dodkowska 27.04.06, 16:00 czy położenie podłużne miedzicowe jest wskazaniem do cc?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: położenie 27.04.06, 16:03 Jeśli jest to Twoja I ciąża to jest to bezwzględna wskazanie do c.c. Jeśli już rodziłaś siłąmi natury to lekarze próbują psn,ale i tak z powodu przedłużającego sie porodu najczęściej i tak robią c.c. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
agless Re: położenie 27.04.06, 16:10 a cwiczonka probowalas? Moje po 4 tygodniach cwiczen obrocilo sie wreszcie i przygotowane jest do porodu, oby jej sie tylko nieodmienilo jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: położenie 27.04.06, 16:52 a kiedy wystawiaja zaswiadczenie do cesarskiego ciecia?? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: położenie 27.04.06, 16:57 Zaświadczenie czy skierowanie na c.c. zwykle wystawia specjalista np.okulista czy chirurg. Natomiast przy takim położeniu nic nie potrzebujesz byś miała c.c. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
neonatus51 Re: położenie 27.04.06, 17:51 Samo położenie podłużne miednicowe nie jest wskazaniem do CC,ale może powodować że poród się przedłuża-a to już wskazanie.Z doświadczenia wiem że porody w takich położeniach najczęściej kończą się CC,ale zdarzają się też naturalne. Pozdr tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda20 Re: położenie 27.04.06, 17:56 Czesc dziewuszki tak sie zastanawiam czy samo skierowanie bądz zaświadczenie od prowadzącej lekarki gin wystarczy do ciecia cesarskiego?? mój synus ułozony jest główka do góry,jestem w 34tc ale moja lekarka nic mi nie mowiła ze jest taka mozliwosc!moze jest jeszcze za wczesnie na wypisanie takiego zaswiadczenia??i czy są potrzebne dodatkowe jakies badania, np.USG? Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: położenie 27.04.06, 22:11 no ja jestem w 27 tyg. i juz doktor kazała mi isc na usg i chyba dostane skierowanie Odpowiedz Link Zgłoś
katrint Re: położenie 27.04.06, 23:26 To jeszcze bardzo dużo czasu na zmiane położenia.U mnie właśnie mały się obrócił i leży główkowo(36tc) a wcześniej leżał ciągle poprzecznie i żadnego skierowania nikt mi nie dawał tylko gin mówił,że jak położenie się nie zmieni do 36 tygodnia to będziemy się umawiać na cc. Odpowiedz Link Zgłoś