jesienna100 02.03.06, 22:08 jak w temacie, mam watpliwosc bo mam brac duphaston od 5dc a wszedzie slysze ze to hamuje owu?....ja mam cykl prawidlowy, porpstu chce ulatwic sobie zajscie w ciaze..poradzcie mi dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jesienna100 Re: ktora z was brala Duphaston od 5 dnia cyklu? 02.03.06, 23:12 up.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaasma Re: ktora z was brala Duphaston od 5 dnia cyklu? 08.03.06, 17:48 JA BRAŁAM dUPHASTON DO 16 TYG. CIĄŻY Z PRZYCZYN KONIECZNYCH. MYŚLĘ,ŻE NIE MASZ SIE CZEGO OBAWIAC, BO TO ZWYKŁY PROGESTERON I BRANIE GO MOŻE STWORZYĆ DOBRE WARUNKI DO ZAJŚCIA W CIĄŻĘ. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
matuska Re: ktora z was brala Duphaston od 5 dnia cyklu? 08.03.06, 18:01 Ja bralam od 16 dnia cyklu od listopada do grudnia, a w styczniu zaszlam w ciaze Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: ktora z was brala Duphaston od 5 dnia cyklu? 08.03.06, 18:35 na pomoc w zajściu w ciąże na pewno bierze się go PO OWULACJI, wówczas pozwala zagnieździć się zarodkowi i pomaga utrzymac ciążę. Na pewno nie ryzykowałabym brania od 5 dnia cyklu. Prześledź różne wypowiedzi na tym forum (oraz innych gazetowych a dotyczących ciąży - wpisz w wyszukiwarkę duphaston) i zobaczysz, że chyba nikt, komu miał pomóc w zajściu nie brał go wcześniej jak od po owu. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
elieka z ulotki duphastonu 08.03.06, 18:47 ze strony producenta: - Niepłodność: 1 tabletka Duphaston® dziennie od 14 do 25 dnia cyklu. Leczenie powinno być kontynuowane przez co najmniej 6 kolejnych miesięcy. W przypadku pojawienia się ciąży zalecane jest kontynuowanie terapii przez pierwsze miesiące jej trwania przy użyciu dawek takich jak przy poronieniu nawykowym przyjmują ze cykl ma 28 dni, więc owu musi wystąpić przed 14 dniem cyklu. WIęc branie duphastonu od 5 dnia cyklu ma się nijak do leczenia niepłodności czy problemów związanych z niedomogą lutealną. Odpowiedz Link Zgłoś
agatamaz Re: z ulotki duphastonu 08.03.06, 20:21 ja brałam duphaston od marca do września (od 14 do 25 dnia cyklu) czyli przez 7 m-cy i w końcu udało się. Jest ciąża tylko że potrójna, teraz jestem w 25 tyg. ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś