Dodaj do ulubionych

znowu oprycha:((((

16.02.06, 15:22
Witam, znowu mam wykwit na wardze. To mój 18tc a opryche miałam już 3 razy!!!
Mam dosyć!! Dobrze jem, nie deneruje się. Co z tego? Kiedyś myslałam, że
bierze mi sie to z przemęczenia. Ale teraz zgłupiałam. Ryczeć mi się chce.
Jak do tego nie dopuszczać? Wiem, że to może szkodzic dziecku. Ale co mam
zrobić? Nie wychodzic z domu? Zabiłabym ten parszywy wirus...
Obserwuj wątek
    • kasia-1978 Re: znowu oprycha:(((( 16.02.06, 15:28
      ja kiedys slyszalam ze jedynie opryszczka w miejscach inntymnych [ponoc jest
      taka] moze zaszkodzic , dlatego w takich przypadkach dokonuje sie cc

taka na ustach chyba nie jest grozna, ponoc prawie kazdy ma tego wiru , sad
      niestety tylko "wybrancom" wyskakuje co nieco [ja wlasnie ostatnio pozbylam sie
      takiej ciekawostki uncertain]
      • astrom Re: znowu oprycha:(((( 16.02.06, 17:06
        Święta prawda,że tylko opryszczka w intymnym miejscu jest
        szkodliwa.Spokojnie.Ciąża sprzyja ujawnieniu się tego świństwa.Miałam ją przy
        każdej ciąży i urodziłam zdrowe dzieci.Nie ma się czym martwić.
    • moreno500 Re: znowu oprycha:(((( 16.02.06, 17:11
      a mi podczas wypełniania ankiety do przyjęcia do szpitala zadano pytanie, czy w
      ciąży miałam opryszczkę. spytałam, czy narządów płciowych, powiedziano, że
      wogóle. no to powiedziałam, że miałam na wardze, co skrzętnie odnotowano. nie
      wiem, dlaczego....
    • kukii81 Re: znowu oprycha:(((( 16.02.06, 17:11
      Ja dzisiejszego poranka zobaczylam piekny wykwit na mojej wardze.Kurde a mialam
      takie plany na weekend a wstydze sei ruszyc gdziekolwiek z taka wara
      wielka.Ehhh... pecherzyki przeklulam koncem igly tak dekikatnie i przylozylam
      wata ze spirytusem.Troche szczypalo ale narazie z tego co obserwuje nowe
      pecherze sie nie pojawiaja.Posmarowalam jeszcze czosnkiem rozgniecionym ta
      opryszczke bo to podobno naturalny antybiotyk.Zobaczymy do jutra.Mam nadziej ze
      ponownie nie wyskoczy.
      • smolka23 do kukii81 16.02.06, 17:27
        dziewczyno nigdy nie przekłuwaj pęcherzyków!Moja bliska koleżanka też tak zrobiła i przeniosła jej się na nos i czoło. Najlepiej kup zovirax(mi tak poradził lekarz ogólny a gin porwierdziła, tylko w maści nie tabletkach)A z czosnkiem też niedawno próbowałam, efekt był taki, że podrażniłam sobie skóre i oprycha się powiększyła. Najlepiej bez experymentów, nie ruszać, smarować zoviraxem i nie moczyć(np. podczas mycia zębów, twarzy)
        • kukii81 Re: do kukii81 16.02.06, 17:33
          Hmmm zawsze eksperymentowalam i negdy nie mialam problemow ale to chyba mialam
          szczescie ze opryszczka nie przeniosla sie w inne miejsce.No wlasnie mam
          zovirax ale nie smarowalam bo nie wiedzialam czy moge- ulotke wyrzucilam, nie
          przeczytalam czy mozna w ciazy stosowac.Mialam sie zapytac jutro lekarki czy
          moge stosowac zovirax w masci wlasnie.Nastepnym razem bede uwazac bo w sumie
          lepeij nawet wyjsc z opryszczka na ustach niz na czole.
          • tucik Re: do kukii81 16.02.06, 17:41
            ja też miałam tą cholerę na ustach juz 3 razy podczas ciązy! póki co
            cisza...uważam że nie jest to zy pomysł ze smarowaniem czosnkiem-on wysusza i
            działa antyseptycznie (choć to wirus to przy wirusie lubia sie wdawac tez
            bakterie), można przetrzeć spirytusem, posmarowac maścią cynkową, sudocremem
            czy nawet pastą do zębów, przekłuwać nie radzę-może się wówczas łatwo przeniesć
            np. na nos czy oczy
    • edyta9936 Re: znowu oprycha:(((( 16.02.06, 20:41
      Hej nie martw się ............. może cię pocieszy wypowiedz z innego forum
      ginekologa:

"Dla płodu groźna jest tylko i wyłącznie opryszczka warg sromowych i pochwy i
      to też tylko wtedy, gdy jest obecna w trakcie porodu. Opryszczka na twarzy jest
      innym rodzajem zakażenia wirusowego i nie ma zagrożenia dla płodu. ".

Mam nadzieję że się ucieszysz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pa.
    • kika53 Re: znowu oprycha:(((( 16.02.06, 21:51
      ja tez mialam w ciazy opryszczke i dziecko jesz calkiem zdrowe.Polecam plyn
      Sonol.Ladnie zasusza,wole go od Zoviraksu i tanszy.
      • rozelda Re: Zovirax??? 16.02.06, 22:50
        Też cierpię na to świństwo.Mój gin powiedział,że w ciąży nie wolno stosować
        Zoviraxu.
        • feldzia Re: Zovirax??? 17.02.06, 00:11
          Mi też to skubaństwo wyszło w 20 tygodniu i to po raz pierwszy w życiu. Byłam
          załamana. Sprawdziłam w internecie i zdania są podzielone - jedni piszą że
          tylko opryszczka narządów płciowych jest groźna dla dziecka, inni że obie.
          Profilaktycznie odwiedziłąm swoja ginekolog, która nie była tym faktem
          zachwycona, stwierdzajac że dobrze że ciąża taka "duża". Poradziła kupić
          zowirax. Sprawdziła jednocześnie zagrozenie dla ciąży - typ C (cokolwiek to
          oznacza) - mówiąc mi że lepiej wziąć zowirax niż pozwolić wirusowi się
          namnażać.
    • indra2 Re: znowu oprycha:(((( 17.02.06, 08:02
      A ja dzisiaj obudziłam się z opryszczką na pół nosa!!!!!!!! Tydzień temu miałam
      na wardze ale nie przekuwałam, smarowałam tylko maścią cynkową a teraz na
      nosie. Okropność.
      aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka