Dodaj do ulubionych

Co oznacza na L-4 litera B w zaleceniach lekarza?

30.03.06, 18:53
Obserwuj wątek
    • martawie2 Re: Co oznacza na L-4 litera B w zaleceniach leka 30.03.06, 19:02
      Literka B na L4 oznacza ciążę.
      pozdrawiam
    • kasiar81 Re: Co oznacza na L-4 litera B w zaleceniach leka 30.03.06, 19:04
      Litera B oznacza , że niezdolność do pracy jest spowodowana ciążą. Wtedy
      zasiłek chorobowy wynosi 100 %. Nie wiem, czy jeżeli w ciąży pojdziesz na
      krótkie zwolnienie z powodu przeziębienia, to też internista wpisuje B. Może
      ktoś wie??????
      • przeciwcialo Re: Co oznacza na L-4 litera B w zaleceniach leka 30.03.06, 19:33
        jesli powiesz ze jestes w ciazy to wpisze. no chyba ze ciaze juz widac to mówic
        nie trzeba
        • bbbetka Re: Co oznacza na L-4 litera B w zaleceniach leka 03.04.06, 14:27
          jestem w 26/27 tc
          dzis byłam u internisty z bólami kręgosłupa
          brzuch mam nie do ukrycia
          literki B mi nie wpisał
          to oznacza 80% pensji?
          pozdrawiam beata
      • iwonagos Re: do kasiar 31.03.06, 00:37
        internista też mi pisał B, trzeba tego dopilnować, żeby było 100% płatne
        • bonita76 Re: do kasiar 31.03.06, 08:28
          Jezeli dostarczycie do zakładu pracy zaswiadczenie od swojego lekarza gin ze
          jestescie w ciazy, kazde zwolnienie niezaleznie kto je wypisał i czy z literką
          B czy bez jest 100% płatne.
    • madzialu Re: Co oznacza na L-4 litera B w zaleceniach leka 31.03.06, 09:10
      B oznacza tylko, ze jestes w ciąży. Nie oznacza wcale, że jesteś na zwolnieniu
      Z POWODU ciąży. Ja jestem na zwolnieniu od internisty, z powodu przeziębienia i
      mam wpisane "B"
      • kasia_sp Re: Co oznacza na L-4 litera B w zaleceniach leka 03.04.06, 14:46
        dokładnie tak to wygląda!!
        ja na zwolnieniu w czasie ciąży byłam 2 razy ... pierwsze zwolnienie od
        internisty - przeziebienie ... drugi od urologa - ostra kolka nerkowa w zw. z
        wodonerczem ....
        w obu przypadkach przyczyną zwolnienia nie była ciąża a literka
        B "sięnlaeżała"smile poza tym przyczyna (rozpoznana choroba) to o ile kojarzę w
        ogóle inna rubryczka smile)
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka