Dodaj do ulubionych

bóle głowy - pomóżcie

24.02.06, 08:47
Dziewczyny, 4-ty dzien boli mnie glowa (boli to malo powiedziane); juz przed
ciaza mialam ataki migreny, ale zawsze bralam silne tabletki i przechodzilo,
teraz jestem w 15 tc i moj lekarz powiedzial, ze ewentualnie moge brac apap,
ale mi nic nie pomaga. Do tej pory czulam sie bardzo dobrze, a tu nagle takie
bole i wymioty. Jak sobie radzicie w podobnych przypadkach???
Obserwuj wątek
    • aaola Re: bóle głowy - pomóżcie 24.02.06, 09:22
      zimne okłady i Amol do smarowania czoła
      • mmalicka21 Re: bóle głowy - pomóżcie 24.02.06, 09:41
        mój doktor puzyna-cieszący się uznaniem lekarz ze szpitala św zofii powiedział
        że w takich wypadkach koboieta może zazyć ibuprom albo coś takiego. zażywanie
        tych leków jest szczególnie wzbronione w okresie pierwszego i ostatniego
        trymestru i słowo daję weź ten ibuprom i niech głowa cię przestanie boleć.
        wiadomo że raczej brac sporadycznie niż często: )
        bo byłam strasznie przeziębiona i leczyłam się czosnkiem i cebulą a lekarz
        powiedział żebym sobie dała spokój bo będe tak się leczyła 10127981274 lat że
        trzeba łyknąć syropku,possać septolete i przestać się męczyć
        • duplomama Re: bóle głowy - pomóżcie 24.02.06, 17:55
          O Jezu!!!NIE IBUPROM!!!!
          PRZECIEZ NA ULOTCE JEST NAPISANE JAK BYK: nie stosowac w czasie ciazy!!!
    • elwira125 Re: bóle głowy - pomóżcie 24.02.06, 09:43
      A mieżyłaś ciśnienie jak jest za niskie albo za wysokie to też boli.Ja brałam
      apap.
      • ade1 Re: bóle głowy - pomóżcie 24.02.06, 09:50
        ja mialam podobnie, w trudnych chwilach bralam panadol i smarowalam bardzo
        mocno glowe amolem ( chociaz twierdzilam ze amolem to ja sie moge smarowac jak
        mi nic nie jest bo przed ciaza to bralam po 8 tabletek i wtedy dopiero
        ewentualnie troche puscilo) a tu nagle ten amol zaczal mi pomagac, sprobuj
    • madzialu Re: bóle głowy - pomóżcie 24.02.06, 09:59
      Ja też przed ciążą miałam migreny koszmarne, brałam tabletki na bóle
      pooperacyjne i tylko te mi pomagałysad Teraz jak mnie głowa boli to nacieram
      skronie i kark olejkiem mentolowym (Migrenol), biore Apap i ide spać. Długo to
      trwa, ale przechodzi w końcu.
      • er77 Re: bóle głowy - pomóżcie 24.02.06, 10:05
        cisnienie mam za niskie i jestem przekonana, ze to dlatego; sprobuje tego amolu
        (moze pomoze), dzieki za podpowiedzi
        • bogusia.woj Re: bóle głowy - pomóżcie 26.02.06, 09:16
          Ja przez pierwsze 3 miesiące miałam niesamowite bóle głowy. Wyłam do poduszki aż
          mnie skręcało.Dowiedziałam się od lekarza że to przywilej osób z niskim
          ciśnieniem,bo w ciąży ciśnienie wzrasta, a organizm nie jest do tego
          przyzwyczajony.Na początku brałam Panadol, ale ile można brać, przecież to
          szkodzi dziecku. Zaczęłam więć szukać innego sposobu. Pomogły ciepłe prysznice i
          nacieranie skroni Amolem. Po kilku takich razach wystarczył potem sam prysznic.
          Trzeba się po prostu zrelaksować. Mnie to pomagało, choć trochęczsu to zajęło.
    • maminka75 Re: bóle głowy - pomóżcie 24.02.06, 11:32
      A ja moge ci powiedziec, ze przed ciążą leczyłam sie na silne migreny i bralam
      taki lek - migea (tylko na recepte). w pierwszych tygodniach ciąży dopadła mnie
      migrena i paracetamol nie pomogl więc poszlam do lekarza rodzinnego (do niego
      moglam sie dostac najszybciej, bo neurolog ma dlugie terminy) i on długo szukal
      po literaturze fachowej i doradzil mi wziecie pol tabletki migei zamiast
      paracetamolu, bo to bezpieczniejsze w pierwszym trymestrze. pomoglo. od tej
      pory jeszcze raz zdarzylo mi sie cos wziac i mysle, ze takie jednorazowe
      polkniecie skutecznego leku (po konsultacji lekarskiej) jest lepsze niz apapy,
      ibupromy itp. Twój ból tez jest w jakis sposób szkodliwy dla dziecka, bo układ
      nerwowy źle funkcjonuje. moja rada: wybierz sie do neurologa lub swojego
      ginekologa i poszukajcie rozwiązania, bo pewnie jeszcze w ciazy dopadnie cie ta
      migrena. Wiem co mowie, bo to juz moja druga ciąża z migrenami.
    • anagram2 Re: bóle głowy - pomóżcie 24.02.06, 11:47
      ja miałam 3dniówkę. Nic nie pomaga. Jak zawczasu nie weźmiesz apapu to ci nic
      nie pomoże na migrenę. Zimny okład i trzeba przeczekać. Wiem łatwo powiedzieć.
      Ja 3 dni wymiotowałam i prawie nie żyłam. Powodzenia. Teraz jak czuje początek
      to biore apap. Przechodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka