nn_74 23.04.06, 10:45 czesc dziewczyny! zrobilam sobie test i wyszedl pozytywnie jakie badania mam zrobic zeby potwierdzic czy jestem w ciazy - chcialabym je zrobic przed pojsciem do lekarza - bada sie krew/mocz, co mam powiedziec w labolatorium Natalia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agan10 Re: jakie badania 23.04.06, 10:51 Witaj. GRATULUJę!!! Pierwsze badania są dość obszerne i lekarz daje na nie skierowanie.Wtedy robisz bezpłatnie. jeżeli chcesz zrobić już to rozumiem, że płatnie. Ja robiłam:mocz badanie ogólne, krew badanie ogólne, test IgM-Toxo, test IgG-Toxo, VDRL, przeciwciała anty HIV, grupa krwi, i cukier we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
agan10 Re: jakie badania 23.04.06, 10:54 aha, na wykrycie ciąży robi się badanie o nazwie beta hcg. Odpowiedz Link Zgłoś
nn_74 Re: jakie badania 23.04.06, 11:16 dzieki za szybka odpowiedz czyli jutro sie wybieram na badania - jak na razie platne. I musze powiedziec ze chce te konkretnie badania beta hcg? Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
agan10 Re: jakie badania 23.04.06, 11:26 Ja takiego nie robiłam, bo nawet o nim nie wiedziałam, natomiast czytając różne wątki wiele było o badaniu "beta hcg", które to daje informację o stężeniu hormonu ciążowego we krwi.Jeżeli jest ciąża, to stosownie do jej tygodnia będzie odpowiednie stężenie hormonu we krwi.Zapytaj na miescu a na pewno uzyskasz dokładniejszą informację. Odpowiedz Link Zgłoś