milena96 16.03.06, 13:19 Może któraś z was miała coś takiego jak ja teraz?! Otóż jestem w 37-38 tc i czasami odczuwam duże napięcie w dolnej części brzucha!Wtedy jest on bardzo twardy i mam wrażenie że maleństwo zaraz wypadnie!Czy to normalne??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wisienka89 Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 13:49 tak tak te twardniecia to normlana rzecz..to o czym mowisz to zapewne skurcze przepowiadajace..ja jestem w 36 tc a takie twardniecia mam od jakis 4 m-cy..po prostu za duzo wczesniej sie nadwyrezalam..ale tak to jest jak ma sie male dziecko i trzeba sie nad nim gimnastykowac A czy przy tym twardnieciu czujesz nieraz, ze brakuje Ci tchu? robi sie goraco, a do tego boli brzuszek? jesli tak to wszystko na epwno jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś
milena96 Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 15:22 Ja mam tylko takie uczucie jakby ktoś mi ciągnął brzuch na dół!wtedy mam taką mała opuszczoną kulke!łekarz tydzień temu powiedział że maleństwo waży ok 2700 i ma ok52 cm długości a przez ten tydzień brzuch mi się powiększył znacznie. do tych bóli dochodzi jeszcze żołądek-silny ból i tak jakby palenie pod zebrami i w przełyku Odpowiedz Link Zgłoś
emikap1 Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 17:01 Hej! Ja jestem w 22 tc. i od paru dni mam tak samo. Wszystko ciągnie mnie do do dołu, przy tym brzuch się napręża i twardnieje. Skóra napina mi się, że chodzić nie mogę Za tydzień mam dopiero wizytę, mamnadzieję że doczekam. Ktos w moim postcie napisał, że to macica przygotouje się do porodu. W Twoim wypadku to rozumiem ale u mnie to jest za wcześnie. Zazdroszczę Ci, że już niedługo u Ciebie nastąpi punkt kulminacyjny. U mnie to jeszcze tak daleko. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
szopiczek Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 17:08 Ja jestem w 34tc i mam to samo. Lekarz kazał mi brać nos-pa 3x1 i duzo odpoczywac. Pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
milena96 Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 18:02 Te ostatnie dni ciągną się najbardziej!Wierz mi.do 32 tygodnia leciało mi nawet szybko a teraz wlecze się i wlecze !Nie mogę się już doczekać mojego małego bobaska- lecz im bliżej terminu tym bardziej się boję Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio112 Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 21:34 Ja mam 10 dni do terminu i takie prężenie się brzucha dokucza mi od ponad tygodnia. Głównie dzieje się to w nocy. Czasami tak zaboli, że wytrzymać się nie daje , ale zaraz przechodzi. Już bym chciała mieć to za sobą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
milena96 Re: Prężenie się brzucha 16.03.06, 23:51 nie dawno rozmawiałam z ginem przez tel i powiedział też że brac 1-2 no-spy i lerzeć więcej jakby nie przechodziło to dzwonić POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś