xkaska1 26.04.06, 19:55 Niestety znaleziono u mnie ślady białka w moczu, pałożna mówi, ze do żle, a mój lekarz twierdzi ze wyniki są ogólnie dobre. A wy co sądzicie na ten temat, czym to grozi. ps. jestem w 17 tc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olciamaz Re: Ślad białka w moczu 26.04.06, 20:59 "Ślad" jest raczej dopuszczalny. Ja co miesiac mialam ślad bialka... az do ostatnich wynikow gdzie wszystko mam ok. Ale u mnie wzielo sie to stad ze źle pobierałam mocz do badania. Np niewiedzialam ze trzeba najpierw sie podmyć, potem oddać pierwszy strumien do toalety i dopiero drugi strumien moczu sie pobiera do badania. przez to mialam caly czas zły wynik no i non stop mialam ten ślad białka... Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: Ślad białka w moczu 26.04.06, 21:03 Ja w 34tc miałam białko w moczu-30,ale lekarz stwierdził,ze wyniki ogólnie dobrze.Zapisał jednak na zakwaszenie moczu i pewnie pozbycie sie jednak tego białka FURAGIN.Ale skoro stwierdził,ze wszystko ok to ok! POzdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaww Re: Ślad białka w moczu 27.04.06, 08:14 ślad białka w moczu jest dopuszczalny, gorzej jak jest większa ilość, niestety przezyłam to, mialam zatrucie ciążowe, bałko w moczu opuchlzna, ciśnienie... doprowadziło do cc i wcześniejszego porodu w 7 miesiącu, dziś syn ma 9 lat...głowa do gory, dopóki jesteś pod kontrolą lekarza nie masz się czego obawiać Odpowiedz Link Zgłoś