czarnulka84 20.02.06, 21:09 mam pytanie do was kobiety. czy po miesiaczce chodzi mi tu o dwa dni po, mopzna zajśc w ciaże. pomóżcie.. prosze!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felicja666 Re: czy jest to możliwe 20.02.06, 21:30 -hm to raczej mało prawdopodobne-dni niepłodne są Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: czy jest to możliwe 20.02.06, 21:58 To zależy ile u Ciebie trwa miesiączka (3 dni czy np. 7 dni), ile trwają cykle (21 dni czy 33). Przy dłuższym krwawieniu, przy krótkich cyklach, dwa dni po miesiączce mogą już być dni płodne. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta9936 Re: czy jest to możliwe 21.02.06, 09:46 Ha........... w moim przypadku było tak. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to ......28.09.2006r i zazwyczaj trwała 5-7 dni.......... a termin mam na 4 lipca. Jak sama widzisz można!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_pyza Re: czy jest to możliwe 21.02.06, 19:11 Pozdrawiam Edyta! Ja mam termin na 9 lipca! Odpowiedz Link Zgłoś
gaga_tek81 Re: czy jest to możliwe 21.02.06, 10:11 dni są niepłodne więc się nie martw Odpowiedz Link Zgłoś
duplomama Re: czy jest to możliwe 21.02.06, 10:15 Oczywiscie ze mozna!!! Ja zaszlam w ciaze na nastepny dzien po skonczonej miesiaczce.Lekarz uargumentowal to tak: jesli ma pani orgazmy i uprawia dobry seks to pewni jajeczko z przekrwienia (podczas orgazmu) szybciej wyskoczylo i doszlo do zaplodnienia. Powiedzial ze orgazm to podstawa zajscia w ciaze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: czy jest to możliwe 21.02.06, 10:33 duplomama napisała: > Oczywiscie ze mozna!!! > Ja zaszlam w ciaze na nastepny dzien po skonczonej miesiaczce.Lekarz > uargumentowal to tak: > jesli ma pani orgazmy i uprawia dobry seks to pewni jajeczko z przekrwienia > (podczas orgazmu) szybciej wyskoczylo i doszlo do zaplodnienia. > Powiedzial ze orgazm to podstawa zajscia w ciaze COS TAKIEGO! A ja znam tyle dziewczyn co orgazmy maja tylko z wlasna reka, i prawie wszystkie to juz szczesliwe mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
rubra Re: czy jest to możliwe 21.02.06, 17:13 oj, oj co to za nowa teoria??!!Orgazm podstawą zajścia w ciąże?Jajeczko szybciej wyskoczyło z przekrwienia?-jakas nowa fizjologia!!A gdzie regulacja hormonalna:skok LH i inne "drobiazgi", az włos sie jeży na głowie, gdy czyta sie takie "mądrości".Czy to aby napewno powiedział lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
duplomama Re: czy jest to możliwe 21.02.06, 18:55 MAŁO CZYTASZ KOLEŻANKO I MAŁO WIESZ!!! Może i Twoje kolezanki sa szczesliwymi mamusiami ale chyba nieszczesliwymi zonami skoro musza zabawiac sie ręką)) Moze rzeczywiscie zle to ujelam:orgazm podstawa-ale na pewno bardzo pomaga plemnikom dotrzec do celu. Spytaj swojego lekarza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: czy jest to możliwe 21.02.06, 22:30 Nie wnikam jakimi sa zonami i czy jest im dobrze w lozku czy zle. Podaje tylko suche fakty: nie maja orgazmow (z partnerem) a wszystkie maja dzieci. Ta teorie o "orgazmie jako podstawie ciazy" to chyba jednak z wlasnej glowy zaczerpnelas, bo nie wierze zeby jakis lekarz rozpowszechnial takie sredniowieczne farmazony. Odpowiedz Link Zgłoś
niemyte_mohery Re: czy jest to możliwe 22.02.06, 03:40 Gdyby od kobiecego orgazmu miala zalezec ciaza, to nasz gatunek by wyginal. Nie przyezylibysmy okresow historycznych w ktorych facet bral kobite za leb i uzywal kiedy chcial a orgazm to moze miala 1 kobieta na 100 raz w zyciu ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
duplomama Re: czy jest to możliwe 22.02.06, 08:16 Gdybym tworzyla wlasne teorie to bym je sobie przypisywala,ale jesli to powiedzial lekarz...No coz...brak Ci w domu kogos do dyskusji i szukasz tu kolezanek na pogaduchy???)) Naprawde uwazasz ze orgazm nie pomaga w zajsciu w ciaze?? Moze stwierdzisz jeszcze ze seks jest rowniez niepotrzebny i mozna sobie zamowic u faceta dawke spermy i sobie ja łychą naładować??? Bo kompletnie nie rozumiem co Ty chcesz mi wmówic??? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: czy jest to możliwe 21.02.06, 10:17 mówicie tak, jakby miesiączka była pensją wypłacaną raz w miesiącu, 10-go dnia miesiąca!!!!! na układ hormonalny mają wpływ tak różne rzeczy typu: zmiana klimatu, pogody, nastroju,przeziębienie, że nie zawsze harmonogram dni płodnych i niepłodnych można uznać za stały i niezmienny. tak naprwdę to i w czasie miesiączki można mieć dni płodne. dlatego zadając takie pytanie na forum nie można liczyć na odpowiedź dającą 100% pewność, no chyba że chodzi o nieszczere uspokojenie własnego sumienia, tu zawsez znajdziesz osoby które ci napiszą "nie, to niemożliwe" ale zadaj samej sobie pytanie na jekiej podstawie one twierdzą, że to niemożliwe, skoro ty sama znając siebie i swój organizm nie jesteś w stanie sobie odpowiedzieć na to pytanie????? Odpowiedz Link Zgłoś
oskarek05 Re: czy jest to możliwe 21.02.06, 11:10 Podpisuję sie pod tym !!! Bardzo mądrze "napisane". Odpowiedz Link Zgłoś
rubra Re: czy jest to możliwe 21.02.06, 17:19 ja równiez sie pod tym podpisuję, dobrze ujęłas sprwe-ale myslę, ze problem tkwi w tym, ze nasza pytająca chyba jednak nie bardzo zna swój organizm... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ares1976 Re: czy jest to możliwe 21.02.06, 23:57 Przy krótkich cyklach można, bo zaraz po miesiączce jest okres płodny. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka197 Re: czy jest to możliwe 22.02.06, 09:46 oczywiście że można ,ja jestem tego dowodem ,jestem już w ósmym mięsiącu ciąży Odpowiedz Link Zgłoś