02.02.06, 13:29
trzeba będzie go zatruć a i borowanie bez znieczulenia nie przejdzie - coś mi
się zaczęło sączyć z niego a to 10 tc - i co mam teraz zrobić??/
Obserwuj wątek
    • eszi proszę o pomoc 02.02.06, 13:34
    • moreno500 Re: ząb 02.02.06, 13:41
      znieczulenie można, ale od drugiego trymestru
      • matylda.fm Re: ząb 02.02.06, 13:51
        a czemuż to? jak trzeba znieczulić to się znieczula i w pierwszym. Tyle że
        dentysta musi być powiadomiony o ciązy. A co w przypadku nagłej potrzeby
        wyrwania ósemki? Na zywca się rwie??? zostawia się zeby truła organizm doII
        trymestru?
        • moreno500 Re: do matylda.fm 02.02.06, 14:37
          nie wiem, czemuż, ale tak twierdziła moja ginekolog i moja dentystka. w razie
          konieczności różne rzeczy się podaje ciężarnym - jeśli dobro matki jest w danym
          momencie ważniejsze, niż dobro dziecka. chodzi o to, że od II trymestru
          podawane znieczulenie jest bezpieczne. a w I-szym trymestrze niezbyt. więc na
          pewno mozna temu zaradzic, na pewno można coś podać, ale ja, jak miałabym
          wybierać "dobro moje, czy dziecka" to bym chyba i ósemkę bez znieczulenia
          wyrwała
          • matylda.fm Re: do matylda.fm 02.02.06, 14:39
            no nie wiem czy stres i ból przy wyrywaniu takiego zęba zaszkodziłby mniej niz
            znieczulenie....
            • moreno500 Re: do matylda.fm 02.02.06, 14:41
              ja też nie wiem, nie jestem lekarzem, także słucham grzecznie moich lekarzy.
              najlepiej pójść do dentysty i już.
    • raszefka Re: ząb 02.02.06, 13:45
      Przede wszystkim iść do dentysty i niech to obejrzy. Będzie potrzebne
      znieczulenie - to Cię znieczuli (dla pewności możesz zadzwonić do swojego
      ginekologa i spytać, czy można). Wyluzuj i nie czekaj aż będzie gorzej smile
      • eszi może powinna poczekać do 2 trym??? 02.02.06, 13:54
        ale i tak się boję po ostatnim znieczuleniu - przy wyrywaniu co prawda - 2 dni
        byłam do niczego - dostałam jakieś pokurczu - bolało mnie całe ciałp i
        normalnie leżalam w łóżku - być może winą było znieczulenie - od pewnego czasu
        mamna wszsytko uczulenie - może to właśnie tego wina.....oczywiście uczulenie
        nie zostało zdiagnozowane mimo testow itp....
        • raszefka Re: może powinna poczekać do 2 trym??? 02.02.06, 14:08
          Będziesz się jeszcze męczyć miesiąc? Biorąc może do tego środki przeciwbólowe?
          zreszta forum dyskusyjne to nie najlepsze miejsce do udzielania porad
          zdrowotnych. Sprawdź u lekarza co się dzieje. A może znieczulenie nie będzie
          potrzebne?
    • maryd1 Re: ząb 02.02.06, 13:52
      Idz do dentysty, a on na pewno cos poradzi- powiedz tylko ze jestes w ciazy!!
      Ja w ciazy mialam zab wyrywany, zatruwany, znieczulen kilka...lekarz wie co i
      jak dobrac zeby nie zaszkodzic!! Wiecej szkody moga przyniesc bakterie od
      takiego zatrutego zeba!!

pozwodzenia i nie stresuj sie!
      • eszi najlepsze że ten ząb nie boli nic a nic 02.02.06, 13:55
        ale wiem że coś tam musi się dziać - tylko chyba pomiędzy 7 i 8 nawet nie wiem
        który konkretnie..
        • maryd1 Re: najlepsze że ten ząb nie boli nic a nic 02.02.06, 14:01
          dlatego najlepiej jesli pojdziesz do dentysty, bo teraz moze skonczy sie tylko
          na jakis malym zabiegu a jak zaniedbasz sprawe to potem trzeba bedzie zatruwac
          i takie tam...eh, i nie sluchaj rad tych " madrych" co to wypisuja ze zab mozna
          leczyc od II trymestru albo do II trymestru albo wogole albo jeszcze jakis inne
          pierdoly wypisuja...smile
          • moniqqq Re: najlepsze że ten ząb nie boli nic a nic 02.02.06, 14:14
            A nawet jeśli dentysta odradzi znieczulenie, to co??
            Przecież będziesz rodzić, więc wyrywanie zęba tym bardziej powinnaś przetrwać!
            • raszefka Re: najlepsze że ten ząb nie boli nic a nic 02.02.06, 14:19
              To żart, prawda?
              • malenka69 Re: najlepsze że ten ząb nie boli nic a nic 02.02.06, 14:46
                Daj Boze zeby to był żart bo skoro tez mam kiedys rodzić to chyba juz dzisiaj
                utne sobie palca!A co, trzeba sie do bólu przyzwyczaićwink
                Gratuluje wspaniałomyślności!
                • moniqqq Re: najlepsze że ten ząb nie boli nic a nic 02.02.06, 14:53
                  Nie o to chodzi.
                  Śmieszy mnie to nasze przyzwyczajenie, że na wszystko można zażyć coś
                  przeciwbólowego - na głowę, zęba, brzuch itd.
                  Wyrywanie zęba to nic strasznego - przynajmniej dla niektórych.
                  ja wolę chwilkę pocierpieć u dentysty niż później przez pół dnia nie czuć
                  połowy szczęki i języka, ale każdy wybiera to co dla niego najlepsze... i już.
                  Zresztą wole pocierpieć niż truć dziecko - ale jak kto woli.

P.S. a co z osobami, które nie mogą brać znieczulenia, bo tracą po nim
                  przytomność??
                  mają czekać aż ząb sam wypadnie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka