niula01 03.03.06, 13:24 Czy można byłoby dzisiaj zdiagnozować ciąże, jeżeli ostatnia miesiączka była 23 stycznia a test wyszedł pozytywnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
novanka Re: pilne pytanie 03.03.06, 13:28 Możliwe, powinien być widoczny pęcherzyk ciązowy. Ale to jeszcze zależy, jakie masz długie cykle. Ja. np. mam 28-dniowe, i w tydzień po spodziewanej, "nie otrzymanej" miesiączce widac było pęcherzyk ciążowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kacha1403 Re: pilne pytanie 03.03.06, 13:34 Można by było zwłaszcza że test masz na plus. Licząc od ostatniej miesiaczni to jest 5/6 tydzień ja dokładnie w takim samym czasie byłam na pierwszej wizycie i na USG zobaczyłam 9,2mm szcześcia w postaci fachowo zwanego pęcheżyka ciążowego! GRATULACJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: pilne pytanie 03.03.06, 13:52 mozna.ginekolog wyczuje palcami i da skierowanie na usg dopochwowe.trzym sie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_23 Re: pilne pytanie 03.03.06, 17:07 Witam, GRATULACJE. Mi w podobnym czasie lekarz zrobił USG (przez brzuch) i było widać całe 12 mm.Idz do lekarza, niech jak najszybciej potwierdzi ci, że maluszka masz w brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: pilne pytanie 03.03.06, 17:15 wszystko zalezy od lekarza, mnie powiedzial, ze o za wczesnie, stwierdzil, ze jest ciaza biochemiczna czy hormonalna jak ktos woli ale moglo nie dojsc jeszcze do nidacji (zagniezdzenia) i moze nastapic samoistne wydalenie pecherzyka, ktore wiekszosc kobiet traktuje jako miesiaczke. bo to nie jest poronienie, bo nie doszlo do zagniezdzenia. poczekaj jeszcze 2 tyg. i udaj sie do lekarza, wtedy zrobi ci usg (najlepiej w tym czasie "dowcipne" i bedziesz miala 100 pewnosc. Dla spokoju ducha powtorz za 48h test. pozdrawiam i zycze aby sie udalo. ewa Odpowiedz Link Zgłoś