ekaczmarczyk 07.04.06, 11:31 Cześć. Mam takie małe pytanko. Ostatnio robiłam badania moczu, a do lekarza idę w poniedziałek. Chciałam sie Was zapytać co oznacza wynik PH 7, gdzie norma wynosi od 5-7? Dziękuję za odpowiedzi. Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bastet7 Re: Wyniki badania moczu 07.04.06, 11:33 Oznacza, że odczyn jest na granicy. Ale w porządku. Bardzo zalezy od diety jaki się ma odczyn moczu, np. mięso zakwasza, a warzywa uzasadawiają. pewnie lekarz na wszelki wypadek zaleci Ci zakwaszanie moczu, żeby nie było problemów ze stanami zapalnymi - poprzez doadtkowe porcje wit. C) Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Wyniki badania moczu 07.04.06, 11:46 a który czynnik w analizie moczu jest podwyższony jeżeli jest sie w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
bastet7 Re: Wyniki badania moczu 07.04.06, 11:48 Żaden. Musisz zrobić test ciążowy, tylko on wykaże ciążę, bo podwyższony jest poziom hormonu HCG, którego nie bada się przy zwykłej analizie moczu Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wyniki badania moczu 07.04.06, 12:01 Podaję pomocne linki badaniamedyczne.fm.interia.pl/moczogolnie.htmlPzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wyniki badania moczu 07.04.06, 12:04 badaniamedyczne.fm.interia.pl/moczogolnie.html Odpowiedz Link Zgłoś
calandra Re: Wyniki badania moczu 07.04.06, 12:27 Mnie wyszedł w badaniach odczyn zasadowy.. Co to oznacza ? Grozi to czymś, zwłaszcza dla ciązy ? A jesli, to jak zakwasić mocz ? Odpowiedz Link Zgłoś
bugsia1 Re: Wyniki badania moczu 07.04.06, 12:29 tez miałam przy pierwszym badaniu zasadowy i lekarka nie kazała się przejmować, piję dużo wody, jem warzywa, więc może dlatego, zobaczymy przy kolejnym badaniu ;o) Odpowiedz Link Zgłoś