Dodaj do ulubionych

Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ??

13.04.06, 13:12
Czy któraś z Was bierze ELEVIT jak tak to co o nim myslicie..?
Obserwuj wątek
    • irek0304 Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 13.04.06, 17:36
      witam ja mialam na poczatku ciazy przepisany elewit ale pozniej radzili ze
      materna ma lepszy sklad narazie zarzywam materne ale jak mi sie skonczy to
      przejde na elevit mysle ze tez jest dobry...pozdrawiam
    • magia Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 14.04.06, 09:25
      W Polsce choc mialam przepisany elevit, lykalam Prenatal. Na Zachodzie od
      lekarza dostalam elevit.
      • livia19 Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 14.04.06, 09:29
        Od II trymestru ciąży łykam Elevit.
    • julia246 Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 14.04.06, 10:04
      Cóż można o nim sądzić?? chyba taki jak każdy innysmile)))
      • joanna_ma Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 14.04.06, 11:09
        mój lekarz również przepisał mi elevit, wcześniej o nim nie słyszałam, więc
        oczywiście nie omieszkała zapytać w aptece , Pani powiedziała ,że to przeparat
        najnowszej generacji i bardzo polecany ze wszystkich, które są na rynku
        oczywiści w porównianiu do innych również troszkę kosztuje 30 zl za 30 tabletek
        ale wszystko dla dobra dzidzi,
    • agee2002 Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 14.04.06, 11:33
      ja rowniez od 2 trymestru biore elevit oczywiscie przepisany i polecony przez
      mojego gina. A co on nim mysle ... nie mam pojecia jak na to pytanie
      odpowiedziec... z tego co czytalam na necie to jest swietny. smile
    • elieka ja biorę :) 14.04.06, 11:51
      od prawie początku tj od jakiegoś chyba 10 tygodnia?. mój gin od dawna twierdzi
      że jest to najlepszy preparat dla kobiet w ciąży. smile
      a co o nim sądzę?? na pewno odkąd zaczęłam go brac nudności miałam mniejsze w
      końcówce 1 trym, a tak to go sobie łykam, nie zauważyłam tez żebym miała
      zaparacia jak to niektóre dziewczyny opisują po zażywaniu preparatów z żelazem.
      • zabuskie Re: ja biorę :) 01.06.06, 21:35
        nie wiem czy jeszcze tu zaglądacie..ale może ...to się dopisze...elevit to
        najlepsze witaminy dla ciężarnych, i składowo i do połknięcia...w ogóle nie
        miałam po nich żadnych historii typu nudności czy zaparcia...żelazo wchłania
        się świetnie bo jest to już ta dobrze przyswajalna forma, nie muszę chyba
        dodawać ze całą ciążę morfologie miałam super smile a dzidzia co najwazniejsze
        nie urodziała się wielka jak po innych witaminach (3680g) ja brałam Elevit od 2
        miesiące przed ciążą do końca karmienia...a teraz tak 1 tabl na 2 dni bo włosy
        mi po nim przestały wypadać i paznokcie rozdwajać... ja gorąco polecam
        • czarka77 A ja nie!!! 02.06.06, 00:55
          W pierwszej ciąży po Elevicie wymiotowałam jak na zawołanie. I to na pewno po
          nim. W drugiej - było mi gorzej na sam widok opakowania. Brałam kwas foliowy i
          żelazo. Dzieciaczki - każde po 3400, zdrowiutkie.
          • zabuskie Re: A ja nie!!! 05.06.06, 11:26
            pogratulować!
            nie wiem dlaczego ale czuje jakąś złość w podtekscie twojego postu... żaden lek
            nie działa u 100% pacjentów...jesteśmy żywymi organizmami i każdy organizm
            reaguje inaczej... wniosek z tego że mogaś tak się czuć mimo tego że to
            najlepsze witaminy i u większości babeczek działaja wręcz odwrotnie niż u
            Ciebie! ...po prostu Twój organizm spłatał Ci figla wink
    • atena2006 Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 02.06.06, 04:29
      Minusem Elevitu jest w nim brak jodu. Nie jest to wiec preparat doskonały...
      • zabuskie Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 05.06.06, 11:33
        dlaczaego piszesz że brak jodu to minus elevitu??? ...to jego zdecydowana
        zaleta! poczytaj sobie najnowsze badania "niedoborów w Polsce" a dowiesz się że
        praktycznie nie ma już w Polsce terenów endemicznych... ponieważ cała sól w
        Polsce jest jodowana od 1 stycznia 1997r i nawet nie soląc, jesz przecież
        rzeczy z dodatkiem soli typu chleb czy bułki, czy wędliny itp..i szczególnie
        dodatkowe jodowanie siebie w ciąży może wyindukować nadczynność tarczycy
        dlatego ginki którzy są na bierząco ze szkoleniami, badaniami i nowościami nie
        dają teraz witamin z jodem pacjentkom ...pogadaj jak chcesz na ten temat z
        takim ginkiem
      • elieka a propo jodu 05.06.06, 11:34
        ostatnio wyczytałam (jak znajdę to wkleję) że dodatkowa suplementacja jodu w
        ciąży jest niewskazana. W domu używamy soli jodowanej, w pokarmie znajduje się
        sól jodowana, więc podawanie dodatkowo jodu bez wcześniejszeych badań w tym
        kierunku (chodzi o tarczycę) prowadzi do zaburzeń w pracy tarczycy własnie.
        Dlatego też elevit nie zawiera jodu, a jako jedyny preparat witaminowy dla
        ciężarnych przeszedł testy kliniczne.
    • annalalik ... coś niecoś o Elevicie :) 02.06.06, 07:43
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=40999984
    • sarna73 Re: Czy któraś z Was zażyw ELEVIT ?? 02.06.06, 08:04
      biore od poczatku ciąży - teraz 33 tydz i jestem bardzo zadowolona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka