Dodaj do ulubionych

cukier w moczu

12.02.06, 12:32
Jestem w 17 tyg. ciązy .Dwa dni temu wyszedł mi cukier w moczu 15,2mmol/l.
W 9 tyg. robiłam poziom glukozy we krwi -wynik 4,70 mmol/l czyli w
normie.Jest to moja druga ciąża . W Pierwszej ciązy cukier zachowywał się
przez cały czas wzorowo.Jakie powinnam zrobić badanie teraz, czy jeszcze raz
mocz+poziom glukozy we krwi(to co robiłam w 9 tyg.), czy już test obciązenia
50g?
Obserwuj wątek
    • beem3 Re: cukier w moczu 12.02.06, 13:05
      Nie wiem,jak to jest,jak już się cukier w moczu pokaże,ale normalnie test
      obciążenia 50g glukozy robi sie od 24 tyg. To raczej decyzja lekarza-z nikm się
      skontaktuj
    • evas2006 Re: cukier w moczu 12.02.06, 15:24
      Myślę, że powinnać ograniczyć słodkości i za jakieś 2 tyg. znowu zbadać mocz.
      Ja mam cukrzycę ciężarnych, ale w moczu cukru nie mam. A ciała ketonowe też Ci
      wyszły?
    • agas99 Re: cukier w moczu 12.02.06, 16:12
      Ketony w moczu -nieobecne.Ginekolog prowadzący skierował mnie do diabetyka.
      Jutro mam zrobić badanie moczu, i glukozy, tylko nie dopytałam się czy to ma
      być test z obciązeniem, czy zwykłe badanie krwi na glukozę. Z tymi wynikami mam
      iść właśnie do diabetyka.
      • evas2006 Re: cukier w moczu 12.02.06, 17:22
        Raczej do diabetologa wink
        No dobrze jak Twój ginekolog dmucha na zimne, może zadzwoń do niego czy masz
        zrobić test z obciążeniem? Ale wydaje mi się, że na tym etapie ciąży chyba
        podstawowe badanie na poziom glukozy.
        • beatle1 Re: cukier w moczu 12.02.06, 18:16
          mialam taka sama przygode. Tyle, ze ja robilam badania w 17 tyg i po tescie
          obciazeniowym cukier we krwi byl w normie a pojawil sie w moczu. Powtorzylam
          badanie za kilka dni i cukier zniknal jak sen zloty. Bylam u diabetologa i
          lekarz wytlumaczyl mi, ze moglo sie tak zdarzyc, ze wzgledu na prace nerek w
          ciazy. generalnie nie kazal sie przejmwac skoro nie bylo we krwi cukru, ale
          zalecil rozwage ze slodyczami i powtorzyc bdanie ociazeniowe, tym razem juz 75.
          pozdrawiam
          • r.kruger Re: cukier w moczu 12.02.06, 18:39
            miałam cukier w moczu w drugiej ciąży, po ograniczeniu cukrów wynik się
            poprawił i cukier zniknął
            ale badania musiałam zrobić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka