marszaleczek 09.05.06, 17:16 Zastanawiam sie jak to jest mozliwe, ze kupilam testy owulacyjne, mialam dwie kreski i zaczyna mi sie @???? Czy wy mialycie taki przypadek??? Jestem troche zaniepokojona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathiola Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:25 A co maja testy owulacyjne do ciazy? Przeciez test owulacyjny wskazuje tylko ze masz dni plodne i mozesz zajsc w ciaze, a nie ze jestes w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:40 No to to ja wiem, ??? Tylko mowie ze mialam dwie kreski na tescie co oznacza dni plodne, stosunek sie odbył i nic!!!!!!!!!!!! Teraz rozumiesz?? Jeszcze wiem do czego sluza testy owulacyjne nie jestem taka ciemna!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agata51881 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:51 z tego co wiem to nawet podczas dni plodnych nie zawsze dochodzi do zaplodnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:56 tylko ciekawe czemu nie dochodzi do zaplodnienia, to po co sa te dni plodne, nie dosc ze sa tak krotko, to jeszcze nie ma pewnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
agata51881 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:58 a dlaczego nie bierzesz pod uwage tego ze np. moze cos byc z plemnikami ewentualnie cos innego. Niektorzy staraja sie o dziecko latami i tez robia to w dni plodne. To nie jest takie latwe jak Ci sie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
olga85 Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 12:06 nie dochodzi do zapłodnienia chociaż by z takiego powodu jak to, że nie pękł pęcherzyk, albo jajeczko zostało wchłonięte lub po prostu się z niego nie wydostało- to zdarza się dość często. ------------------------------------------------------ Jeszcze tylko 3 miesiące... i karmienie co 2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:52 chyba ktos mnie zle zrozumial, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 18:02 A czy ty myslisz, ze do zaplodnieia dochodzi w KAZDE dni plode kobiety?? Farta trzeba miec jak sie bardzo chce miec dziecko, zeby od razu zajsc. Albo bardzo nie chciec dziecka, wtedy na mur beton dni plodne + stosunek = ciaza. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 18:04 marszaleczek napisała: kupilam testy owulacyjne, mialam dwie > kreski i zaczyna mi sie @???? Sprecyzuj konkretnie o co Ci chodzi? Czy w srodku cyklu - robiac testy owu, mials dwie kreski i jakies plamienia - poczatek okresu? Jesli tak to mozliwe, ze to plamienie owulacyjne - z peknietego pecherzyka Grafaa. Jesli natomiast masz pretensje, ze mimo dni plodnych tzn. pozytywnego testu owu nie zaszlas w ciaze to wiedz, ze zdrowa para ma ok 30%-40% na zajcie w ciaze w jednym cyklu. 1. Testy owu pokazuja pik LH - szczyt hromonu, ktory powoduje pekniecie pecherzyka Grafaa zawierajacej komorke jajowa. Pozytywny test owu nie oznacza efektywnej owulacji. Jajeczko moglo sie przykleic, a nawet z jakis przyczyn pecherzyk mogl nie peknac tylko sie zlutenizowac. Albo owu mogla byc ok, tylko np. masz zbyt malo i zlej jakosci sluz plodny? 2. Nawet jesli z Twoja owu i Twoim organizmem wszystko ok czy masz pewnosc, ze jest tak samo z Twoim partnerem? Mial robione badania nasienia i czy sa prawidlowe? Tak wiec testy owu sa po to, aby pomoc zajsc w ciaze ale nie gwarantuja tego, ze w ciaze zajdziesz. Powodzenia w staraniach. Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 18:57 Testy robilam w srodku cyklu, a @ mam tak jak wypada mi miec @. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaola111 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 18:15 Może spróbuj zrobić test ciążowy.Czasem może się zdażyć plamienie/krwawienie w czasie spodziewanej @. Ja tak miałam przy pierwszej córce, co więcej pozytywny test ciążowy był dopiero w 7 tc, ale to było 9 lat temu. Teraz biega mi po domu takie małe pyskate i czeka na siostrę. Może dla Ciebie jeszcze nie wszystko stracone w tym miesiącu) czego Ci życzę. A jeżeli się nie udało to uszy do góry i próbuj dalej. Do wytrwałych świat należy. I daj znać co i jak. Pozdr. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek Dzieki ""mamaola" za wparcie!!!!!!!!! 09.05.06, 18:52 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 18:53 Myslicie ze nie wiem ze moze byc cos nie tak???? Ale ciekawe czy kazda z Was na najpierw mysli ze cos zlego sie dzieje, takie mysli sie odpycha, a poza tym dopiero drugi miesiac sie staramy, wiwc nie wszystko stracone. Latwo komus mowic jak juz jest w ciazy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agata51881 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:10 przepraszam, chyba rzeczywiscie zle odebralam Twoje pytanie. Ja na Waszym miejscu probowalabym jeszcze troche a jak nie wyjdzie to poszlabym sie skonsultowac z lekarzem. Innego wyjscia nie ma i nie zalamuj sie tak odrazu bedzie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:11 Ja Ci powiem, ze wlasnie zaczelam 11 cykl staran. Zamiast stresowac sie czy odpychac, mysli, ze cos jest nie tak ja zajelam sie doksztalcaniem w zakresie npr, hormonow rzadzacych cyklem kobiecym i ew. trudnosci. Wole miec wiedze i zdawac sobie sprawe, tego co moze byc nie tak niz miec pretensje do wszystkich - poczynajac od testu owu, konczywszy na kobietach w ciazy. W ciaze nie az tak latwo zajsc - jak pisalam w pojedynczym cyklu ZDROWA para ma ok. 30- 40% szans na zajscie w ciaze. Wedlug lekarzy powazne badania nalezy zaczac po roku bezskutecznych prob. Wg. mnie absolutnie zdrowa para powinna zaciazyc w 4, najpozniej 6 cyklu. Zamiast sie zloscic i wyzywac na forum z powodu okresu radze poczytac, doksztalcic sie lub sie odstresowac. Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:27 Po pierwsze sie nie zloszcze i nie wyzywam, bo to dopiero druga nasza pruba, tylko szukam porady, ze moze ktos przechodzil cos podobnego, nie odbieraj zle pewnych rzeczy!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka78 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:34 tak, ja przechodziłam - udało się mniej więcej w 30 - tym cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:38 statystycznie, zdrowej, 25-letniej kobiecie zajmuje 6 miesiecy zajscie w ciaze, czyli sa takie, ktore zachodza w pierwszym cyklu i takie, ktore w 12 i wszystko miescie sie w normie, jezeli nie ma problemow z zadnej strony. Uzywanie duzo wykrzyknikow w internecie oznacza krzyk, dlatego dziewczyny radza, zebys stonowala i wyluzowala sie, bo to poczeciu nie sprzyja. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:39 Hmmmm... Byc moze zle Cie odbieram, ale ilosc wykrzyknikow, swiadczy o tym, ze nie pytasz spokojnie - zloscisz sie, np. "po co sa te testy owu" itd. masz pretensje do dziewczyn w ciazy o to, ze sa w ciazy i "latwo im mowic". Jesli to dopiero 2 cykl to nie masz sie co na razie martwic. Pamietaj, ze w jedym cyklu masz mniej niz 50% szans na zajscie w cize. Powodow braku ciazy moze byc mnostwo (niektore wymienilam w 1 poscie mojego autorstwa), ale na razie nie stresuj sie, sproboj wyluzowac - moze w Twoim przypadku bedzie do 3 razy sztuka? Czego Tobie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:46 Nie ma pretensji do dziewczyn w ciazy, tylko poprostu im jest ciezko zrozumiec muj niepokuj, bo maja to juz za soba... Z natury jestem nerowa i nie umiem nad tym zapanowac Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:51 Mnie denerwuje jak ktos na sile mowi "wyluzuj - zajdziesz", bo ja juz bardziej wyluzowana byc nie moge )))) Ale byc moze w Twoim przypadku luz zadziala. Stres moze podnosic poziom prolaktyny - hormonu, ktory moze powodowac problemy z owulacja (np. pecherzyki Grafaa moga nie pekac a jesli prolaktyny jest duzo moze nawet owu zablokowac) tak wiec luz (czyt. malo stresu) jest wielce wskazany - zwlaszcza, ze u Ciebie to dopiero 2 cykl staran. Mialo prawo sie nie udac wg. zasad prawdopodobienstwa Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: marszaleczek 09.05.06, 19:53 a ja radze przeniesc sie ze swoimi pretensjami i krzykami na forum "w oczekiwaniu" a nie denerwowac tutaj przyszle mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek Re: marszaleczek 09.05.06, 19:56 A kto tu mowi o jakis krzykach i pretensjach????? Poprostu nie wiem co mam zrobic dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: marszaleczek 09.05.06, 20:02 to przyjrzyj sie swoim wypowiedziom ile uzywasz znakow zapytania i wykrzyknikow.wtedy moze sie zorientujesz o co mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
arras-k Re: marszaleczek 10.05.06, 12:59 marszaleczek napisała: > A kto tu mowi o jakis krzykach i pretensjach????? > Poprostu nie wiem co mam zrobic dalej.... Próbować dalej...Może sie uda.Może nie wtym ani następnym cyklu, ale kiedys na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: marszaleczek 09.05.06, 20:00 Piszesz jakby tylko kobiety w ciazy mialy prawo pisac na forum Ciaz i Porod Cytuje: " W oczekiwaniu To miejsce na pogaduszki dla wszystkich spodziewających się dziecka lub dopiero starających się. Tutaj możesz porozmawiać z innymi 'lipcóweczkami' lub 'majóweczkami', wymienić się uwagami z mamami będącymi w tym samym okresie ciąży lub starań. Jeśli masz pytanie wymagające konkretnej odpowiedzi, zajrzyj na forum Ciąża i poród" Dziewczyna miala konkretne pytanie - odnosnie testow owu i zadala je na odpowiednim forum. To, ze nazbyt nerwowo sie wypwiadala to inna sprawa. Dlaczego ja stad wyrzucasz? Bo sie stara i nie jest w ciazy? Czasem kobiety starajace sie maja wieksza wiedze odnosnie ciazy np. od tych dziewczyn ktore wpadly i nic na ten temat nie wiedzialy, nie czytaly nie interesowaly sie... A od tego kto gdzie powinien pisac jest moderator, ktory jesli watki nie sa zgodne z tematyka forum przenosi je w odpowiednei miejsce. Autorka forum nie wypwiadala sie zbyt przyjaznie, ale mamy bedace w ciazy nie musza czytac i sie denerwowac - a jesli to robia to na wlasne zyczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: marszaleczek 09.05.06, 20:09 Tu mamy (przyszłe i obecne) wymieniają się doświadczeniami na temat ciąży i porodu. Jeśli szukasz opinii o lekarzu, szpitalu lub wskazówek, gdzie zrobić konkretne badania, zajrzyj na forum Szpitale. Jeśli chcesz porozmawiać z mamami w tym samym okresie ciąży lub starań wejdź na forum W oczekiwaniu. rowniez cytuje...i nikt tutaj nikogo nie wyrzuca tylko zwraca uwage na ton wypowiedzi,ktory pozostawia wiele do zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Marszaleczek 09.05.06, 20:25 Jest forum Dla starajacych sie - chyba prywatne i bardziej schowane. Lepiej zadaj pytania odnosnie staran tam - na pewno nikt Cie z tego forum nie bedzie wyganial: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585 Pozdrwiam i powodzenia w staraniach Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Kasiak37 09.05.06, 20:23 Wejdz sobie na forum w oczekiwaniu - na gorze jest dokladnie napisane to, co skopiowalam. Jesli z forum w oczekiwaniu, ktore jest nota bene wg opisu do POGADUSZEK dla oczekujacych dziecka - czyli juz w ciazy i dla tych, ktore o dziecko sie staraja, a jesli chodzi o KONKRETNE PYTANIA jest sie odsylanych na forum ciaza i porod - autorka postu napisala na dobrym forum. Miala konkretne pytanie odnosnie testow owu - zadala je na forum ciaza i porod - sa dziewczyny JUZ w ciazy, ktore te testy stosowaly, by zajsc w ciaze. Rozumiem, ze wedlug Ciebie dziewczyny nie bedace w ciazy nie maja prawa tu pisac? No to gratuluje otwartosci umyslu. Co prawda forum KMW mi nie odpowiada, ale jednak maja czesciowo racje co do tego forum... Kasia radze Ci nie czytac postow, ktore Cie denerwuja - szczerze, bo szkoda zdrowia Twojego i dziecka. Stres w ciazy nie jest wskazany. Autorka postu nie uzywala wulgaryzmow, a ze napisala nieodpowiednio - juz czesc osob jest zwrocilo uwage, przyznala sie, ze jest zestresowana. Ja sie w sumie nie dziwie - pewnie myslala, ze testy owu daja 100% pewnosc na 2 kreski. Troche empatii - nawet w ciazy nie zaszkodzi. Ja juz koncze swoje wywody, bo teraz to moderatorka ma prawo mnie wyciac, bo pisze zupelnie nie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Kasiak37 09.05.06, 20:26 no ja rowniez przekopiowalam co pisze u gory w "ciaza i porod"...ale masz racje,szkoda zdrowia swojego i malucha Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: Kasiak37 09.05.06, 20:30 Pozdrawiam i duzo zdrowia Wam zycze . A jak widac hormony nie tylko u ciezarnych buzuja Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Kasiak37 09.05.06, 20:34 rowniez pozdrawiamhormony w 2 trymestrze buzuja,co objawia sie notorycznym bolem glowy i rozdraznieniem Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Kasiak37 09.05.06, 20:29 a tak na marginesie to autorka postu powinna sobie poczytac ile dziewczyny staraja sie o dzidziusia.nie kazdej sie udaje za jednym badz drugim razem.w dodatku stany nerwowe jej w tym nie pomagaja a wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
j.gruszfeld Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 21:12 Rzeczywiście czasem są problemy z zajściem w ciążę. Ale duże znaczenie ma tu psychika. Co prawda wiem to z obserwacji,a nie z własnego doswiadczenia. My wcale nie planowaliśmy dzidziusia narazie, a udało nam się za pierwszym razem-15tc. Ale wiem, że jak ktoś bardzo chce, to dość trudno jest osiągnąc cel. Jedni znajomi staralai się 2 lata (i wszystko było w porządku, ale nie wychodziło), dopiero jak sobie odpuścili i koleżanka dostała pracę, to im się udało. Dwie inne pary też dość mocno pragną dziecka i starają się już trochę czasu, i jak narazie nic. Dajcie na luz i nie myślcie tak intensywnie o tym, to może pójdzie szybciej Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 21:30 Kurcze ja chcialabym zeby ktos mi naprawde doradzil a nie doradzal mi gdzie mam pisac o swoim malym problemie, to dla mnie jest jakis wielki problem, nie stresuje sie tym tak bardzo jak sie wszystkim wydaje, bo jeszcze nie ma czym, ale poprostu myslalam ze te testy daja wieksza szanse i poporstu teraz nie wiem co robic dalej, jak sie starac zeby wyszlo, bo kochalismy sie dzien przed owolucja, w trakcie i dzien po i wydawalo mi sie to max mozliwosci, ale teraz sie zastanawiam co zrobic zeby bylo dobrze. Duzo czytam na ten temat i wlasnie wyczytalam ze wiele ludzi sie staralo baaaardzo dlugo i od kiedy wyprobowali testy owulacyjne udalo sie odrazu, tak wiec sama nie wiem co myslec))) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 21:33 No widzisz, jak zmienilas ton wypowiedzi, to jakos lepiej sie ciebie czyta i skladniej to wszystko opisujesz... Ale tak naprawde wszystko na ten temat zostalo juz napisane - to naprawde nie jest takie proste, zeby zajsc w ciaze za pierwszym czy drugim razem. Gdyby tak bylo, mialabym juz chyba z 8 dzieci Uzbroj sie w ciwerpliwosc i powodzenia zycze! W koncu sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 21:40 Wiesz, ze ja tez stosowalam testy owulacyjne, ale jakos nie umialam ich interpretowac, u mnie te kreski zawsze byly dwie i tej samej intensywnosci. Inne metody to: mierzenie temp, obserwacja sluzu (tak zaszlam w ostatnia ciaze, za pierwszym razem, rano zobaczylam sluz, zgwalcilam meza i to byl ten jeden jedyny raz i sie udalo), albo po prostu kochajcie sie przez tydzien okoloowulacyjnie np od 10 do 17 dc, jezeli masz cykl 28 dniowy, co drugi dzien i kiedys trafisz. Sa metody na poprawienie sluzu jezeli masz go malo. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamaola111 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 22:10 Pytasz o radę? Powiem Ci co robić. Zaplanujcie z mężem wakacje (o ile rzeczywiście tym razem Wam się nie udało) tylko we dwoje, zabawcie się , odpocznijcie, napijcie wieczorkiem dobrego wina i kochajcie się wtedy gdy przyjdzie Wam ( a własciwie Tobie ) na to ochota , a testy zostaw w domu. I testy owu i badania USG w ciąży mogą i często są dla nas zbawieniem i przekleństwem jednocześnie. Zyczę miłej nocy i daj znać co u Ciebie za parę dni. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 07:59 Dzieki dziewczyny za rady, ale na wakacjach juz bylismy w marcu w Egipcie tylko we dwoje, bylo super ale trudno tak sobie zaplanowac zeby tyg wakacje wypadly akurat w tych dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
olga85 Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 12:04 czesc. nie wiem czy dobrze zrozumiałam ,ale zaraz po tym jak sie okazalo ze masz dni plodne dostałaś "okresu" byc moze należysz do tych kobiet które mają krwawienia sródcykliczne czyli właśnie wtedy gdy masz najbardziej płodne dni, nie jest to wydzielina miesiączkowa, ale taki śluz i właściwie rzecz biorąc w takim przypadku jedyną przeszkoda do odbycia stosunku i zapłodnienia jest obrzydzenie do tego śluzu (ja nie bardzo chciałabym się kochać w czasie okresu). Aby dokładnei się o tym przekonać należy mierzyć temperaturę- miałam to na nauczkach przedmałżeńskich. no chyba ze zrozumialam zle,a ty okresu dostałaś około 10 dni po i wiecej wtedy po prostu nie doszło do zapłodnienia... a czesto może się zdarzyć tak, że jajeczko nie dojrzało. tak czy siak- próbuj, na pewno się uda!! ------------------------------------------------------ Jeszcze tylko 3 miesiące... i karmienie co 2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
arras-k Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 12:56 Piszesz to wszystko z taką pretensją.Jak by kobiety na forum były winne, ze ty w ciaże nie zaszłaś.A jak ci jedna napisała "co ma test owu. do ciaży", to ty na nią nakrzyczałaś, że wiesz do czego służą owulacyjne testy, bo nie jesteś głupia. Tylko ja na początku tak samo zrozumiałam twoją wypowiedz i też sobie pomyślałam "co ma wspólnego test owu. z ciążą"... A jeśli chodzi o to, że nie zaszłaś w ciaże..no cóż...znam wiele zdrowych kobiet które starja sie latami.Tak niestety bywa, gdy sie chce zajśc to czasem nie jest to taki proste.Takzę nastaw sie najlepiej na rok/dwa starań, wówczas twoje rozczarowanie gdy znowu zobaczysz @będzie mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 16:18 Hej Ja też od kilku (ok.4-5 misiecy)stosuję testy owu, kochamy się w dni płodne i ...nie ma efektu. Też na początku wydawało mi się to prostsze. Myślałam skoro ne teście są 2 kreski i stosunek jest w dni najbardziej płodne, to musi dojść do zapłodnienia. Tak na chłopski rozum...I - teraz już wiem - że wcale nie musi! Dobrze to wszystko wyjaśniła Marudka. Jest wiele, wiele czynnkiów dla któwrych nie zachodzi się w ciążę. Nie wiem, co było takim czynnikiem u Ciebie. Powiem Ci, że my z mężem staramy się o dzidzię już 16 cykl ( w tym 5 ostatnich cykli stosowaliśmy testy) i nic. W ciążę nie zachodzę. Po roku bezskutecznych prób, poszliśmy do kliniki niepłodnośći. Zrobiliśmy badania. Okazało się, że mąż ma złe wyniki - 90% plemników się nie rusza, a pozaotałe 10% drga, ale nie ma ruchu postępowego. I to przyczyna naszych niepowodzeń. NIe strseuj się , to dopiero Twój 2 cykl i to normalne, że się nie udało (nawet w instrukcji testu tak pisze). Życzę Ci , byś szybko została mamą (do 3 razy sztuka). I pochwal się koniecznie POzdrawiam MOnika Odpowiedz Link Zgłoś
marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 19:11 Dzieki dziewczyny za rady, mycha76 - mnie pocieszyla, wiem ze nie jestem sama, a jesli chodzi o sprostowanie mojej spr, to @ dostałam dwa tyg po owulacji, tak jak powinnam dostac i nie mam krawien podczas owulacji, mam bardzo regularne cykle. Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 19:51 Spokojnie. Kilka miesięcy się postaraj co najmniej jeszcze z 3 potem idź do lekarza zbadaj hormony przede wszystkim progesteren, prolaktynę, niech zrobi badania twój mąż bo to najprostrze i najtańsze i idz do lekarza na monitoring, który dokładnie określi ci kiedy masz owulację, jak rośnie twój pęcherzyk i czy pęka wszystko za pomocą usg. Ale z badaniami i tym wszystkim narpawdę poczekaj jeszcze i zrób kilka prób. Poza tym musisz pamiętać, że czasem w dniu owulacji seks może być już za późno plemniki muszą trochę dojrzeć, ponoć naukowcy zbadali, że najbardziej optymalnym terminem do seksu jest na dwa dni przed owluacją wcześniej i później drastycznie zmniejsza szansę na zapłodnienie. Musisz też pamiętać, że organizm kobiety stosuje swoistą antykoncepcje dlatego też często nie dochodzi do zpałodnienia mimo dni płodnych, np. może stać się to u par, które mają złe warunki materialne albo uczuciowo coś jest nie tak między partnerami wtedy psychika kobiety razem z organizmem skutecznie blokuje owulację. Polecam lekturę "wojna plemników" może ona ci wyjaśni w szerszym zakresie dlaczego nie dochodzi do zapłodnienia albo odwrotnie dlaczego czasem tak prosto i łatwo do niego dochodzi. Ja sie starałam 8 miesięcy zarówno z testami jak i z monitoringiem, więc głowa do góry do roku to standard. A na pocieszenie powiem ci, że wcale nie wyluzowałam, wiec można nie wyluzowac i może się udać Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 20:09 zdrowa kobieta przy wspolzyciu dokladnie w dni plodne ma okolo 40% szansy na zaplodnienie Odpowiedz Link Zgłoś
tulismanore1 Re: Czy jest to możliwe???? 11.05.06, 10:24 dokładnie, do tego dochodzi zdrowie-wystarczy być lekko przeziębionym, przemęczonym czo coś nie tak i równo z pierwszym okresem można stracić nadzieję, to normalne, miałam tak przy pierwszej ciązy. 50 kobiet nie wie, ze było w ciązy bo dostały okres(mimo, ze do zapłodnienia doszło, jednak do zagnieźdżenia już nie). Odpowiedz Link Zgłoś