13.03.06, 10:02
na poczatku ciazy bardzo szybko przybieralam na wadze 10 kg do 6 m a teraz
jestem 27 tydzien i od miesiaca nie przytylam nic...myslicie ze to normalne ze
teraz waga stoi w miejscu kiedy dziecko w sumie najbardziej rosnie?
Obserwuj wątek
    • demarta Re: WAGA! 13.03.06, 10:06
      mam identycznie i nie sądzę żeby to był powód do zmartwień, w końcu
      naprodukowałyśmy już i łożsko i wody płodowe i masę krwi i produkcja cyckowa
      się zaczęła, a to wszystko waży, teraz powiększa się tylko maluch w brzuchu, a
      przecież nie jest w stanie dodać ci kilograma tygodniowo, więc i przyrost wagi
      trwa dłużej, bo wód nie przybywa drastycznie, cycki też już się nie podwoją,
      nie ma sie co martwić.
    • ggosiek Re: WAGA! 13.03.06, 10:07
      U mnie tak samo było waga ruszyła ponownie dopiero ok. 30 tygodnia, a tak do 7
      tyg ciązy przytyłam ok.10-12 kg i do 30 tygodnia ani rusz. Dzidzia cała i
      zdrowa.
    • ares1976 Re: WAGA! 13.03.06, 10:08
      Jeszcze sobie przytyjeszsmile Dziecko sporo rośnie w 8-9 mies. ciąży.
      • kinga2877 Ja mam tak samo:(wszyscy się czepiają:( 13.03.06, 10:40
        Ja przed ciązą ważyłam 46 kg.W czasie pierwszych trzech miesięcy-kiedy nie
        mogłam prawie jeść tego co lubię-tylko jadłam cokolwiek,żeby jeść w ogóle
        przytyłam 4 kg.Później jeszcze 1 kg-w sumie 51 kg.Drugi miesiąc nie przybywa mi
        nic na wadze ( w tej chwili 22tc 4dc)Zaczynam się zastanawiać-a jak na złość
        jeszcze wszyscy wokół mówią mi,że to moja wina,bo za mało jemsadwłaśnie przed
        chwilą odbyłam na ten temat rozmowę z teściem, który sugerował mi,że urodzę
        słabe i chore dzieckosad(((((((Kurcze nie chcę się obżerać jak nie czuję takiej
        potrzeby-nie jem słodyczy,wydaje mi się,ze jem zdrowo...no czasem późnym
        wieczorem jak jestem głodna-to odpuszczam sobie jedzenie,bo wydaje mi się,że to
        akurat tylko zachcianka a nie potrzeba.Doświadczone kobiety-wypowiedzcie się
        proszę.
        • demarta Re: Ja mam tak samo:(wszyscy się czepiają:( 13.03.06, 10:50
          ja jem to na co mam ochotę, w ilosciach na jakie mam ochotę, a nie to
          co "powinam", bo to "powinno się" mam w głębokim poważaniu, dochodzę do
          wniosku, że mój organizm sam najlepiej wie czego potrzebuje i wysteruje mną
          optymalnie, a nie będę na siłę zmuszać się do trawienia rzeczy i ilości
          niezgodnych z moimi aktualnymi potrzebami. nie jadam kolacji, bo wieczorami w
          ogóle nie jestem głodna, a wciągu dnia jadam to na co mam aktualnie chętkę, np
          ostatnio na obiad był tort biszkoptowy z owocami i bita śmietaną, bo tak mi się
          zachciało samo, no to po co ktoś miałby mnie zmuszać do schabowego z frytkami?
          • kinga2877 Ja też jem na co mam ochotę 13.03.06, 11:12
            A że akurat do słodyczy w ogóle mnie nie ciągnie, to inna sprawa, podobnie
            niestety jest z mięsemsadodrzuca mnie.za to mogę jeść soję w różnej postaci
            (strasznie mi smakuje-a wegetarianką nie byłam i nie jestem, jem mnóstwo
            pitnych jogurtów-uwielbiam jesmilei całe masy grejfrutów i jabłeksmileLekarz na razie
            nic nie mówił....
        • maksymalnie_zarobiona Re: Ja mam tak samo:(wszyscy się czepiają:( 21.04.06, 22:51
          Nic się nie martw. Ja z pierwszym dzieckiem przytyłam tylko 8,5 kg a przed ciążą ważyłam 49kg. W ciąży jadłam w zasadzie to na co miałam ochotę, ale unikałam słodyczy. Za to dużo owoców i warzyw. Mój synek ważył 3,700 g.
          Myślę że nie ma bezpośrediego przełożenia pomiędzy tym ile przytyjemy a wagą dziecka. Może jeśli mama rzeczywiście byłaby niedożywiona - mogłoby to być dla dziecka niebezpieczne.Jeśli z Tobą wszystko w porządku, masz dobre wyniki - to tylko masz się z czego cieszyć: zgrabniej wyglądasz w ciążyt i szybciej wrócisz do swojej wagi sprzed ciąży.
          Powodzenia...
    • wejda bez paniki 13.03.06, 10:54
      powiem tak: przez całą ciążę przytłam 5 kg.Mój synek urodził sie zdrowy z
      wagą3400, wiec nie ma reguły i naprawde nie trzeba przytyc 12 ksiazkowych
      kilogramów...jestem tego przykładem.słuchajcie sie lekarza- jesli mówi,że
      wyniki sa ok i dzidzi sie prawidłowo rozwija to nie słuchajcie głupich rad
      wejda
      • mooonia2 Re: bez paniki 13.03.06, 13:20
        no to pewnie nie ma na nic reguly jesli chodzi o ciaze..he
      • moniq16 Re: bez paniki 21.04.06, 15:00
        Ja jestem obecnie w 18 tc i do tej pory przytyłam dopiero 1 kg .
    • ahoff Re: WAGA! 14.03.06, 15:30
      to bardzo normalne. ja tez nie tyje rownoiernie. najwiecej przytylam na
      poczatku. wazne, ze nie masz 20 kg do przodusmile
    • slodziutka23101 Re: WAGA! 14.03.06, 17:29
      ja do 5 miesiaca nie przytylam nic, bo wszystko szlo na dzidzie. potem zaczelam
      przybierac na wadze srednio co 3 tyg kilo lub 2.Lekarz mowil ze juz pod koniec
      3 trymestru nie powinno sie tyc a mnie wtedy najbardziej bralo na jedzenie.
      Jezeli chodzisz regularnie do lekarza i on nie widzi w tym zlego to sie nie
      martw wszystko jest ok. po prostu wszystko idzie na dzidziesmile
    • kasia26_a Re: WAGA! 21.04.06, 00:18
      wiecie co, ja jestem w 27 tygodniu ciazy i od poczatku przytylam tylko 3 kg. To moja druga ciaza i w pierwszej przytylam w sumie 8 kg w tym maly wazyl 3850.
      nie wiem od czego to przybieranie na wadze zalezy ale ja do szczuplych nie zaliczam sie....
    • kocia_morda Re: WAGA! 21.04.06, 15:13
      W porządku jest. Każda ciąża jest inna.
      Ja jestem w 34 tygodniu i do tej pory przytyłam zaledwie 2 kg.
      Za to w poprzedniej ciąży między 5 a 7 miesiącem ciąży przytyłam 10 kg, a potem
      już zdecydowanie wolniej przybierałam na wadze.
    • elmika Re: WAGA! 21.04.06, 16:06
      Hej,
      Przed ciążą ważyłam 48kg, teraz (31tydz) mam 54kg.
      Mam już 2 dzieci, w poprzednich ciążach było podobnie. A dzieci rodziły się
      dość duże i zdrowe.
      Za to po porodzie nie ma problemów z nadwagą smile (coś za coś)
      Te 12 kg to tylko średnia, mam koleżanki, które przybierały po 30kg, a dzieci
      miały podobnej wielkości jak moje.
      Nie ma sie co martwić.
      Pozdrowienia
      • mmalicka21 tak słucham i słucham 21.04.06, 16:13
        znaczy czytam ile ważyłyście przed ciążą: )
        48 kilo----boże to ja chyba przy urodzeniutyle ważyłam|: )
        ale teraz to juz waże duzo 27 tydzień już 10 i pół kilo na plusie a i tak miałm
        8 kilo nadwagi prze ciążą-
        wyglądam obleśnie-i tylko oglądam zdjęcia sprzed 2 lat i sie pocieszam "ach
        jaka ja byłam ładna"
        teraz to koszmar
        BIG MAMA
        cieszcie się że nie tyjecie tyle wam powiem
        chociaż dużo w tym mojej winy bo wpierniczam za wiele....
        • elmika Re: tak słucham i słucham 21.04.06, 21:03
          Wiesz co?
          Większość facetów nie lubi za chudych kobiet, więc nic tylko się cieszyć
          ponętnymi kształtami smile
          Ja ważę mało, ale mam problem w sklepie (ciuchy ciążowe na mnie wiszą, a zwykłe
          najlepiej kupować z modą młodzieżową). Nie mówiąc już o biuście, który nawet w
          ciąży wygląda jak u nastolatki smile - czasem 70A bywa za duży.
          Wszystko ma swoje plusy i minusy...
          Pozdrowionka wink
    • liwilla1 Re: WAGA! 21.04.06, 16:41
      u mnie jakos miarowo sie rosnie:
      8 tydz-56.1 kg
      12 tc-56.8 kg
      18 tc-57 kg
      22 tc-59 kg
      26 tc-62.5 kg (tu nastapil ostry OPR ze strony mojej gin, ze za szybko "prę" do
      przodu)
      32 tc-64.8 kg
      34 tc-65.8 (badanie odbylo sie wubiegla srode)
      Tak wiec na oko od poczatku ciazy utylam gdzies kolo 10,5-11 kg, co nie jest
      chyba tak koszmarnie duzo

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20704;116/st/20060605/k/6b73/preg.png
    • azja811 Re: WAGA! 21.04.06, 16:44
      Ja w ciąży przytyłasm do 7 mca 17 kg, potem schudłam 1 kg.Do końca ciązy już
      nie nic nie przytyłam.Dziecko urodziło się zdrowe i dorodne (3600 g i 55 cc, 10
      Appgar)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka