magdakb 14.02.06, 09:16 W którym tygodniu ciąży wasze maleńswto obruciło się główką w dół.Czy jest jakaś zasada, czy też dziecko może przewrócić się w ostatniej chwili np. parę dni przed porodem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simonkapl Re: W którym tg główką w dół 14.02.06, 10:02 To zalezy od dziecka.Najlepiej kiedy obroci sie kolo 30-32 tc, bo potem to juz ma mniej miejsca.Ale pisaly tu czesto dziewczyny, ktorych dzieci obrocily sie tuz przed porodem.Istnieja specjalne cwiczenia, ktore ulatwiaja dziecku obrot.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zara11 Re: W którym tg główką w dół 14.02.06, 10:08 moj dzidziul jest juz obrocony (21tc), moze tak juz zostanie, a moze sie jeszcze poprzekreca ale mam znajoma, ktora miala posladkowo ulozona dzidzie i umowiony termin na cc. spotkalam ja pare tyg. po porodzie i powiedziala,ze urodzila silami natury, bo cireczka obrocila sie 2 czy 3 dni przed porodem. Odpowiedz Link Zgłoś
beata197112 Re: W którym tg główką w dół 14.02.06, 11:07 Moja mała ułożyła się główkowo końcem 8 go miesiąca i tak pozostała aż do porodu.Znam przypadki chociażby z własnej rodziny gdzie dziecko obracało się na kilka dni przed porodem.Jeśli jednak dziecko jest duże, ułożone miednicowo i do tego mama jest drobnej postury to realnie rzecz biorąc od 30-34 szanse są marne i trzeba się nastawić na cc. Odpowiedz Link Zgłoś
julca2 Re: W którym tg główką w dół 14.02.06, 16:00 moj maly jest glowka w dol od 20 tc, w 30 tez mial takie polozenie. Ale nie ma reguly, tak jak w odpowiedziach przedmowczyn Odpowiedz Link Zgłoś