makra3 07.04.06, 15:47 Ponawiam swoje pytanie.Czy dziecko przed porodem jest bardziej,czy mniej aktywne?Pytam,bo dziś jakoś słabo wyczuwam ruchy,prawie wcale,a do porodu mam jeszcze 2 dni.Jutro ide na wizyte kontrolną,ale troche sie denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ikaes Re: ruchy dziecka 07.04.06, 15:52 Mój jak zaczęły mi się skurcze takie co 2 godziny - cały czas spał. Ruszył się dopiero trochę po południu. ale dzień wcześniej ruszał się normalnie. Jak się będzie to przedłużało to jedź na KTG. Odpowiedz Link Zgłoś
annanatali Re: ruchy dziecka 07.04.06, 16:14 Przed zbliżającym sie porodem dziecko albo się uspakaja, albo zaczyna szaleć. Zalezy od dziecka. Zawsze z jakimiś odchyleniami kobieta trafia na patologie przy takim KTG. Jedź na KTG, sprawdza co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
martunia24 Re: ruchy dziecka 07.04.06, 18:49 moja kolezanka z czwartku na piatek rzadko czula jak dziecko sie rusza w piatek rano pojechala do szpitala i dobrze zrobila bo dzieciatko bylo cale owiniete pepowina zaraz jej robili cesarke i urodzila synka pozdrawiam jesli masz jakies watpliwosci jedz do szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
mamagai Re: ruchy dziecka 07.04.06, 19:48 Dziewczyno leć na ktg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie zwlekaj,tu chodzi o życie Twojego dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
studentka_poloznictwa Re: ruchy dziecka 10.04.06, 09:35 im bliżej terminu porodu, tym dzidziuś jest MNIEJ ruchliwy, gdyż ma w brzuszku co raz bardziej ciasno...i to jest zupełnie normalne, więc nie ma się czym niepokoić Odpowiedz Link Zgłoś
rak75 Re: ruchy dziecka 10.04.06, 10:39 Moja bratowa mówi ze w dniu porodu Młody był bardzo spokojny i az sie zaczęła tym martwić. Urodziła tydzień po terminie. Ja jestem w 37 tyg i mój Mlody od zawsze był bardzo spokojny. Od czwartku do soboty był tak niemrawy że az sie zaniepikoiłam. Czułam jego ruchy ale tak jak w 6 , 7 tyg. Dopiero w niedzielę znowu zaczął fikać koziołki ale też już tak jak zawsze tzn nieboleśnie . Dziś od rana znowu spokój choć sie wierci. Martwi mnie to że jest taki grzecznutki , na szczęście dziś ide na kontrolę . Już sie jej nie mogę doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
kgbx2 Re: ruchy dziecka 10.04.06, 13:00 moja córka była zdecydowanie mniej aktywna - lekarze ciągle byli nizadowoleni z ktg (wtedy właśnie najmniej się ruszała) ale ja jakoś czułam ze wszystko jest ok i nie przejmowałam się. Odpowiedz Link Zgłoś