bastet7 03.04.06, 08:30 Czy jeśli jest robione przez brzuch - czy trzeba mieć pełen pęcherz???? Prawdopodobnie będe miała transwaginalne, ale na wszelki wypadek chciałabym wiedzieć jak to jest z tym przez brzuch) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dawida25 Re: USG 14 tc. 03.04.06, 08:36 przez brzuch, zresztą ja miałam robione od początku ciąży przez brzuch. I nie musisz iść z pełnym pęcherzem Odpowiedz Link Zgłoś
bastet7 Do Dawidy 03.04.06, 08:39 No właśnie lekarz mi powiedział, że zrobi mi dopochwowe. Zdziwiłam się, ale przecież nie będę się kłócić)) Zresztą i tak się okazało, że odwołali mi USG u mojego lekarza (jechał do porodu nagle) i musze iść do innego. No i nie wiem jakie ten inny wybierze, więc chciałam być gotowa na każdą ewentualność)) Odpowiedz Link Zgłoś
claudia84 Re: USG 14 tc. 03.04.06, 08:38 A na kiedy potrzebujesz odpowiedzi? Bo ja jadę dziś na USG, to też mój 14tc i sama nie wiem... no ale będę wiedziała. Na wszelki wypadek planuję się nie załatwiać zaraz przed, ale ostatnio jak robiłam USG w 11tc, to miałam puściutki pęcherz, a było pięknie widać. (przez brzuch). Odpowiedz Link Zgłoś
dawida25 Re: USG 14 tc. 03.04.06, 08:46 w tym tygodniu już nie trzeba iść z pełnym pęcherzem, bo dzidzia jest duża Odpowiedz Link Zgłoś
jir Re: USG 14 tc. 03.04.06, 09:05 Ja miałam przez pochwę. Nic nie boli i widać całego maluszka. Odpowiedz Link Zgłoś
bastet7 Re: USG 14 tc. 03.04.06, 09:10 Dziękuję dziewczynki za odpowiedzi) Widzę, że pójdę spokojnie i zdam się na lekarza)) Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
efqa Re: USG 14 tc. 04.04.06, 09:29 Ja do tej pory zawsze miałam dopochwowe. I zawsze z pustym pęcherzem bo pełny zasłania widok. Dopiero chyba po 16 tyg. miałam przez brzuch ale wtedy dzidzia jest już duża. Dopochwowe na tym etapie jest dokładniejsze. e. Odpowiedz Link Zgłoś