dodkowska 06.05.06, 14:50 a ja mam pytanko jesli mozecie przyblizyc cos na temat zzo oraz jak rodziłyscie kiedy wam je podano i czy prosiłyscie o zzo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azzure1 Re: zzo 06.05.06, 15:31 Troche już Ci powiedziałam w innym Twoim wątku, ale ponieważ jestem fanką zzo, mogę o tym mówić bez końca Nie wiem, jak to jest u nas w szpitalu normalnie, ja byłam troszkę inaczej traktowana, bo mój mąż jest lekarzem w tym samym szpitalu, więc to niby tak po znajomości (chociaż niezbyt to odczułam, zwłaszcza od lekarza, który był przy porodzie, niestety moja Pani doktor była akurat na urlopie). No w każdym razie ja miałam uzgodnione, że będę korzystać z zzo już w 7. mc-u i tylko modliłam się, żeby się udało (bo to nie jest tak, że sobie zażyczysz i masz, trzeba mieć odpowiednie wyniki krwi, akcja porodowa musi postępować prawidłowo no i podają je dopiero przy rozwarciu ok. 5 cm, więc trochę trzeba przecierpieć). Na szczęście wszystko szło ok. i po ok. 6 godzinach od pierwszego skurczu dostałam zzo i od tej pory poród zupełnie inaczej wygląda - zero stresu, bólu (przynajmniej u mnie), kłopot był tylko z parciem, bo nie czułam skurczy, wydłużyła się też cała faza parcia do ponad godziny. Ale i tak nie zamieniłabym tego na poród "na żywca", teraz tez mam nadzieję, że uda się urodzić bez bólu. Na szczęście moja Pani doktor jest z tych, co są przeciwni cierpieniu kobiety w czasie porodu. Po porodzie poprosilam, zeby mi zostawili cewnik i cały czas pobytu w szpitalu dostrzykiwano mi znieczulenie. Nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych typu ból głowy czy zawroty, normalnie zajmowałam się dzieckiem. Acha, za zzo nic nie płaciłam, nie było w ogóle na ten temat mowy, więc chyba u nas jest bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
natalka691 Re: zzo 06.05.06, 15:50 Mi lekarz mówił, że jeźeli będę chciałą skorzystac, to mogą podac przy trzech centymetrach. Poczytaj na na stronie www.znieczulenie.prv.pl na ten temat(stona Morfeusza 2001) morfeusz2001.webpark.pl/. Odpowiedz Link Zgłoś
darekjedrasiak Re: zzo 06.05.06, 18:44 a ja ma pytanko - czy wiesz, do czego służy wyszukiwarka ? Odpowiedz Link Zgłoś
darekjedrasiak jeszcze raz do P. dodkowskiej 06.05.06, 18:55 Netykieta Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w dyskusjach w Internecie a więc i na Forum Gazeta.pl. Jak pisać: Pisz zwięźle i na temat. Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki. Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiały. Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj. Nigdy nie cytuj sygnaturek (podpisów)! Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie. To cytaty z tego, czego niestety większość użytkowników forum nie czyta Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: jeszcze raz do P. dodkowskiej 07.05.06, 20:27 ty a ty nie badz taka przemądrzała i swoje uwagi zostaw dla siebie bo niemam ochoty takich idiotycznych wypowiedzi czytac bo to załosne mądralo!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jashka80dm Re: jeszcze raz do P. dodkowskiej 07.05.06, 22:36 a ja chociaz z internetu korzytam juz ponad 8 lat, nie umiem korzyac z wyszukiwarki na tej stronie. normalnie mi nie wychodzi. i jakos nie czuje sie zle jesli zapytam o cos co bylo walkowane juz 100razy lub jest omawiane raz na tydzien, bo zanim znalazlabym, to dziewczyny mi tak czy oinaczej odpowiedza na pytanie i o to wlasnie chodzi )) Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: jeszcze raz do P. dodkowskiej 08.05.06, 10:05 Ale nie zakładasz postu o temacie, który jest dokładnie linijkę wyżej na tej samej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
jashka80dm Re: jeszcze raz do P. dodkowskiej 08.05.06, 10:39 alez nie, tak to nie robie. )) Odpowiedz Link Zgłoś