daga_brzez 13.04.06, 13:12 Czy któraś z Was bierze ELEVIT jak tak to co o nim myslicie..? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irek0304 Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 13.04.06, 17:36 witam ja mialam na poczatku ciazy przepisany elewit ale pozniej radzili ze materna ma lepszy sklad narazie zarzywam materne ale jak mi sie skonczy to przejde na elevit mysle ze tez jest dobry...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 14.04.06, 09:25 W Polsce choc mialam przepisany elevit, lykalam Prenatal. Na Zachodzie od lekarza dostalam elevit. Odpowiedz Link Zgłoś
livia19 Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 14.04.06, 09:29 Od II trymestru ciąży łykam Elevit. Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 14.04.06, 10:04 Cóż można o nim sądzić?? chyba taki jak każdy inny))) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_ma Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 14.04.06, 11:09 mój lekarz również przepisał mi elevit, wcześniej o nim nie słyszałam, więc oczywiście nie omieszkała zapytać w aptece , Pani powiedziała ,że to przeparat najnowszej generacji i bardzo polecany ze wszystkich, które są na rynku oczywiści w porównianiu do innych również troszkę kosztuje 30 zl za 30 tabletek ale wszystko dla dobra dzidzi, Odpowiedz Link Zgłoś
agee2002 Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 14.04.06, 11:33 ja rowniez od 2 trymestru biore elevit oczywiscie przepisany i polecony przez mojego gina. A co on nim mysle ... nie mam pojecia jak na to pytanie odpowiedziec... z tego co czytalam na necie to jest swietny. Odpowiedz Link Zgłoś
elieka ja biorę :) 14.04.06, 11:51 od prawie początku tj od jakiegoś chyba 10 tygodnia?. mój gin od dawna twierdzi że jest to najlepszy preparat dla kobiet w ciąży. a co o nim sądzę?? na pewno odkąd zaczęłam go brac nudności miałam mniejsze w końcówce 1 trym, a tak to go sobie łykam, nie zauważyłam tez żebym miała zaparacia jak to niektóre dziewczyny opisują po zażywaniu preparatów z żelazem. Odpowiedz Link Zgłoś
zabuskie Re: ja biorę :) 01.06.06, 21:35 nie wiem czy jeszcze tu zaglądacie..ale może ...to się dopisze...elevit to najlepsze witaminy dla ciężarnych, i składowo i do połknięcia...w ogóle nie miałam po nich żadnych historii typu nudności czy zaparcia...żelazo wchłania się świetnie bo jest to już ta dobrze przyswajalna forma, nie muszę chyba dodawać ze całą ciążę morfologie miałam super a dzidzia co najwazniejsze nie urodziała się wielka jak po innych witaminach (3680g) ja brałam Elevit od 2 miesiące przed ciążą do końca karmienia...a teraz tak 1 tabl na 2 dni bo włosy mi po nim przestały wypadać i paznokcie rozdwajać... ja gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
czarka77 A ja nie!!! 02.06.06, 00:55 W pierwszej ciąży po Elevicie wymiotowałam jak na zawołanie. I to na pewno po nim. W drugiej - było mi gorzej na sam widok opakowania. Brałam kwas foliowy i żelazo. Dzieciaczki - każde po 3400, zdrowiutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
zabuskie Re: A ja nie!!! 05.06.06, 11:26 pogratulować! nie wiem dlaczego ale czuje jakąś złość w podtekscie twojego postu... żaden lek nie działa u 100% pacjentów...jesteśmy żywymi organizmami i każdy organizm reaguje inaczej... wniosek z tego że mogaś tak się czuć mimo tego że to najlepsze witaminy i u większości babeczek działaja wręcz odwrotnie niż u Ciebie! ...po prostu Twój organizm spłatał Ci figla Odpowiedz Link Zgłoś
atena2006 Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 02.06.06, 04:29 Minusem Elevitu jest w nim brak jodu. Nie jest to wiec preparat doskonały... Odpowiedz Link Zgłoś
zabuskie Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 05.06.06, 11:33 dlaczaego piszesz że brak jodu to minus elevitu??? ...to jego zdecydowana zaleta! poczytaj sobie najnowsze badania "niedoborów w Polsce" a dowiesz się że praktycznie nie ma już w Polsce terenów endemicznych... ponieważ cała sól w Polsce jest jodowana od 1 stycznia 1997r i nawet nie soląc, jesz przecież rzeczy z dodatkiem soli typu chleb czy bułki, czy wędliny itp..i szczególnie dodatkowe jodowanie siebie w ciąży może wyindukować nadczynność tarczycy dlatego ginki którzy są na bierząco ze szkoleniami, badaniami i nowościami nie dają teraz witamin z jodem pacjentkom ...pogadaj jak chcesz na ten temat z takim ginkiem Odpowiedz Link Zgłoś
elieka a propo jodu 05.06.06, 11:34 ostatnio wyczytałam (jak znajdę to wkleję) że dodatkowa suplementacja jodu w ciąży jest niewskazana. W domu używamy soli jodowanej, w pokarmie znajduje się sól jodowana, więc podawanie dodatkowo jodu bez wcześniejszeych badań w tym kierunku (chodzi o tarczycę) prowadzi do zaburzeń w pracy tarczycy własnie. Dlatego też elevit nie zawiera jodu, a jako jedyny preparat witaminowy dla ciężarnych przeszedł testy kliniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
annalalik ... coś niecoś o Elevicie :) 02.06.06, 07:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=40999984 Odpowiedz Link Zgłoś
sarna73 Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 02.06.06, 08:04 biore od poczatku ciąży - teraz 33 tydz i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś