Dodaj do ulubionych

Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem...

14.02.06, 14:30
cesarskie cięcie. A u ilu skończyło się to normalnym porodem? Ciekawa jestem,
bo wydaje mi się że te wywoływane w większości przypasdków kończą się cc.
Obserwuj wątek
    • koleandra Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:34
      jak mozna wywołac ciążę?
    • dagmi1 Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:34
      A co to jest wywoływana ciąża???
      Jeśli chodzi ci o wywoływanie porodu, to ja miałam wywoływany oksytocyną i był
      to poród naturalny
      • koleandra Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:34
        dagmi1 napisała:

> A co to jest wywoływana ciąża???
        > Jeśli chodzi ci o wywoływanie porodu, to ja miałam wywoływany oksytocyną i
        był
        > to poród naturalny

ja tez, w obydwu przypadkach
        • edycia274 Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:36
          Mialam wywolywany porod przez 2 tygodni, zakonczylo sie cc po 18 godzinach
        • lajlah Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 15:00
          To tak jak jasmile
          • lajlah Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 15:01
            tzn. oksytocyna, a potem porod naturalny.
            • uwa5 oczywiście, że chodziło mi o poród 14.02.06, 15:13
              nie wiem, gdzie ja myślami błądziłam smile
    • wieczna-gosia ciaze wywolal mi maz.... 14.02.06, 14:36
      pozniej skonczlo sie naturalnie.

no nie moglam sie oprzec smile)

jesli chodzi o POROD to mialam wywolywany, skonczylo sie naturalnie. Wszystko
      zalezy od stopnia gotowsci organizmu natki i dziecka na porod, od wieku ciazy,
      od tylu czynnikow, ze w zasadzie trudno powiedziec. Jesli bedziesz miala porod
      wywolywany w dniu terminu, czy chwile po- powinno sie skonczyc naturalnie.
    • agucha12 Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:36
      Ja, 9 godzin pod kroplówką z oksytocyną a później i tak cesarka
    • sweet.joan Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:37
      Ja miałam wywoływany poród. Urodziłam naturalnie.
    • sylwiksylwik Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:41
      jamialam wywolywany porod ... masarzem szyjki macicy przez 24 godziny "na
      szczescie" dostalam goraczki 40 stopni i zrobili mi cesarke.
      W szpitalu panowalo "naturalne" podejscie wiec oksytocyny nie dostalam chociaz w
      11 godzinie porodu zaczely mi odchodzic zielone wody.
    • mamaoskarka Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:42
      Oskara urodzilam 10 dni po terminie. po uzgodnieniu z lekarzem poszlam sie do
      szpitala tydzien po terminie. Najpierw mialam podane jakies zele, po ktorych
      wszystkie dziewczyny rodzily gora na drugi dzien ja niestety nie sad Dokladnie
      w 10 dniu po terminie uparlam sie, ze nie chce juz dluzej czekac, dostalam o 9
      rano kroplowke na przyspieszenie porodu, zaczela dzialac ok 14-tej, dostalam
      boli z krzyza bardzo bolesnych (to jest ponoc urok kroplowki) ale akcja
      porodowa szla bardzo powoli, ok 17-tej mialam rozwarcie dopiero na 5 cm, lekarz
      przebil mi pecherz i odeszly zielone wody plodowe. Po paru minutach zaczelo
      spadac tetno dziecka i zrobiono mi cesarke. Ale mysle, ze cc mialam nie
      dlatego, ze porod byl wywolywany tylko dlatego, ze maly byl duzy (4280 i 59
      cm), a ja drobna i mialam za waska miednice i dziecko nie moglo sie wydostac.
    • mamalgosia wywoływany poród 14.02.06, 14:46
      To dosyć częsta praktyka i nie kończy się cc z zasady. komplikacje tak samo
      możliwe jak przy porodzie samoistnym
    • kai_30 Re: Która z Was miała wywoływaną ciążę a potem... 14.02.06, 14:56
      Mialam nadcisnienie w ciazy, lezalam na patologii. Kiedy osiagnelam 180/120
      przeniesiono mnie na porodowke (3 tyg. przed terminem), dostalam piguly
      "dowcipne" z informacja, ze jesli porod sie nie zacznie w ciagu kilku godzin
      bedzie cc. Podpieto mnie pod KTG i rowniotko po dwoch godzinach od podania lekow
      skurcze ruszyly. Urodzilam naturalnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka