Dodaj do ulubionych

pytanie do mam

29.03.06, 10:22
w którym tygodniu odczuwałyście bóle piersi i jak były one silne,czy brodawki
wyglądały inaczej??podejrzewam ciążę - od trzech tydodni nie dostałam okresu
i b.często sikam.jednakże nie mam bólów piersi.
Napiszcie jak to było z wami??
Obserwuj wątek
    • bastet7 Re: pytanie do mam 29.03.06, 10:25
      A nie możesz zrobić testu???? Jak wyjdzie negat. to musisz iść do gina na
      wywołanie okresu.
    • kotka22 Re: pytanie do mam 29.03.06, 10:25
      Ja się czułam jak na okres i do końca (czyli do testuwink nie wiedziałam, że to
      ciąża. A piersi odrazu mi bardzo urosły ( a miałam dość małe)- tak mówi mój
      mąż, twierdzi że po tym wiedział nawet bez testu smile.
    • ikaes Re: pytanie do mam 29.03.06, 10:29

Miałam dokładnie tak samo - bolące piersi i co trochę do ubikacji. Zrób test,
      będziesz pewna.
    • 1marta2 Re: pytanie do mam 29.03.06, 10:29
      Ja w drugim i trzecim miesiącu nie mogłam się dotknąć do piersi, a brodawki
      zmieniały kolor systematycznie.. ciężko powiedzieć. Ta zmiana była widoczna, tak
      bardziej, w 3 miesiącu. Najlepiej zrób test "sikany" wink Jak już ci się spóźnia 3
      tygodnie to test wyjdzie na 100%.
      Częste sikanie - oj, też to przeszłam, nawet 4 razy w nocy potrafiłam się budzić
      z pełnym pęcherzem... koszmar. Ale sama idea bycia w ciąży była cudowna smileTeraz
      jestem w szóstym miesiącu dzidzia kopie i jest to najcudowniejsze uczucie w
      Galaktyce! smile Życzę powodzenia.
      • dominiczka11 Re: pytanie do mam 29.03.06, 10:34
        słuchajcie objawy mam jakbym była w ciąży ale test zrobiłam w zeszłym tyg i
        wyszedł negatywny a ginekolog dopiero mnie zarejestrował na 12 kwietnia.
        wiem ze nie zawsze testy się sprawdzają ale myślicie że mam powtórzyć?
        już sama nie wiem. jestem czy nie jestem ???moje objawy to:brak apetytu,sikanie
        non stop,mdłości. Z czego jak na razie piersi są w normie, no może jedynie
        takie grudki na brodawkach wyszły
        • beczek2 Re: pytanie do mam 29.03.06, 10:45
          Ja nie miałam żadnych dolegliwości, dopiero koleżanka mi podpowiedziała, żebym
          jednak test zrobiła, bo wyglądam na "w ciąży".
        • 1marta2 Re: pytanie do mam 29.03.06, 10:48
          Zrób test jeszcze raz. Jeżeli wyjdzie negatywny to ginekolog powinien cię wysłać
          na badanie krwi. Może po skierowanie na to badanie idź do innego lekarza, albo
          prywatnie zrób badanie krwi, a z wynikiem pójdziesz do ginekologa (nie będziesz
          znowu po 12 kwietnia czekac parę dni na wyniki badań). a już na tej wizycie jak
          test wyjdzie negatywny lekarz zacznie leczenie (np. wywoła okres)
          • dominiczka11 Re: pytanie do mam 29.03.06, 11:00
            najgorsza jest ta niepewność właśnie i to że każda kobieta przeżywa ciąże
            inaczej. Najgorsze jest tez to że może przez to sikanie częste to zapalenie
            pęcherza lub coś z nerkami i dlatego okres się opóźnia..
            ale myślicie że ten test mam zrobić z rana czy jak przyjdę do domku to od razu.
            cholercia czemu tak się dzieje że testy nie dają 100% pewności.
            Moje koleżanki mówią że jak sie jest w ciaży to piersi bolą od razu ale jak
            widać kazda kobieta ma taki ból ale w innym miesiącu.
            • 1marta2 Re: pytanie do mam 29.03.06, 11:13
              ja bym pewnie zrobiła od razu, a jak by nie wyszedł to rano smile Ale nie martw się
              na zapas... wiem, że łatwo mówić,ale czasem jak się człowiek wyluzuje to inaczej
              patrzy na różne rzeczy i organizm od razu inaczej reaguje. Niedługo wszystkiego
              się dowiesz. Trzymam kciuki i daj znać jak test wyszedł!!!
    • kotka22 Re: pytanie do mam 29.03.06, 10:40
      Zrób jeszcze jeden test.
      • ja-figa Re: pytanie do mam 29.03.06, 11:28
        ja nie miałam zadnych objawów procz braku miesiaczki i koncem 7 miesiaca
        pojawił sie nieznaczny brzuszek. radze test i ginekologa, ciaza czasem naprawde
        moze byc prawie bezobjawowa.- zero wymiotów swietne sampoczucie zadnych boli
        piersi tycia - ja tak mialam nawet sikac mi sie nie chcialo wiecej niz
        zazwyczaj samczkow tez nie mialam- no moze tylko wypieknialm jak to w stanie
        błogosławionym
    • kotka22 Re: pytanie do mam 29.03.06, 11:34
      A mi się wyadaje że to bez znaczenia rano czy wieczorem robi sie test.Ja jeden
      robiłam po 11 a nastepny chyba o 19, i wynik był pozytywny. A był to chyba 4
      tydzień.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka