eszi 02.02.06, 13:29 trzeba będzie go zatruć a i borowanie bez znieczulenia nie przejdzie - coś mi się zaczęło sączyć z niego a to 10 tc - i co mam teraz zrobić??/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matylda.fm Re: ząb 02.02.06, 13:51 a czemuż to? jak trzeba znieczulić to się znieczula i w pierwszym. Tyle że dentysta musi być powiadomiony o ciązy. A co w przypadku nagłej potrzeby wyrwania ósemki? Na zywca się rwie??? zostawia się zeby truła organizm doII trymestru? Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: do matylda.fm 02.02.06, 14:37 nie wiem, czemuż, ale tak twierdziła moja ginekolog i moja dentystka. w razie konieczności różne rzeczy się podaje ciężarnym - jeśli dobro matki jest w danym momencie ważniejsze, niż dobro dziecka. chodzi o to, że od II trymestru podawane znieczulenie jest bezpieczne. a w I-szym trymestrze niezbyt. więc na pewno mozna temu zaradzic, na pewno można coś podać, ale ja, jak miałabym wybierać "dobro moje, czy dziecka" to bym chyba i ósemkę bez znieczulenia wyrwała Odpowiedz Link Zgłoś
matylda.fm Re: do matylda.fm 02.02.06, 14:39 no nie wiem czy stres i ból przy wyrywaniu takiego zęba zaszkodziłby mniej niz znieczulenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: do matylda.fm 02.02.06, 14:41 ja też nie wiem, nie jestem lekarzem, także słucham grzecznie moich lekarzy. najlepiej pójść do dentysty i już. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: ząb 02.02.06, 13:45 Przede wszystkim iść do dentysty i niech to obejrzy. Będzie potrzebne znieczulenie - to Cię znieczuli (dla pewności możesz zadzwonić do swojego ginekologa i spytać, czy można). Wyluzuj i nie czekaj aż będzie gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
eszi może powinna poczekać do 2 trym??? 02.02.06, 13:54 ale i tak się boję po ostatnim znieczuleniu - przy wyrywaniu co prawda - 2 dni byłam do niczego - dostałam jakieś pokurczu - bolało mnie całe ciałp i normalnie leżalam w łóżku - być może winą było znieczulenie - od pewnego czasu mamna wszsytko uczulenie - może to właśnie tego wina.....oczywiście uczulenie nie zostało zdiagnozowane mimo testow itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: może powinna poczekać do 2 trym??? 02.02.06, 14:08 Będziesz się jeszcze męczyć miesiąc? Biorąc może do tego środki przeciwbólowe? zreszta forum dyskusyjne to nie najlepsze miejsce do udzielania porad zdrowotnych. Sprawdź u lekarza co się dzieje. A może znieczulenie nie będzie potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
maryd1 Re: ząb 02.02.06, 13:52 Idz do dentysty, a on na pewno cos poradzi- powiedz tylko ze jestes w ciazy!! Ja w ciazy mialam zab wyrywany, zatruwany, znieczulen kilka...lekarz wie co i jak dobrac zeby nie zaszkodzic!! Wiecej szkody moga przyniesc bakterie od takiego zatrutego zeba!! pozwodzenia i nie stresuj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
eszi najlepsze że ten ząb nie boli nic a nic 02.02.06, 13:55 ale wiem że coś tam musi się dziać - tylko chyba pomiędzy 7 i 8 nawet nie wiem który konkretnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
maryd1 Re: najlepsze że ten ząb nie boli nic a nic 02.02.06, 14:01 dlatego najlepiej jesli pojdziesz do dentysty, bo teraz moze skonczy sie tylko na jakis malym zabiegu a jak zaniedbasz sprawe to potem trzeba bedzie zatruwac i takie tam...eh, i nie sluchaj rad tych " madrych" co to wypisuja ze zab mozna leczyc od II trymestru albo do II trymestru albo wogole albo jeszcze jakis inne pierdoly wypisuja... Odpowiedz Link Zgłoś
moniqqq Re: najlepsze że ten ząb nie boli nic a nic 02.02.06, 14:14 A nawet jeśli dentysta odradzi znieczulenie, to co?? Przecież będziesz rodzić, więc wyrywanie zęba tym bardziej powinnaś przetrwać! Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: najlepsze że ten ząb nie boli nic a nic 02.02.06, 14:19 To żart, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
malenka69 Re: najlepsze że ten ząb nie boli nic a nic 02.02.06, 14:46 Daj Boze zeby to był żart bo skoro tez mam kiedys rodzić to chyba juz dzisiaj utne sobie palca!A co, trzeba sie do bólu przyzwyczaić Gratuluje wspaniałomyślności! Odpowiedz Link Zgłoś
moniqqq Re: najlepsze że ten ząb nie boli nic a nic 02.02.06, 14:53 Nie o to chodzi. Śmieszy mnie to nasze przyzwyczajenie, że na wszystko można zażyć coś przeciwbólowego - na głowę, zęba, brzuch itd. Wyrywanie zęba to nic strasznego - przynajmniej dla niektórych. ja wolę chwilkę pocierpieć u dentysty niż później przez pół dnia nie czuć połowy szczęki i języka, ale każdy wybiera to co dla niego najlepsze... i już. Zresztą wole pocierpieć niż truć dziecko - ale jak kto woli. P.S. a co z osobami, które nie mogą brać znieczulenia, bo tracą po nim przytomność?? mają czekać aż ząb sam wypadnie?? Odpowiedz Link Zgłoś