Dodaj do ulubionych

bol po porodzie krocze..

10.02.06, 20:50
urodzilam 6 lutego do dzis nie moge chodzic prawie a siadac to juz wogole tak
strasznie boli.. ibnne mmay jak widzialam jakos szybciej sobie w tym radzily
i przestawalo je bolec..;/ boje sie ze cos sie babrze chociaz babka
sprawdzala codzienie stan krocza i nic nie powiedziala takiego.. ale ten bol
jest nie do zniesienia, czy ktore z was tez tak bardzo cierpialy po?
Obserwuj wątek
    • ewelinam80 Re: bol po porodzie krocze.. 10.02.06, 20:57
      Pocieszę Cię , żę ja tez tak miałam 4 lata temu. Pierwszą noc to w ogóle nie
      mogłam chodzic , ze łzami w oczach pielęgniarka prowadziła mnie do łazienki
      zebym sie załatwiła.Bolało mnie tak naprawde dobrych pare dni.Dziewczyny które
      były ze mną na sali chodziły same i były pod prysznicem dwie godziny po
      porodzie a ja nie miałam siły wstac nawet z łózka bo tak bolało. do drugiego
      porodu zostało mi tylko 20 dni ale chyba nie dochodze tyle bo cos strasznie
      mnie juz wszystko boli.
      • mamamarti Re: bol po porodzie krocze.. 10.02.06, 21:22
        Witam!Polecam Tantum Rosa - kup w aptece, nawet całe opakowanie (bo mozna osobno w saszetkach) i płucz tym krocze, łagodzi ból. Ja po pierwszym dziecku też długo tak miałam, straszna niewygoda, potrafiło mi to odebrac całą radość z bycia z Dzidziusiem. Ale w końcu przechodzi, a Tantum naprawdę pomaga.
        Pozdrawiam.
        • panda2000 Re: bol po porodzie krocze.. 10.02.06, 21:31
          Drogie mamy polecam "Balsam Szostakowskiego" jest dostepny w aptekach. Jest to
          maść przeciwbólowa i szybko gojaca rany.Po urodzeniu sąsiadka mi dała i od
          początku smarowałam, nie wiem co to ból krocza a ranę miałam wyleczona w ciagu
          5 dni.POLECAM
    • mika_p Re: bol po porodzie krocze.. 10.02.06, 22:18
      Gratulacje, przede wszystkim.
      Urodziłaś 4 dni temu, ma prawo cię boleć. O innych babkach nie myśl, one tez na
      pewno były obolałe i to samo myslały o tobie, że dobrze sobie radzisz i ze im
      jest gorzej.
      Po pierwszym porodzie, z tego co pamietam, w miare swobodnie usiadłam po
      tygodniu.
      Nie chciałabym cię dołowac, ale bardziej od bólu wkurzają takie trochę
      odrosniete włoski podrazniające skóre.
      • adzia18 Re: bol po porodzie krocze.. 10.02.06, 22:25
        Po pierwszym porodzie miałam ok, ale po drugim to 2 tygodnie nie mogłam
        siedzieć i okrakiem chodziłam. Lekarz przepisał mi maść z antybiotykiem i płyn
        robiony w aptece,a na codzień podmywałam się rivanolem i jakoś się wygoiło, a
        tez miałam czarne wizje. Moja siostra urodziła 5 lutego i w przeciwieństwie do
        mnie chodzi już całkiem nieźle, choć narzeka , że kłuje ją jeszcze bardziej,
        niż jak była w szpitalu. Wszystko się wygoi, przecież to bardzo świeże rany.
        Powodzonka.
    • anulka772 Re: bol po porodzie krocze.. 10.02.06, 22:59
      W pierwszą noc po porodzie z bólu nie mogłam spać. Przez następne dni czyli jakieś 1,5 tygodnia, miałam straszne bóle krocza. Robili mi w szpitalu okłady(ale z czego to nie pamiętam), i przez jakiś tydzień brałam tabletki przeciwbólowe, które tam rozdawali, a które ponoć nie szkodziły dziecku karmionemu piersią. Bez tego nie mogłam chodzić. Miałam taką możliwość,bo ze względu na synka byłam w szpitalu 15 dni. Ale ból minął, nawet nie pamiętam kiedysmile Pozdrawiam
    • rossa20 Re: bol po porodzie krocze.. 11.02.06, 09:06
      kupie sobie to tatum rosa,, jak to stosowalas moze do miski i siasc w tym jakos
      poplukac chwile?

i czy zdejmowanie szwa boli?
    • little.mary Re: bol po porodzie krocze.. 11.02.06, 15:27
      Co to za jakiś wątek dziwny, przecież w opini niektórych nacięcie to pryszcz,
      nic nie boli i śmiga się potem jako nowonarodzona.
    • vasylkova Re: bol po porodzie krocze.. 11.02.06, 19:03
      Nie chce cie straszyc, ale ja nie moglam siedziec 2 tyg. Mialam szew rozpuszczalny i to chyba przez to tak po woli mi sie goilo - rana caly czas byla mokra.
      Cale szczescie dobrze mnie zszyli i po zagojeniu nie mialam zadnych problemow.
      Czego i tobie zycze
      • bena00 Re: bol po porodzie krocze.. 11.02.06, 20:00
        Przy pierwszym porodzie byłam nacinana i bolało mnie ok. 2 tygodni. Przy
        siedzeniu, wstawaniu, leżeniu itd. a szwy wyciągałam sobie sama bo miałam
        okropne wspomnienia co do szycia. Teraz mam termin na 3 marca czyli jeszcze 3
        tygodnie i też jestem w strachu jak będzie tym razem.
    • mbkow Re: bol po porodzie krocze.. 11.02.06, 20:19
      u mnie tez to trwalo jakies dwa tygodnie. bardzo bolalo i z wielkim zalem
      zmniejszalam dawke lekow przeciwbolowych, bo po 7dniach zdaje sie, ze trzeba
      bylo wg ulotki. tazke tak tez bywa... nie ma letko wink
      • mamamarti do rossa20 11.02.06, 21:23
        Co do Tantum Rosa:na pudełku-dużym-jest napisane dokładnie , jak stosować. To trzeba rozpuścić w wodzie i przemywac.Pozdrawiam,będzie dobrze,Aga.
        • basiamiki Re: do rossa20 12.02.06, 09:39
          witam, kup sobie kółko do pływania dla dzieci (takie nad wodę w lato) napompuj i
          można na nim w miarę wygodnie siedzieć po porodzie.
    • sarunia21 Re: bol po porodzie krocze.. 12.02.06, 11:10
      dembina nie lotej ból minie heheh przeslij mi zdjecia na ziomus.777@vp.pl
    • maga202 Re: bol po porodzie krocze.. 12.02.06, 12:04
      A tyle się naczytałam jak to po psn się od razu staje na nogi i szybko wraca do formy. Moja siostra po cc chodziła pierwszego dnia. To jak jest tak na prawdę?
    • elve Re: bol po porodzie krocze.. 12.02.06, 16:04
      rozumiem, że to ból po nacięciu? a niektórzy twierdzą, że to takie świetne
      rozwiązanie...
      • rutaisia Re: bol po porodzie krocze.. 12.02.06, 19:38
        żadnego rutynowego nacinania sobie nie dam!!! a u mnie rutynowo się rżnie
        wszystkie pierwiastki. mąż ma pilnować, a ja położnej wyjąśnie, ze moje krocze -
        jak popękam normalnie (tak na 2 - 3 szwy), to ok. moja decyzja. jezli ma
        zaszkodzić dziecku - to niech tną. ale tylko w tym przypadku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka