Dodaj do ulubionych

Elevit Pronatal a mdłości

28.04.06, 13:31
hej,
za namową znajomej spróbowałam i jest fajny. Podobnie jak jej, mi łagodzi
nudności i dziś czuję się dobrze od rana (oczywiście nie działa natychmiastowo
i z pół godziny trzeba się rano przemęczyć ale później jest dobrze).
Jedna wada to to, że trzeba popić szklanka wody a mnie taka ilość przy
mdłościach po prostu nie wchodzi... Druga to cena: ja kupiłam 30 tabletek za
28 zł w Warszawie.

Ale chyba warto. Ja miałam już zupełnie dość tych mdłości. Poza tym ma
wszystkie witaminy, sole i tak dalej wiec polecam.
Obserwuj wątek
    • miaa26 Re: Elevit Pronatal a mdłości 28.04.06, 13:46
      Bardzo podobny skład ma feminatal i bardziej przystępną cenę smile
      • aska_ou Re: Elevit Pronatal a mdłości 28.04.06, 13:48
        Uwazam ze Feminatal ma jeszcze lepszy sklad i cene za 60 tabletek 32 zl .
        Polecam odkad przeszlam z Prenatalu na Feminatal czuje sie o niebo lepiej.
        • pozioomek Re: Elevit Pronatal a mdłości 28.04.06, 13:50
          Spróbuję, mi narazie to pomaga ale może zmienię
          • mmadzik1 Re: Elevit Pronatal a mdłości 01.05.06, 15:10
            Ja tez barlam Elevit ale zauwazylam ze mam po nim zaparcia. Jak zmienilam
            witaminy to mam naprawde mniejsze zaparcia. Pozdrawiam
      • zabuskie Re: Elevit Pronatal a mdłości 01.06.06, 21:50
        miaa... słusznie napisałaś "podobny" ale nie identyczny... i w najważniejszych
        rzeczach feminatal wypada gorzej- nie ma wapnia, a żelaza ma bardzo mało...nie
        wspomnę że feminatal nie jest lekiem tylko suplementem diety więc nie
        spodziewaj się cudów po jego stosowaniu...a i nie ma w ogóle badań klinicznych
        czy i jak jest bezpieczny dla ciężarnych... a Elevit ma LEPSZY skład i jest
        Lekiem i na pewno jest bezpieczny dla mamy i dziecka bo został
        przebadany...wiesz nie dla wszystkich cena jest najważniejsza... dla niektórych
        ważniejsze jest zdrowie dziecka... przepraszam ze sie uniosłam, ale jakoś nie
        mam zaufania do tanich suplementów diety szczególnie gdy chodzi o moje dziecko
    • ankar11 Re: Elevit Pronatal a mdłości 01.05.06, 22:00
      Ja muszę łykać witaminki przed snem. Bo właśnie po nich mam mdłości i wolę je
      przespać. Przez pierwsze 3 miesiące brałam Elevit teraz zmieniłam na Feminatal
      jest tańszy i chyba bardziej mi służy ( nie budzę sie w nocy z mdłościami).
      To pewnie zależy od organizmu, mi nawet było niedobrze kiedy przed ciążą
      łykałam kwas folowy smile
    • mamka27 Re: Elevit Pronatal a mdłości 19.05.06, 20:09
      hej
      u mnie też tak było, więc zapytałam lekarza o co chodzi. a chodzi o żelazo ☺.
      jest go dużo i to przez niego czujemy się źle, niestety w trzecim trymestrze
      warto wrócić do witamin typu Elevit czy Prenatal bo w Feminatalu nie ma żelaza
      zbyt wiele. dziewczyny ostrożnie z jodem zróbcie badania T3 i T4. u mnie
      problem wyszedł po czasie. Bardzo żle się czułam po Maternie , potem po
      Elevicie a okazało się po zrobieniu badań że nie mogę przyjmować 150mcg
      jodu!!! lekarze czasami o tym zapominają, mój też zalecając witaminy zapomniał
      mnie skierować na badania sad
      • zabuskie Re: Elevit Pronatal a mdłości 01.06.06, 21:45
        mamka bardzo dobrze że to napisałaś, u nas jeszcze obowiązują przekonania żeby
        dawać witaminy z jodem... rany, tyle kobiet ma przez to problemy, nwet jesli
        nie maja problemów z tarczycą a biorą witaminy z jodem to moga
        sobie "wyindukować nadczynność tarczycy"...wszystko przez to że teraz w Polsce
        cała sól jest jodowana i chcemy czy nie w chlebie, bułkach i innych rzeczach
        ten jod i tak spożywamy, a jak jeszcze sobie dopakujemy z witamin to może nie
        byc wesoło... Witaminy dla ciężarnych które jodu nie mają to_ Elevit i Prenatal
        (ale prenatal ma ten minus że nie ma fosforu i ochrony przeciwskurczowej-
        magnezu, poza tym trudniej go połknąć niż elevit... Materna jod miała i już
        jest z Polski wycofana... A giny zanim polecą cos z jodem powinni zlecić
        badania tarczycy, hormonów i ILOŚĆ JODU W MOCZU...tylko ilu ginów to robi? ...a
        potem pacjentko męcz się... Ja całą ciążę brałam Elevit-bez jodu i jestem
        zadowolona bo mam zdrowe dziecko i zdrową tarczycę

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka