uwa5 14.02.06, 14:30 cesarskie cięcie. A u ilu skończyło się to normalnym porodem? Ciekawa jestem, bo wydaje mi się że te wywoływane w większości przypasdków kończą się cc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koleandra Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:34 jak mozna wywołac ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmi1 Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:34 A co to jest wywoływana ciąża??? Jeśli chodzi ci o wywoływanie porodu, to ja miałam wywoływany oksytocyną i był to poród naturalny Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:34 dagmi1 napisała: > A co to jest wywoływana ciąża??? > Jeśli chodzi ci o wywoływanie porodu, to ja miałam wywoływany oksytocyną i był > to poród naturalny ja tez, w obydwu przypadkach Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:36 Mialam wywolywany porod przez 2 tygodni, zakonczylo sie cc po 18 godzinach Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 15:00 To tak jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 15:01 tzn. oksytocyna, a potem porod naturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
uwa5 oczywiście, że chodziło mi o poród 14.02.06, 15:13 nie wiem, gdzie ja myślami błądziłam Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia ciaze wywolal mi maz.... 14.02.06, 14:36 pozniej skonczlo sie naturalnie. no nie moglam sie oprzec ) jesli chodzi o POROD to mialam wywolywany, skonczylo sie naturalnie. Wszystko zalezy od stopnia gotowsci organizmu natki i dziecka na porod, od wieku ciazy, od tylu czynnikow, ze w zasadzie trudno powiedziec. Jesli bedziesz miala porod wywolywany w dniu terminu, czy chwile po- powinno sie skonczyc naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agucha12 Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:36 Ja, 9 godzin pod kroplówką z oksytocyną a później i tak cesarka Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:37 Ja miałam wywoływany poród. Urodziłam naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiksylwik Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:41 jamialam wywolywany porod ... masarzem szyjki macicy przez 24 godziny "na szczescie" dostalam goraczki 40 stopni i zrobili mi cesarke. W szpitalu panowalo "naturalne" podejscie wiec oksytocyny nie dostalam chociaz w 11 godzinie porodu zaczely mi odchodzic zielone wody. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:42 Oskara urodzilam 10 dni po terminie. po uzgodnieniu z lekarzem poszlam sie do szpitala tydzien po terminie. Najpierw mialam podane jakies zele, po ktorych wszystkie dziewczyny rodzily gora na drugi dzien ja niestety nie Dokladnie w 10 dniu po terminie uparlam sie, ze nie chce juz dluzej czekac, dostalam o 9 rano kroplowke na przyspieszenie porodu, zaczela dzialac ok 14-tej, dostalam boli z krzyza bardzo bolesnych (to jest ponoc urok kroplowki) ale akcja porodowa szla bardzo powoli, ok 17-tej mialam rozwarcie dopiero na 5 cm, lekarz przebil mi pecherz i odeszly zielone wody plodowe. Po paru minutach zaczelo spadac tetno dziecka i zrobiono mi cesarke. Ale mysle, ze cc mialam nie dlatego, ze porod byl wywolywany tylko dlatego, ze maly byl duzy (4280 i 59 cm), a ja drobna i mialam za waska miednice i dziecko nie moglo sie wydostac. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia wywoływany poród 14.02.06, 14:46 To dosyć częsta praktyka i nie kończy się cc z zasady. komplikacje tak samo możliwe jak przy porodzie samoistnym Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:56 Mialam nadcisnienie w ciazy, lezalam na patologii. Kiedy osiagnelam 180/120 przeniesiono mnie na porodowke (3 tyg. przed terminem), dostalam piguly "dowcipne" z informacja, ze jesli porod sie nie zacznie w ciagu kilku godzin bedzie cc. Podpieto mnie pod KTG i rowniotko po dwoch godzinach od podania lekow skurcze ruszyly. Urodzilam naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś