06.05.06, 14:50
a ja mam pytanko jesli mozecie przyblizyc cos na temat zzo oraz jak
rodziłyscie kiedy wam je podano i czy prosiłyscie o zzo
Obserwuj wątek
    • azzure1 Re: zzo 06.05.06, 15:31
      Troche już Ci powiedziałam w innym Twoim wątku, ale ponieważ jestem fanką zzo,
      mogę o tym mówić bez końca wink Nie wiem, jak to jest u nas w szpitalu normalnie,
      ja byłam troszkę inaczej traktowana, bo mój mąż jest lekarzem w tym samym
      szpitalu, więc to niby tak po znajomości (chociaż niezbyt to odczułam, zwłaszcza
      od lekarza, który był przy porodzie, niestety moja Pani doktor była akurat na
      urlopie). No w każdym razie ja miałam uzgodnione, że będę korzystać z zzo już w
      7. mc-u i tylko modliłam się, żeby się udało (bo to nie jest tak, że sobie
      zażyczysz i masz, trzeba mieć odpowiednie wyniki krwi, akcja porodowa musi
      postępować prawidłowo no i podają je dopiero przy rozwarciu ok. 5 cm, więc
      trochę trzeba przecierpieć). Na szczęście wszystko szło ok. i po ok. 6 godzinach
      od pierwszego skurczu dostałam zzo i od tej pory poród zupełnie inaczej wygląda
      - zero stresu, bólu (przynajmniej u mnie), kłopot był tylko z parciem, bo nie
      czułam skurczy, wydłużyła się też cała faza parcia do ponad godziny. Ale i tak
      nie zamieniłabym tego na poród "na żywca", teraz tez mam nadzieję, że uda się
      urodzić bez bólu. Na szczęście moja Pani doktor jest z tych, co są przeciwni
      cierpieniu kobiety w czasie porodu. Po porodzie poprosilam, zeby mi zostawili
      cewnik i cały czas pobytu w szpitalu dostrzykiwano mi znieczulenie. Nie
      odczuwałam żadnych skutków ubocznych typu ból głowy czy zawroty, normalnie
      zajmowałam się dzieckiem. Acha, za zzo nic nie płaciłam, nie było w ogóle na ten
      temat mowy, więc chyba u nas jest bezpłatne.
      • natalka691 Re: zzo 06.05.06, 15:50
        Mi lekarz mówił, że jeźeli będę chciałą skorzystac, to mogą podac przy trzech
        centymetrach. Poczytaj na na stronie www.znieczulenie.prv.pl na ten temat(stona
        Morfeusza 2001) morfeusz2001.webpark.pl/.
    • darekjedrasiak Re: zzo 06.05.06, 18:44
      a ja ma pytanko - czy wiesz, do czego służy wyszukiwarka ?
    • darekjedrasiak jeszcze raz do P. dodkowskiej 06.05.06, 18:55
      Netykieta

Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w dyskusjach w Internecie
      a więc i na Forum Gazeta.pl.

Jak pisać:

Pisz zwięźle i na temat.
      Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj
      wyszukiwarki.
      Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiały.
      Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj. Nigdy
      nie cytuj sygnaturek (podpisów)!
      Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie.

To cytaty z tego, czego niestety większość użytkowników forum nie czyta
      • dodkowska Re: jeszcze raz do P. dodkowskiej 07.05.06, 20:27
        ty a ty nie badz taka przemądrzała i swoje uwagi zostaw dla siebie bo niemam
        ochoty takich idiotycznych wypowiedzi czytac bo to załosne mądralo!!!!!!!!!
        • jashka80dm Re: jeszcze raz do P. dodkowskiej 07.05.06, 22:36
          a ja chociaz z internetu korzytam juz ponad 8 lat, nie umiem korzyac z wyszukiwarki na tej stronie. normalnie mi nie wychodzi. i jakos nie czuje sie zle jesli zapytam o cos co bylo walkowane juz 100razy lub jest omawiane raz na tydzien, bo zanim znalazlabym, to dziewczyny mi tak czy oinaczej odpowiedza na pytanie smile i o to wlasnie chodzi smile))
          • gosika78 Re: jeszcze raz do P. dodkowskiej 08.05.06, 10:05
            Ale nie zakładasz postu o temacie, który jest dokładnie linijkę wyżej na tej samej stronie smile
            • jashka80dm Re: jeszcze raz do P. dodkowskiej 08.05.06, 10:39
              alez nie, tak to nie robie. smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka