agineczka 07.04.06, 11:19 mam pytanie do dosiwdczonychmam cykle jak w zegarku- 28 dni, teraz jest moj 22 dzien, czy jest sens teraz robic test?strasznie mnie korci, apteki omijam lukiem aby nie wejsc i nie kupic testu ale moze ten z krwi jest bardziej czuly? Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korlewna Re: test z krwi 07.04.06, 11:24 nie ma sensu robic badania (zadnego), bo jeszcze za wczesnie. Ubierz sie w cierpliwość( Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
studentka_poloznictwa Re: test z krwi 10.04.06, 10:13 myślę, że na test ciążowy jest jeszcze za wcześnie, najlepszą pewność daje wykonanie poziomu betahcg Odpowiedz Link Zgłoś
j.gruszfeld1 Re: test z krwi 10.04.06, 13:25 Nie wiem jak jest z testami z krwi, prawdę mówiąc to moja pierwsza ciąża. Co do zwykłych testów to jest różnie. Pani w aptece sprzedała mi test, który wykonuje się w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki. Bardzo chciałam wiedzieć wcześniej, więc podszłam do innej apteki i powiedziałam o co chodzi. Pani na to powiedziała, że nie wszystkie kobiety w ciąży już po sześciu czy siedmiu dniach wytważają odpowiednią ilość hormou i test nie wykryje lepiej zrobić później. Ja oczywiście zrobiłam w 22 dniu i nic nie wykazał, ale już popołudniu zaczęłay mnie boleć piersi i podbrzusze. Żeby mieć pewność poczekałam i zrobiłam w 26 dniu, bo nie wytrzymałam był pozytywny troszkę cierpliwości, choć wiem że to niełatwe Odpowiedz Link Zgłoś
gogo31 Re: test z krwi 10.04.06, 13:45 A mnie lekarz zalecił zrobienie testu w 26 dniu cyklu i beta wskazała na ciążę,tak więc można t o zrobić Odpowiedz Link Zgłoś