re: bardzo wczesne objawy ciąży 03.02.06, 10:21
      Ja miałam uczucie ogromnego gorąca w brzuchu..no i oczywiscie sny o malutkich
      dzieciaczkach oraz intuicja podpowiadała mi ze coś sie zmieniło...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka