Dodaj do ulubionych

Prężenie się brzucha

16.03.06, 13:19
Może któraś z was miała coś takiego jak ja teraz?!
Otóż jestem w 37-38 tc i czasami odczuwam duże napięcie w dolnej części
brzucha!Wtedy jest on bardzo twardy i mam wrażenie że maleństwo zaraz
wypadnie!Czy to normalne???
Obserwuj wątek
    • wisienka89 Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 13:49
      tak tak te twardniecia to normlana rzecz..to o czym mowisz to zapewne skurcze
      przepowiadajace..ja jestem w 36 tc a takie twardniecia mam od jakis 4 m-cy..po
      prostu za duzo wczesniej sie nadwyrezalam..ale tak to jest jak ma sie male
      dziecko i trzeba sie nad nim gimnastykowacsmile
      A czy przy tym twardnieciu czujesz nieraz, ze brakuje Ci tchu? robi sie goraco,
      a do tego boli brzuszek? jesli tak to wszystko na epwno jest ok!
      • milena96 Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 15:22
        Ja mam tylko takie uczucie jakby ktoś mi ciągnął brzuch na dół!wtedy mam taką
        mała opuszczoną kulke!łekarz tydzień temu powiedział że maleństwo waży ok 2700
        i ma ok52 cm długości a przez ten tydzień brzuch mi się powiększył znacznie.
        do tych bóli dochodzi jeszcze żołądek-silny ból i tak jakby palenie pod zebrami
        i w przełyku
        • emikap1 Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 17:01
          Hej! Ja jestem w 22 tc. i od paru dni mam tak samo. Wszystko ciągnie mnie do do
          dołu, przy tym brzuch się napręża i twardnieje. Skóra napina mi się, że chodzić
          nie mogę Za tydzień mam dopiero wizytę, mamnadzieję że doczekam. Ktos w moim
          postcie napisał, że to macica przygotouje się do porodu. W Twoim wypadku to
          rozumiem ale u mnie to jest za wcześnie.
          Zazdroszczę Ci, że już niedługo u Ciebie nastąpi punkt kulminacyjny. U mnie to
          jeszcze tak daleko.
          Pozdrawiam!
          • szopiczek Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 17:08
            Ja jestem w 34tc i mam to samo. Lekarz kazał mi brać nos-pa 3x1 i duzo
            odpoczywac. Pomaga.
          • milena96 Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 18:02
            Te ostatnie dni ciągną się najbardziej!Wierz mi.do 32 tygodnia leciało mi nawet
            szybko a teraz wlecze się i wlecze !Nie mogę się już doczekać mojego małego
            bobaska- lecz im bliżej terminu tym bardziej się boję
            • dyzio112 Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 21:34
              Ja mam 10 dni do terminu i takie prężenie się brzucha dokucza mi od ponad
              tygodnia.
              Głównie dzieje się to w nocy.
              Czasami tak zaboli, że wytrzymać się nie daje , ale zaraz przechodzi.
              Już bym chciała mieć to za sobą.
              Pozdrawiam
              • milena96 Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 23:51
                nie dawno rozmawiałam z ginem przez tel i powiedział też że brac 1-2 no-spy i
                lerzeć więcej jakby nie przechodziło to dzwonić
                POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka