euphrosyne 21.03.06, 13:48 jestem w 15 tyg. mam stresująca pracę, czuję się kiepsko, tak ogólnie. Dziś ide do lekarza. Czy jest taka opcja że on może mi nie dać zwolnienia ????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michalina7 Re: chcę iść na zwolnienie 21.03.06, 14:26 Nie spotkałam się jeszcze zeby lekarz odmówil cieżarnej zwolnienia. Wprost przeciwnie, sami zachęcają do odpoczynku. Powiedz, że się źle czujesz, że masz stresujacą prace i jestem pewna, że wystawi zwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
patylda Re: chcę iść na zwolnienie 21.03.06, 14:29 Tu na forum dziewczyny pisały o takich lekarzach. Ja po takiej rozmowie (kiedy odmówiłby mi zwolnienia) więcej bym nie poszła do głupiego konowała. Odpowiedz Link Zgłoś
neonatus51 Re: chcę iść na zwolnienie 21.03.06, 14:32 Nie powinien odmówić Ci zwolnienia.Tym bardziej,że masz stresującą pracę i źle się czujesz.Ja jestem na zwolnieniu od 6 Hbd. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkagorska Re: chcę iść na zwolnienie 21.03.06, 15:03 lekarz państwowy nie bardzo chce dać bo się boji najszybciej prywatny dużo osób tak robi po zwolnienie do prywatnego a po skierowanie na badania do państwowego ja np mo lekarz na pradze pónoc to mi dała tak wuyliczyła żebym nie przekroczyła 182dni akurat termin mam na 15 maja i w tym dniy mija 182 dni a póżniej macierzyński Odpowiedz Link Zgłoś
iwona9940 Re: chcę iść na zwolnienie 21.03.06, 15:11 Nie chcę Cię denerwować, ale ja byłam u 2 lekarzy na fundusz i nie chcieli mi dać za żadne skarby zwolnienia. Tłumaczyłam, ze źle się czuje, nerwowa praca, 20 km do pracy i -20 st. Celcjusza. I nic. Wkurzyłam się i teraz chodzę prywatnie. Ze zwolnieniami nie ma żadnego problemu, lekarz miły, USG na miejscu i co najważniejsze używa go (!). W razie czego możesz spróbować u rodzinnego, to chociaż z dwa tygodnie pobędziesz sobie w domku i odpoczniesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
euphrosyne Re: chcę iść na zwolnienie 21.03.06, 15:17 ojej, ja też lekarza z funduszu ale jak trzeba będzie to jutro pójdę do prywatnego. Skoro nie ma innego wyjścia Odpowiedz Link Zgłoś
agamp Re: chcę iść na zwolnienie 22.03.06, 09:07 Ja miałam już 3 lekarzy właśnie z tego powodu - pierwszy odpadł, bo w 6tc byłam przeziębiona, czułam się potwornie, mroczki przed oczamichciałam L4 tylko na 1 tydz, a on mi powiedzial, że mogę jeździć z kimś do pracy (pracuje jako przedstawiciel - robiłam dziennie ok 150km- 200 km). Stwierdziłam, że mam go gdzieś . Poszłam do poleconej przez położną ! ginki. Ta mi dała ten tydzień zwolnienia, potem w 4 miesiącu, kiedy już fizycznie i psychcznie nie wytrzymywałam w pracy (potworne temperatury, ślizgawica na drogach, potworne zaspy, samocód zakopywal się bez przerwy, ja notorycznie zakatarzona) miałam dosyć i chciałam odpocząć - lekarka dała mi L4 ale z wielką łaską. Doszłam do wniosku, że wszyscy gin na kasę są beznadziejni i poszłam prywatnie. Lekarka od razu zapytała czym się tak denerwuję. Jak jej opowiedziałam, powiedziała, że nie ma powodu wracać do pracy. to ona wykryła, że skraca mi się szyjka, że twardieje mi brzuch, dała fenoterol luteinę. siedze teraz w domciu 29 tc i cieszę sie spokojem, odoczywam i rośniemy - ja i synuś. Myslę że nie warto się denerwować u tych co na kasę, lepiej od razu iść prywatnie jeśli chcecie potem odpocząc w domu od całego zgiełku. Odpowiedz Link Zgłoś
euphrosyne Re: chcę iść na zwolnienie 21.03.06, 15:16 Dziekuję dziewczyny, trochę się przestałam denerwować, mam cholernie stresującą pracę ( Mam nadzieje, że dzis w niej jestem ostatni dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak123 Re: chcę iść na zwolnienie 21.03.06, 15:30 Jak już pisałam poszłam do mojej ginekolog (państwowo) że źle się czuję a wdodatku pracuje w szpitalu i chciałabym zwolnienie na kilka dni. Powiedziała mi że ciąża to nie choroba i trzeba się przemęczyć. RĘCE OPADAJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzula3 Re: chcę iść na zwolnienie 22.03.06, 07:42 powiedz ze masz bole w dole brzucha to szybko Ci wystawi zwolnienie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak123 Re: chcę iść na zwolnienie 22.03.06, 07:53 Powiedziałam to zwiększyła mi dawke luteiny i tyle. W przyszłym tygodniu wybieram się prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś