Dodaj do ulubionych

zimno na ustach

28.03.06, 11:59
Dziewczyny jestem w 22tyg. ciąży i dzisiaj obudziłam się z ogromniastym
zimnem na ustach, czy to nie zaszkodzi mojej dzidzi, martwię się.
Obserwuj wątek
    • malwina79 Re: zimno na ustach 28.03.06, 14:52
      Witaj! Ja jestem w 14tc i juz dwa razy miałam zimno na ustach. Pytałam o to
      moją lekarkę i stwierdziła ona, że opryszczka na ustach nie jest niebezpieczna
      dla dziecka. Gdybyś miała opryszczkę narządów rodnych no to wtedy byłoby
      gorzej. Nic się nie martw wszystko będzie dobrze. Moja lekarka zabroniła mi
      stosowania Zoviraxu, gdyż nie jest on wskazany dla kobiet w ciąży, natomiast
      spokojnie możesz używać pasty cynkowej, którą kupisz w każdej aptece.
      Pozdrawiam i powodzenia w pozbywaniu się zimna, bo znam doskonale ten ból.
    • kokons Re: zimno na ustach 28.03.06, 15:48
      niezaszkodziboniby jak?!
      Propnuje zadbacodietebogata w wit B lub zazywac B complex,by uzupelnic
      ewidentne niedobory
      • bondyrka Re: zimno na ustach 28.03.06, 16:04
        Nie zgodze sie z moimi poprzedniczkami,moja siostra byla w 11 tyg.ciazy wyszlo
        jej zimno na ustach(bylo naprawde duze) lekarz to zlekcewazyl,powiedzial,ze
        samo zniknie,3 dni poznioej poronila,byla u dwoch innych ginekologow i
        powiedzieli,ze to wlasnie przez zimno,ze to "choroba wirusowa",ktora jest w
        ciazy niebezpieczna i trzeba ja od razu leczyc,tymbardziej,ze sie
        szybko "roznosi" i jakby doszlo do przeniesienia do drog rodnych to dla dzidzi
        jest bardzo grozne,nie chce straszyc,ale przestrzec,bo wiem co przeszla siostra
        przez niedoswiadczonego ginekologa,radze poradzic sie dobrego lekarza-pozdrawiam
        • malwina79 Re: zimno na ustach 28.03.06, 16:25
          A jak się leczy zimno? Nie ma na to lekarstwa, trzeba przeczekać, aż samo
          zejdzie tym bardziej jeśli jest się w ciąży. Zgadzam się, że opryszczka dróg
          rodnych jest niebezpieczna pod koniec ciąży i jest powodem do cc. Ale z tego co
          wiem nie udowodniono, że opryszczka na ustach może być przyczyną poronienia. To
          usłyszałam od mojej lekarki i od koleżanek, które również przechodziły
          opryszczki w ciąży i wiedzą to od swoich lekarzy.
          • bondyrka Re: zimno na ustach 28.03.06, 16:34
            Leczy sie wlasnie masciami,nie koniecznie zovirax,ale hascovir jak
            najbardziej,naprawde nie lekcewazcie tego,najbardziej zagraza do 12 tyg.ciazy
            • asiakal Re: zimno na ustach 28.03.06, 16:39
              Ja miałam w ciąży kilkakrotnie zimno. Smarowałam Hascovirem (a to jest dokładnie
              to samo co Zovirax, Antivir, Ranviran). Myślę,że Tobie ani Maleństwu to nie
              zaszkodzi. Pozdrawiam!
              Mama Emilki
            • malwina79 Re: zimno na ustach 28.03.06, 16:40
              Na ulotce maści Hascovir jest napisane, aby lepiej nie stosować tej maści w
              ciąży. Jedyne co mogą stosować kobiety w ciąży to pasta cynkowa, która działa
              wysuszająco. Ja miałam opryszczkę w 10tc, a drugą 12tc i na szczęście wszystko
              jest ok. Nie przejmuj się, zapytaj swojego lekarza on Cię uspokoi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka