Dodaj do ulubionych

salata w ciazy

20.03.06, 16:39
zostane 2 raz mama i od kolezanki dowiedzialam sie ze nie mozna jesc salaty a
ja mam na nia ochote co wy na to
Obserwuj wątek
    • kinga2877 Re: salata w ciazy 20.03.06, 16:42
      A niby czemu ma szkodzić ta sałata?Jestem ciekawa-bo właśnie zjadłam kanapkę z
      szynką i sałatą,zresztą od kilku dni jem sałatę w różnych sałatkach.
      • betti23 Re: salata w ciazy 21.03.06, 13:06
        salata?jak nabardziej..bo uzupelnia poziom zelaza w orgaznizmie..moja mam bedac
        ze mna w ciazy miala anemie i wlansie organizm domagal sie bardzo salaty wogole
        wszystkiego co zielone czyli warzywek..jak najbardziej jest wskazana!!!
    • nchyb Re: salata w ciazy 20.03.06, 16:48
      myślę, że szczególnie w drugiej ciąży jedzenie sałaty jest bardzo szkodliwe.
      Przy trzeciej i każdej kolejnej szkodliwość sałaty wzrasta wink)
      • lucasa Re: salata w ciazy 20.03.06, 23:28
        nchyb napisała:

> myślę, że szczególnie w drugiej ciąży jedzenie sałaty jest bardzo szkodliwe.
        > Przy trzeciej i każdej kolejnej szkodliwość sałaty wzrasta wink)

smile)))
        ladnie (i fachowo!) podsumowane!
        • 123j1 Re: salata w ciazy 21.03.06, 07:10
          aj dziewczyny takie dorosle a takie uuuuuuuuuuuuu.napisalalam ze nie mozna bo
          cos w salacie jest ze tak jak by sie jadlo brudne warzywa .to wyczytala w
          gazetkach dla mam takrze ciezarna sasiadka.i taka z was pomoc i tylko sie
          nabijacie a innym pomagacie
          • nchyb Re: salata w ciazy 21.03.06, 07:38
            Dziewczyno, no przecież jeżeli tak bardzo chcesz usłyszeć, to co chcesz to Ci
            napiszę. Jak nie chcesz to nie jedz, ale już tak nie przeżywaj, bo Ci stres
            bardziej zaszkodzi od tej sałaty...
    • molly101 Re: salata w ciazy 20.03.06, 16:50
      Jak na mój gust to chodzi tu o wszystkie nowalijki. Nie powinno się przesadzać,
      nie tylko zresztą w ciąży, z jedzeniem tych wczesnowiosennych warzywek bo są
      bardzo mocno naworzone. Z drugiej strony nigdy nie masz pewności, że to co
      kupujesz, jest zdrowe. Nawet w sklepach ze zdrową żywnością kantują. Innych
      pomysłów na tą sałatę nie mam.
      Pozdrawiam i życzę smacznego!
      • nchyb Re: salata w ciazy 20.03.06, 16:54
        > pomysłów na tą sałatę nie mam.
        A ja mam. Ślimaki na sałacie nie były przebadane, czy ślimaczej grypy od gołębi
        nie załapały... smile
    • 123j1 Re: salata w ciazy 20.03.06, 16:55
      a powd nie jedzenia salaty jest taki ze jest jakis zwiazek w salacie ktory ma
      takie znaczenie jak bym zjadla nie umyte warzywko a mi sie tak chce salaty ze
      smietana aaaaaaaaaaaaaaaaaa. ale jak wy jecie i nic o tym wam nie wiadomo to
      zjem raz chyba nie zaszkodzi.
      • nchyb Re: salata w ciazy 20.03.06, 16:58
        a w pierwszej ciąży jadłaś? I Ci nie zaszkodziła? To jedz na zdrowie i tyle.
        Smacznego.
        • 123j1 Re: salata w ciazy 20.03.06, 17:05
          no wlasnie nie pamietam i tu jest problem .to naprawde powazne pytanie a wy sie
          nabijacie z 26 latki.oj nie ladnie
          • nchyb Re: salata w ciazy 20.03.06, 17:07
            no to jeżeli problem jest poważny i pytanie poważne, to bez nabijania się
            odpowiem Ci - jedz na zdrowie, z ilością nie przesadzaj i smacznego smile
            • antyka Re: salata w ciazy 20.03.06, 20:11
              zastanawiam sie, jak to mozliwe, zeby osoba o tak malym rozumku, potrafila sie
              poslugiwac internetem big_grin
          • paszczakowna1 Re: salata w ciazy 20.03.06, 21:44
            Jesli masz ciagotki do salaty, moze to swiadczyc o niedoborze zelaza. (Moja
            siostra bedac w ciazy pozarla porcje 5-osobowa na raz, i na morfologii jej
            niedobor wyszedl.) Co do szkodliwosci, jedyne co mi przychodzi do glowy, to
            tendencja salaty do kumulacji metali ciezkich (np olowiu). Ale ta nowalijkowa ze
            szklarni powinna byc bezpieczna, problem moze byc z gruntowa rosnaca przy szosie.

Jedz na zdrowie! smile
    • patylda Re: salata w ciazy 20.03.06, 20:19
      Ej, prawda, że to są żarty?
      No bo nie wyobrażam sobie, że ... Już te paprykarze kilka dni temu były nie do
      wytrzymania, ale - litości - sałata ???????!!!!!!!!
    • wewska Re: salata w ciazy 20.03.06, 20:57
      Sałata jest bardzo szkodliwa, bo jest ... ZIELONA ! ! ! ! ! ! ! ! !
      • k.wita Re: salata w ciazy 20.03.06, 21:15
        no wiecie co.......?!
        salata szkodliwa w ciazy?
        pierwsze slysze
        pozdr
        • jaonna1 Re: salata w ciazy 20.03.06, 21:29
          sałata ma dużo żelaza-potrzebnego w ciąży
          • monika2821 Re: salata w ciazy 20.03.06, 22:23
            Jezeli ktos pisze takie posty ,powinien od razu wyjasnic ,dlaczego tak uwaza!?
            Wiec dlaczego wg.Ciebie lub twojej kolzeanki salata jest szkodliwa?
            Rzucenie hasla,nie jesc salaty, bo kolezanka powiedziala,ze jest szkodliwa bez
            podania przyczyny-faktycznie powoduje ,ze dziewczyny sie z Ciebie smieja...
    • donia55 Re: salata w ciazy 20.03.06, 22:40
      Nie przejmuj sie tak bardzo. Ja gdybym sluchala kolezanek i tesciowej pewnie prawie nic bym nie jadla poza suchą bułką i nic nie piła poza czysta wodą.Ja przez cała ciąze (pierwsza zreszta)jem to na co mam ochote oczywiscie bez przesady i rodze za niecałe dwa tygodnie a moja maleńka jest zdrowiutka.Smacznego!!!
    • mafrolka Re: salata w ciazy 21.03.06, 08:07
      Hej. Z sałatą, jak ze wszystkim-z umiarem nie zaszkodzi. Faktem jest, że to
      cudeńko wciąga pstycydy z ziemii dość solidnie, a jako, że spożywne na surowo
      to i pozbyć się ich trudniej niż z buraka czy ziemniaka. Ale bez przesady-co
      kilka dni listk sałaty w bułce nie zaszkodzi nikomu.Coś kurde jeść musimy-w
      dużym mieście prawie każda kupowana żywność jest trochę zagadką, ale nie dajmy
      się zwariować.pzdr
      • 123j1 Re: salata w ciazy 21.03.06, 08:51
        dzieki mafrolka za odpowiedz .chyba faktycznie chodzi o te pestycydy .i tak juz
        po ptokach bo slata ze smietanka byla pyszna .
    • simonkapl Re: salata w ciazy 21.03.06, 11:41
      Salate mozesz jesc naprawde do woli.Chodzi chyba bardziej o to, zeby ja
      dokladnie myc z ziemi ogrodowej, a czemu, to juz chyba wiesz.Pozdrawiam
    • intuicja77 litosci..... 21.03.06, 13:13
      troche zdrowego rozsadku.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka