kropka57 16.02.06, 11:36 Szukam osób, które w ciąży biorą bromergon. Ja biorę cały czas, a jestem w 13 tc. POwiedzcie, czy w ogóle brałyście, jak długo i w jakich dawkach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iws Re: Kto bierze bromergon? 17.02.06, 15:56 brałam bromergon a potem parloder ale przed ciąża. jak zaszłam, to ginka kazała odstawić i brać juz tylko luteinę do 12 tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiazal Re: Kto bierze bromergon? 17.02.06, 17:38 Ja tez brałam Bromergon ale jak sie okazalo że jestem w ciązy to ginka kazała odstawić. Zostałam tylko na Luteinie Odpowiedz Link Zgłoś
kropka57 Re: Kto bierze bromergon? 17.02.06, 19:36 A mi właśnie chodzi o branie w czasie ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
julita.b Re: Kto bierze bromergon? 19.02.06, 11:16 Biore bromergon od 5 m-cy,ale mam go odstawic,gdy bede w ciazy.Lepiej skontaktuj sie z endokrynologiem.To lek,ktory hamuje wydzielanie prolaktyny,a ona jest potrzebna w ciazy! Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: Kto bierze bromergon? 19.02.06, 11:23 Mi też ginka powiedziała, że nie wolno brać w czasie ciąży, pomimo tego, że mam od lat problemy z prolaktyną. Zamiast tego brałam Duphaston, aby podwyższyć progesteron, który obniża zbyt wysoki poziom prolaktyny. Odpowiedz Link Zgłoś
shalu Re: Kto bierze bromergon? 19.02.06, 12:15 o tym ile masz brac decyduje endokrynolog, przy probelmach z prolatyna kontroluje sie jej poziom w ciazy i w zaleznosci od tego stopniowo obniza dawke i zazwyczaj odstawia.lekow tego typu nie powinno sie nagle odstawiac.przy gruczolaku najczesciej bierze sie cala ciaze Odpowiedz Link Zgłoś