Dodaj do ulubionych

ktora z was brala Duphaston od 5 dnia cyklu?

02.03.06, 22:08
jak w temacie, mam watpliwosc bo mam brac duphaston od 5dc a wszedzie slysze
ze to hamuje owu?....ja mam cykl prawidlowy, porpstu chce ulatwic sobie
zajscie w ciaze..poradzcie mi dziewczyny
Obserwuj wątek
    • jesienna100 Re: ktora z was brala Duphaston od 5 dnia cyklu? 02.03.06, 23:12
      up..
      • kaasma Re: ktora z was brala Duphaston od 5 dnia cyklu? 08.03.06, 17:48
        JA BRAŁAM dUPHASTON DO 16 TYG. CIĄŻY Z PRZYCZYN KONIECZNYCH. MYŚLĘ,ŻE NIE MASZ
        SIE CZEGO OBAWIAC, BO TO ZWYKŁY PROGESTERON I BRANIE GO MOŻE STWORZYĆ DOBRE
        WARUNKI DO ZAJŚCIA W CIĄŻĘ. POZDRAWIAM
        • matuska Re: ktora z was brala Duphaston od 5 dnia cyklu? 08.03.06, 18:01
          Ja bralam od 16 dnia cyklu od listopada do grudnia, a w styczniu zaszlam w ciaze
    • elieka Re: ktora z was brala Duphaston od 5 dnia cyklu? 08.03.06, 18:35
      na pomoc w zajściu w ciąże na pewno bierze się go PO OWULACJI, wówczas pozwala
      zagnieździć się zarodkowi i pomaga utrzymac ciążę.
      Na pewno nie ryzykowałabym brania od 5 dnia cyklu. Prześledź różne wypowiedzi
      na tym forum (oraz innych gazetowych a dotyczących ciąży - wpisz w wyszukiwarkę
      duphaston) i zobaczysz, że chyba nikt, komu miał pomóc w zajściu nie brał go
      wcześniej jak od po owu.
      Powodzenia.
    • elieka z ulotki duphastonu 08.03.06, 18:47
      ze strony producenta:
      - Niepłodność:
      1 tabletka Duphaston® dziennie od 14 do 25 dnia cyklu. Leczenie powinno być
      kontynuowane przez co najmniej 6 kolejnych miesięcy. W przypadku pojawienia się
      ciąży zalecane jest kontynuowanie terapii przez pierwsze miesiące jej trwania
      przy użyciu dawek takich jak przy poronieniu nawykowym

przyjmują ze cykl ma 28 dni, więc owu musi wystąpić przed 14 dniem cyklu.
      WIęc branie duphastonu od 5 dnia cyklu ma się nijak do leczenia niepłodności
      czy problemów związanych z niedomogą lutealną.
      • agatamaz Re: z ulotki duphastonu 08.03.06, 20:21
        ja brałam duphaston od marca do września (od 14 do 25 dnia cyklu) czyli przez 7
        m-cy i w końcu udało się. Jest ciąża tylko że potrójna, teraz jestem w 25 tyg.
        ciąży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka