martawie2 Re: Co oznacza na L-4 litera B w zaleceniach leka 30.03.06, 19:02 Literka B na L4 oznacza ciążę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiar81 Re: Co oznacza na L-4 litera B w zaleceniach leka 30.03.06, 19:04 Litera B oznacza , że niezdolność do pracy jest spowodowana ciążą. Wtedy zasiłek chorobowy wynosi 100 %. Nie wiem, czy jeżeli w ciąży pojdziesz na krótkie zwolnienie z powodu przeziębienia, to też internista wpisuje B. Może ktoś wie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Co oznacza na L-4 litera B w zaleceniach leka 30.03.06, 19:33 jesli powiesz ze jestes w ciazy to wpisze. no chyba ze ciaze juz widac to mówic nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
bbbetka Re: Co oznacza na L-4 litera B w zaleceniach leka 03.04.06, 14:27 jestem w 26/27 tc dzis byłam u internisty z bólami kręgosłupa brzuch mam nie do ukrycia literki B mi nie wpisał to oznacza 80% pensji? pozdrawiam beata Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: do kasiar 31.03.06, 00:37 internista też mi pisał B, trzeba tego dopilnować, żeby było 100% płatne Odpowiedz Link Zgłoś
bonita76 Re: do kasiar 31.03.06, 08:28 Jezeli dostarczycie do zakładu pracy zaswiadczenie od swojego lekarza gin ze jestescie w ciazy, kazde zwolnienie niezaleznie kto je wypisał i czy z literką B czy bez jest 100% płatne. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialu Re: Co oznacza na L-4 litera B w zaleceniach leka 31.03.06, 09:10 B oznacza tylko, ze jestes w ciąży. Nie oznacza wcale, że jesteś na zwolnieniu Z POWODU ciąży. Ja jestem na zwolnieniu od internisty, z powodu przeziębienia i mam wpisane "B" Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_sp Re: Co oznacza na L-4 litera B w zaleceniach leka 03.04.06, 14:46 dokładnie tak to wygląda!! ja na zwolnieniu w czasie ciąży byłam 2 razy ... pierwsze zwolnienie od internisty - przeziebienie ... drugi od urologa - ostra kolka nerkowa w zw. z wodonerczem .... w obu przypadkach przyczyną zwolnienia nie była ciąża a literka B "sięnlaeżała" poza tym przyczyna (rozpoznana choroba) to o ile kojarzę w ogóle inna rubryczka ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś