Dodaj do ulubionych

przeczucie co do płci

27.02.06, 12:26
Ciekawa jestem jak to było u Was z tzw. przeczuciem/intuicja co płco, za dwa
tygodnie mam usg, na ktorymprawdopodobnie poznamy płeć ..no i od początku
ciązy - nie wiem dlazego- chodzi za mną chłopczyk, śni mi się, iz na usg
lakarz rozpoznaje płeć chłopczyka (o dziwo mąż miał identyczny sen!!!!!!!!
mimo, iż jedno drugiemu nie opowiadało) itd. Dodam, iż nie nastawiałam się
(nie miałam upodobania) co do płci, było mi to obojętne, ale jestem już
strasznie ciekawa czy taka intuicja się sprawdza, czy też-jak mówią niektórzy-
jest dokładnie na odwrót. A jak to było u Was? Aha..no i horoskop chiński
przewiduje dziewczynkę, ale zapłodnienie było po owulacji, czyli niby
chłopczyk..hehe
Obserwuj wątek
    • guzmania Re: przeczucie co do płci 27.02.06, 12:36
      Od samego początku miałam przeczucie, że ktosia którego nosze w brzuchu to
      napewno chłopczyk.Nie pomyliłam się i nie byłam zdziwiona kiedy lekarz
      potwierdził płeć męską na usg.Oczywiście czy to jest synek pewnie okaże się po
      porodzie, bo różnie bywawink.
      • agata.23 Re: przeczucie co do płci 27.02.06, 12:43
        U mnie wg mądrych prawideł i owulacji wychodziła dziewczynka. Do 14 tygodnia
        sama w to wierzyłam, ale potem zmieniło mi się przeczucie. A od momentu kiedy
        poczułam pierwsze pływanie w brzuszku byłam pewna, że mam chłopca. USG
        potwierdziło moje przeczucie a mąż był mile zaskoczony - bo bardzo się
        nastawiał na dziewczyne - choć chciał chłopczyka. Teraz nasz synek ma już 18
        miesięcy i myślilmy o drugim dziecku - i jak by to był chłopczyk nie
        zmartwiłabym się.
        • yoannay Re: przeczucie co do płci 28.02.06, 13:03
          Witam, rowniez mialam przeczucie co do plci mojego malenstwa.Zawsze chcialam
          dziewczynke i rowniez wychodzilo mi to z kalendarza chinskiego ale ja od
          poczatku jak tylko dowiedzialam sie o ciazy(3 tydz) czulam,ze to bedzie
          chlopczyk i sie nie pomylilam tydzien temu moj lekarz to potwierdzil.Wcale mi
          nie przeszkadza ze moje malutkie szczescie jest chlopcem najwazniejsze,ze
          zdrowo sie rozwija w brzuszku...ale na 100% bede pewna jak urodze...pozdrawiam
    • dorthea80 Re: przeczucie co do płci 27.02.06, 12:42
      Ja od samego początku "wiedziałam" że bedzie chłopczyk. Trudno mi określić, na
      czym polegała i z czego wynikała ta dziwna pewność, bo w snach pojawiała mi się
      dwa razy dziewczynka, a i według rozmaitych tabel szanse na chłopca były 45% smile
      USG jednak pokazało dobitnie i wyraźnie, że przeczucie mnie nie zawiodło.
      Chłopczyk jak ta lala!
      Chociaż często słyszałam też o błędnych przeczuciach - i tak pewna znajoma
      musiała zweryfikować swoje oczekiwania miesiąc przed porodem.

• ewik-78 Re: przeczucie co do płci 27.02.06, 12:42
      Hej.
      Ja w pierwszej ciąży byłam na 99,9% pewna, że będzie to chłopak. Nawet mąż raz
      się zagalopował i powiedział do brzucha synku, choć umawialiśmy się, że
      będziemy podchodzić do tego sceptycznie. On też czuł, że będzie synek. No i
      jest. Potem w 27 t.c. USG potwierdziło, że to chłopczyk, choć lekarz
      zapewniał,że ręki to on sobie odciąć nie da wink Teraz jestem w drugiej ciąży i
      zaczynam czuć, że to dziewczynka. Takie samo przeczucie jak w pierwszej ciąży.
      Ale jestem dopiero w 12t.c.

Mati: www.tik-tak.pl/forum/img/tickers/tickers1866.gif
      Dzidzia: www.tik-tak.pl/forum/img/tickers/tickers1871.gif
    • mfka Re: przeczucie co do płci 27.02.06, 12:49
      Ja od początku byłam przeświadczona,że będzie chłopczyk. Z tych różnych testów
      raz wychodził chłopak, raz dziewuszka. Ale coś mi mówiło,że to będzie chłopak.
      Nawet wchodząc do sklepów nie rozglądałam się za ciuszkami dla dziewczynek,
      tylko interesowało mnie wszystko dla chłopca i nie mając jeszcze potwierdzenia
      co do płci - pierwszym zakupem był komplet bojóweczki i bluza-typowe dla
      chłopczyka.
      Jakież moje zdziwienie było, gdy w 19-stym tyg lekarz stwierdził na usg,że nie
      widzi nic, co by świadczyło o płci męskiej. Zupełnie mi ta dziewczynka nie
      pasowała, jakoś tak dziwnie się czułam. W 20 tyg. poszłam do jednego z
      najlepszych lekarzy co do rozpoznawania płci na usg 4D i pan doktor stwierdził
      po przyłożeniu głowicy do brzucha: "ale ona się rusza..." Czyli jednak
      dziewczynka! I tak było przez najbliższe 15 minut badania, po tym czasie
      okazało się,że maleństwo zmieniło pozycję i między nóżkami pokazały się
      jajeczka. To chłopak! Tylko między nogami zawieruszyła mu się pepowina i
      wyglądał na dziewczynkę. Teraz jestem w 33 tyg, i na 100% wiem,że to będzie
      chlopak. Potwierdziło to 3 lekarzy.
    • agnieszkaj10 Re: przeczucie co do płci 27.02.06, 12:52
      Od początku ciąży czułam, że będzie chłopiec na USG tylko raz udało się
      podpatrzeć i jest prawie już 17 miesięczny chłopaczek.
      • agness25 Re: przeczucie co do płci 27.02.06, 12:54
        od samego początku byłam pewna, że będzie chłopczyk i się sprawdziłosmile
    • mag74 Re: przeczucie co do płci 27.02.06, 12:53
      Witam!
      Ja do 22 tygodnia ciazy myslalam ze bede miala chlopczyka. Bardzo chcialam miec
      dziewczynke, ale jakos tak mi sie wydawalo ze to bedzie chlopczyk. Dopiero na
      USG ( w 22 tygodniu) lekarz powiedzial ze to dziewczynka ze jest pewny a ja 4
      razy pytalam ale czy napewno czy sie nie myli... o malo z gabinetu mnie nie
      wyrzucił hihi
      Wczesniej zagladalam do horoskopu hinskiego i jeszcze gdzies w necie znalazlam
      test do wypelnienia i tam tez mi wychodzilo ze bede miala dziewczynke. Teraz
      moja coreczka ma juz 1,5 roczku i zaczynamy juz myslec z mezem o drugiej
      coreczce... smile
    • karolinazajac Re: przeczucie co do płci 27.02.06, 13:03
      Ja miałam przeczucie, że u mnie będzie dziewczynka. Co prawda wszyscy dookoła
      mówili "o, będzie chłopak" i nawet z mężem zaczęliśmy do brzuszka mówić
      per "on" to i tak mi się zdawało że to córeczka... Potwierdziło to dwóch
      lekarzy.
    • zorza74 Re: przeczucie co do płci 27.02.06, 13:16
      wink Zawsze jest 50% szans, że przeczucie się sprawdzi wink) Ja w pierszej ciąży
      czułam, że będzie dziewczynka i mamy....ślicznego synka wink) Teraz staram się
      nie mieć przeczuć wink
    • olimpia.szuwar Re: przeczucie co do płci 27.02.06, 14:16
      Moja znajoma rzeczywiście przeczuwała, że będzie chłopak i był, więc wierzyłam
      zawsze, że to działa. Od samiutkiego początku byłam absolutnie przekonana, że
      będzie dziewczynka: poczęcie w 7 dniu cyklu, wszystkie horoskopy i testy
      wróżyły dziewczynkę, obżerałam się słodyczami, no i to "matczyne przeczucie" ;}
      Wszyscy ludzie, których spotykałam, nawet ci dopiero co poznani, wykrzykiwali
      na mój widok: "będzie dziewczynka, ja ci to mówię!". W ogóle nie szukaliśmy
      imienia dla chłopca.

Nasz synek jest, jak łatwo się domyślić, chłopcem, mimo że nawet po usg nikt
      nie chciał uwierzyć i słyszałam zawsze, że "lekarze się często mylą" suspicious

Zobaczymy, jak będzie tym razem smile
    • vica11 Re: przeczucie co do płci 28.02.06, 11:31
      Za mną na początku "chodził" chłopczyk - też śnił mi się po nocach. To chyba
      dlatego, że wszyscy mi mówili o chłopcu bo niby tak dobrze wyglądam.
      Mój mąż jednak od początku mówił, że będzie dziewczynka (nie wiem skąd u niego
      była taka pewność) - no i trafił smile
    • agawi26 Re: przeczucie co do płci 28.02.06, 11:54
      A ja jestem w 37tc. Już na początku ustaliliśmy z Mężem, że nie będziemy
      dowiadywać się o płeć i jak narazie wytrzymaliśmy w tym postanowieniu. Tyle
      tylko, że od samego początku ja do swojego brzusia i o jego mieszkańcu zawsze
      (!!!) mówię w rodzaju męskim. Nie wiem, dlaczego... Ale po tych dziewięciu
      miesiącach, jeśli na świat przyjdzie dziewczynka, może mi być ciężko się
      przestawićsmile Poza tym wszyscy (może poza jedną, dwiema osobami) z naszej
      rodzinki i znajomych też wciąż powtarzają, że będzie chłopak (bo się zmieniłam,
      albo nie, bo się brzuch układa tak, a nie inaczej, bo miałam takie, a nie inne
      zachciewajki). A ja się tylko uśmiecham i czekam na to Maleństwo z
      utęsknieniemsmile
      • robin81 Re: przeczucie co do płci 28.02.06, 12:01
        witam.jestem w 14t.c i od poczatku mam przeczucie ze to bedzie chlopczyk.maz
        twierdzi ze to dziewczynka ale ja i tak wiem swoje.co oczywiscie nie oznacza ze
        bede plakac jak sie urodzi coreczka.a to sie okaze dopiero w sierpniusmile))
        pozdrawiam
    • simonkapl Re: przeczucie co do płci 28.02.06, 12:17
      Od pocztaku mialam przeczucie,ze to bedzie chlopczyk.Moj maz i moja rodzinka
      najblizsza tez.No i prawdopodobnie jest (widzialam wyraznie jaderka ostatnim
      razem).Zreszta dowiemy sie za 4 tc.Pozdrawiam
      • knabino Re: przeczucie co do płci 28.02.06, 12:31
        Zanim w ogóle poczęło się maleństwo, wydawało mi się, że jeśli nam się uda, to
        będzie dziewczyna. Kiedy zaszłam w ciążę nie starałam się na siłę spekulować -
        przeczucie przyszło samo, potem jeszcze miałam sen - coś mówiło mi, że to jest
        chłopczyk. Wszyscy wokół, łacznie z mężem, że dziewczynka. Lekarz na USG już w
        12 tc powiedział, że na 80% chłopczyk, a w 22 tygodniu potwierdził na 100%. Ale
        na 1000 % będę pewna dopiero, jak się mały urodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka