Dodaj do ulubionych

Czy jest to możliwe????

09.05.06, 17:16
Zastanawiam sie jak to jest mozliwe, ze kupilam testy owulacyjne, mialam dwie
kreski i zaczyna mi sie @???? Czy wy mialycie taki przypadek???
Jestem troche zaniepokojona.
Obserwuj wątek
    • mathiola Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:25
      A co maja testy owulacyjne do ciazy? Przeciez test owulacyjny wskazuje tylko ze
      masz dni plodne i mozesz zajsc w ciaze, a nie ze jestes w ciazy.
      • marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:40
        No to to ja wiem, ??? Tylko mowie ze mialam dwie kreski na tescie co oznacza
        dni plodne, stosunek sie odbył i nic!!!!!!!!!!!!
        Teraz rozumiesz??
        Jeszcze wiem do czego sluza testy owulacyjne nie jestem taka ciemna!!!!!!!!!!!
        • agulka1001 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:42
          nerwowo sie robi.......
          • marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:50
            niestety
            • agata51881 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:51
              z tego co wiem to nawet podczas dni plodnych nie zawsze dochodzi do zaplodnienia...
              • marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:56
                tylko ciekawe czemu nie dochodzi do zaplodnienia, to po co sa te dni plodne,
                nie dosc ze sa tak krotko, to jeszcze nie ma pewnosci.
                • agata51881 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:58
                  a dlaczego nie bierzesz pod uwage tego ze np. moze cos byc z plemnikami
                  ewentualnie cos innego. Niektorzy staraja sie o dziecko latami i tez robia to w
                  dni plodne. To nie jest takie latwe jak Ci sie wydaje
                  • marszaleczek Wiem ze to nie jest łatwe i dlatego o tym pisze!!! 09.05.06, 18:54
                • olga85 Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 12:06

nie dochodzi do zapłodnienia chociaż by z takiego powodu jak to, że nie pękł
                  pęcherzyk, albo jajeczko zostało wchłonięte lub po prostu się z niego nie
                  wydostało- to zdarza się dość często.
                  ------------------------------------------------------
                  Jeszcze tylko 3 miesiące... i karmienie co 2 godzinywink
          • marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 17:52
            chyba ktos mnie zle zrozumial, szkoda
    • mathiola Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 18:02
      A czy ty myslisz, ze do zaplodnieia dochodzi w KAZDE dni plode kobiety?? Farta
      trzeba miec jak sie bardzo chce miec dziecko, zeby od razu zajsc. Albo bardzo
      nie chciec dziecka, wtedy na mur beton dni plodne + stosunek = ciaza.
    • maruda79 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 18:04
      marszaleczek napisała:

kupilam testy owulacyjne, mialam dwie
      > kreski i zaczyna mi sie @????

Sprecyzuj konkretnie o co Ci chodzi? Czy w srodku cyklu - robiac testy owu,
      mials dwie kreski i jakies plamienia - poczatek okresu?
      Jesli tak to mozliwe, ze to plamienie owulacyjne - z peknietego pecherzyka
      Grafaa.

Jesli natomiast masz pretensje, ze mimo dni plodnych tzn. pozytywnego testu owu
      nie zaszlas w ciaze to wiedz, ze zdrowa para ma ok 30%-40% na zajcie w ciaze w
      jednym cyklu.

1. Testy owu pokazuja pik LH - szczyt hromonu, ktory powoduje pekniecie
      pecherzyka Grafaa zawierajacej komorke jajowa. Pozytywny test owu nie oznacza
      efektywnej owulacji. Jajeczko moglo sie przykleic, a nawet z jakis przyczyn
      pecherzyk mogl nie peknac tylko sie zlutenizowac. Albo owu mogla byc ok, tylko
      np. masz zbyt malo i zlej jakosci sluz plodny?

2. Nawet jesli z Twoja owu i Twoim organizmem wszystko ok czy masz pewnosc, ze
      jest tak samo z Twoim partnerem? Mial robione badania nasienia i czy sa
      prawidlowe?

Tak wiec testy owu sa po to, aby pomoc zajsc w ciaze ale nie gwarantuja tego,
      ze w ciaze zajdziesz. Powodzenia w staraniach.
      • marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 18:57
        Testy robilam w srodku cyklu, a @ mam tak jak wypada mi miec @.
    • mamaola111 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 18:15
      Może spróbuj zrobić test ciążowy.Czasem może się zdażyć plamienie/krwawienie w
      czasie spodziewanej @. Ja tak miałam przy pierwszej córce, co więcej pozytywny
      test ciążowy był dopiero w 7 tc, ale to było 9 lat temu. Teraz biega mi po domu
      takie małe pyskate i czeka na siostrę. Może dla Ciebie jeszcze nie wszystko
      stracone w tym miesiącusmile) czego Ci życzę. A jeżeli się nie udało to uszy do
      góry i próbuj dalej. Do wytrwałych świat należy. I daj znać co i jak. Pozdr.
      Ola
      • marszaleczek Dzieki ""mamaola" za wparcie!!!!!!!!! 09.05.06, 18:52
        jak w temacie
      • marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 18:53
        Myslicie ze nie wiem ze moze byc cos nie tak???? Ale ciekawe czy kazda z Was na
        najpierw mysli ze cos zlego sie dzieje, takie mysli sie odpycha, a poza tym
        dopiero drugi miesiac sie staramy, wiwc nie wszystko stracone.
        Latwo komus mowic jak juz jest w ciazy!!!!!!!!!!!!
        • agata51881 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:10
          przepraszam, chyba rzeczywiscie zle odebralam Twoje pytanie. Ja na Waszym
          miejscu probowalabym jeszcze troche a jak nie wyjdzie to poszlabym sie
          skonsultowac z lekarzem. Innego wyjscia nie ma i nie zalamuj sie tak odrazu
          bedzie dobrze...
        • maruda79 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:11
          Ja Ci powiem, ze wlasnie zaczelam 11 cykl staran. Zamiast stresowac sie czy
          odpychac, mysli, ze cos jest nie tak ja zajelam sie doksztalcaniem wink w
          zakresie npr, hormonow rzadzacych cyklem kobiecym i ew. trudnosci. Wole miec
          wiedze i zdawac sobie sprawe, tego co moze byc nie tak niz miec pretensje do
          wszystkich - poczynajac od testu owu, konczywszy na kobietach w ciazy. W ciaze
          nie az tak latwo zajsc - jak pisalam w pojedynczym cyklu ZDROWA para ma ok. 30-
          40% szans na zajscie w ciaze. Wedlug lekarzy powazne badania nalezy zaczac po
          roku bezskutecznych prob. Wg. mnie absolutnie zdrowa para powinna zaciazyc w 4,
          najpozniej 6 cyklu. Zamiast sie zloscic i wyzywac na forum z powodu okresu
          radze poczytac, doksztalcic sie lub sie odstresowac.
          • marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:27
            Po pierwsze sie nie zloszcze i nie wyzywam, bo to dopiero druga nasza pruba,
            tylko szukam porady, ze moze ktos przechodzil cos podobnego, nie odbieraj zle
            pewnych rzeczy!!!!!!!!!!!
            • zuzka78 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:34
              tak, ja przechodziłam - udało się mniej więcej w 30 - tym cyklu
              • myelegans Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:38
                statystycznie, zdrowej, 25-letniej kobiecie zajmuje 6 miesiecy zajscie w ciaze,
                czyli sa takie, ktore zachodza w pierwszym cyklu i takie, ktore w 12 i wszystko
                miescie sie w normie, jezeli nie ma problemow z zadnej strony.
                Uzywanie duzo wykrzyknikow w internecie oznacza krzyk, dlatego dziewczyny
                radza, zebys stonowala i wyluzowala sie, bo to poczeciu nie sprzyja.
            • maruda79 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:39
              Hmmmm... Byc moze zle Cie odbieram, ale ilosc wykrzyknikow, swiadczy o tym, ze
              nie pytasz spokojnie - zloscisz sie, np. "po co sa te testy owu" itd. masz
              pretensje do dziewczyn w ciazy o to, ze sa w ciazy i "latwo im mowic".

Jesli to dopiero 2 cykl to nie masz sie co na razie martwic. Pamietaj, ze w
              jedym cyklu masz mniej niz 50% szans na zajscie w cize. Powodow braku ciazy
              moze byc mnostwo (niektore wymienilam w 1 poscie mojego autorstwa), ale na
              razie nie stresuj sie, sproboj wyluzowac - moze w Twoim przypadku bedzie do 3
              razy sztuka? Czego Tobie zycze.
              • marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:46
                Nie ma pretensji do dziewczyn w ciazy, tylko poprostu im jest ciezko zrozumiec
                muj niepokuj, bo maja to juz za soba...
                Z natury jestem nerowa i nie umiem nad tym zapanowac
                • maruda79 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 19:51
                  smile Mnie denerwuje jak ktos na sile mowi "wyluzuj - zajdziesz", bo ja juz
                  bardziej wyluzowana byc nie moge wink)))) Ale byc moze w Twoim przypadku luz
                  zadziala. Stres moze podnosic poziom prolaktyny - hormonu, ktory moze powodowac
                  problemy z owulacja (np. pecherzyki Grafaa moga nie pekac a jesli prolaktyny
                  jest duzo moze nawet owu zablokowac) tak wiec luz (czyt. malo stresu) jest
                  wielce wskazany - zwlaszcza, ze u Ciebie to dopiero 2 cykl staran. Mialo prawo
                  sie nie udac wink wg. zasad prawdopodobienstwa wink
            • kasiak37 Re: marszaleczek 09.05.06, 19:53
              a ja radze przeniesc sie ze swoimi pretensjami i krzykami na forum "w
              oczekiwaniu" a nie denerwowac tutaj przyszle mamy.
              • marszaleczek Re: marszaleczek 09.05.06, 19:56
                A kto tu mowi o jakis krzykach i pretensjach?????
                Poprostu nie wiem co mam zrobic dalej....
                • kasiak37 Re: marszaleczek 09.05.06, 20:02
                  to przyjrzyj sie swoim wypowiedziom ile uzywasz znakow zapytania i
                  wykrzyknikow.wtedy moze sie zorientujesz o co mi chodzi.
                • arras-k Re: marszaleczek 10.05.06, 12:59
                  marszaleczek napisała:

> A kto tu mowi o jakis krzykach i pretensjach?????
                  > Poprostu nie wiem co mam zrobic dalej....

Próbować dalej...Może sie uda.Może nie wtym ani następnym cyklu, ale kiedys na
                  pewno.
              • maruda79 Re: marszaleczek 09.05.06, 20:00
                Piszesz jakby tylko kobiety w ciazy mialy prawo pisac na forum Ciaz i Porod
                Cytuje:
                " W oczekiwaniu To miejsce na pogaduszki dla wszystkich spodziewających się
                dziecka lub dopiero starających się. Tutaj możesz porozmawiać z
                innymi 'lipcóweczkami' lub 'majóweczkami', wymienić się uwagami z mamami
                będącymi w tym samym okresie ciąży lub starań.
                Jeśli masz pytanie wymagające konkretnej odpowiedzi, zajrzyj na forum Ciąża i
                poród"

Dziewczyna miala konkretne pytanie - odnosnie testow owu i zadala je na
                odpowiednim forum. To, ze nazbyt nerwowo sie wypwiadala to inna sprawa.
                Dlaczego ja stad wyrzucasz? Bo sie stara i nie jest w ciazy? Czasem kobiety
                starajace sie maja wieksza wiedze odnosnie ciazy np. od tych dziewczyn ktore
                wpadly i nic na ten temat nie wiedzialy, nie czytaly nie interesowaly sie...
                A od tego kto gdzie powinien pisac jest moderator, ktory jesli watki nie sa
                zgodne z tematyka forum przenosi je w odpowiednei miejsce. Autorka forum nie
                wypwiadala sie zbyt przyjaznie, ale mamy bedace w ciazy nie musza czytac i sie
                denerwowac - a jesli to robia to na wlasne zyczenie.
                • maruda79 moj post powyzej jest do kasiak37 09.05.06, 20:00

• kasiak37 Re: marszaleczek 09.05.06, 20:09
                  Tu mamy (przyszłe i obecne) wymieniają się doświadczeniami na temat ciąży i porodu.
                  Jeśli szukasz opinii o lekarzu, szpitalu lub wskazówek, gdzie zrobić konkretne
                  badania, zajrzyj na forum Szpitale. Jeśli chcesz porozmawiać z mamami w tym
                  samym okresie ciąży lub starań wejdź na forum W oczekiwaniu.
                  rowniez cytuje...i nikt tutaj nikogo nie wyrzuca tylko zwraca uwage na ton
                  wypowiedzi,ktory pozostawia wiele do zyczenia.
                  • kasiak37 Re: powyzszy post jest do maruda79 09.05.06, 20:10
                    • marszaleczek maruda79, dzieki 09.05.06, 20:17
                      • maruda79 Marszaleczek 09.05.06, 20:25
                        Jest forum Dla starajacych sie - chyba prywatne i bardziej schowane. Lepiej
                        zadaj pytania odnosnie staran tam - na pewno nikt Cie z tego forum nie bedzie
                        wyganial:
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585
                        Pozdrwiam i powodzenia w staraniach
                    • maruda79 Kasiak37 09.05.06, 20:23
                      Wejdz sobie na forum w oczekiwaniu - na gorze jest dokladnie napisane to, co
                      skopiowalam. Jesli z forum w oczekiwaniu, ktore jest nota bene wg opisu do
                      POGADUSZEK dla oczekujacych dziecka - czyli juz w ciazy i dla tych, ktore o
                      dziecko sie staraja, a jesli chodzi o KONKRETNE PYTANIA jest sie odsylanych na
                      forum ciaza i porod - autorka postu napisala na dobrym forum. Miala konkretne
                      pytanie odnosnie testow owu - zadala je na forum ciaza i porod - sa dziewczyny
                      JUZ w ciazy, ktore te testy stosowaly, by zajsc w ciaze. Rozumiem, ze wedlug
                      Ciebie dziewczyny nie bedace w ciazy nie maja prawa tu pisac? No to gratuluje
                      otwartosci umyslu. Co prawda forum KMW mi nie odpowiada, ale jednak maja
                      czesciowo racje co do tego forum... Kasia radze Ci nie czytac postow, ktore Cie
                      denerwuja - szczerze, bo szkoda zdrowia Twojego i dziecka. Stres w ciazy nie
                      jest wskazany. Autorka postu nie uzywala wulgaryzmow, a ze napisala
                      nieodpowiednio - juz czesc osob jest zwrocilo uwage, przyznala sie, ze jest
                      zestresowana. Ja sie w sumie nie dziwie - pewnie myslala, ze testy owu daja
                      100% pewnosc na 2 kreski. Troche empatii - nawet w ciazy nie zaszkodzi. Ja juz
                      koncze swoje wywody, bo teraz to moderatorka ma prawo mnie wyciac, bo pisze
                      zupelnie nie na temat wink
                      • kasiak37 Re: Kasiak37 09.05.06, 20:26
                        no ja rowniez przekopiowalam co pisze u gory w "ciaza i porod"...ale masz
                        racje,szkoda zdrowia swojego i maluchasmile
                        • maruda79 Re: Kasiak37 09.05.06, 20:30
                          smile Pozdrawiam i duzo zdrowia Wam zycze . A jak widac hormony nie tylko u
                          ciezarnych buzuja wink
                          • kasiak37 Re: Kasiak37 09.05.06, 20:34
                            rowniez pozdrawiamsmilehormony w 2 trymestrze buzuja,co objawia sie notorycznym
                            bolem glowy i rozdraznieniemsmile
                      • kasiak37 Re: Kasiak37 09.05.06, 20:29
                        a tak na marginesie to autorka postu powinna sobie poczytac ile dziewczyny
                        staraja sie o dzidziusia.nie kazdej sie udaje za jednym badz drugim razem.w
                        dodatku stany nerwowe jej w tym nie pomagaja a wrecz przeciwnie.
    • j.gruszfeld Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 21:12
      Rzeczywiście czasem są problemy z zajściem w ciążę. Ale duże znaczenie ma tu psychika. Co prawda wiem to z obserwacji,a nie z własnego doswiadczenia. My wcale nie planowaliśmy dzidziusia narazie, a udało nam się za pierwszym razem-15tc. Ale wiem, że jak ktoś bardzo chce, to dość trudno jest osiągnąc cel. Jedni znajomi staralai się 2 lata (i wszystko było w porządku, ale nie wychodziło), dopiero jak sobie odpuścili i koleżanka dostała pracę, to im się udało. Dwie inne pary też dość mocno pragną dziecka i starają się już trochę czasu, i jak narazie nic. Dajcie na luz i nie myślcie tak intensywnie o tym, to może pójdzie szybciej smile Powodzenia smile
      • marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 21:30
        Kurcze ja chcialabym zeby ktos mi naprawde doradzil a nie doradzal mi gdzie mam
        pisac o swoim malym problemie, to dla mnie jest jakis wielki problem, nie
        stresuje sie tym tak bardzo jak sie wszystkim wydaje, bo jeszcze nie ma czym,
        ale poprostu myslalam ze te testy daja wieksza szanse i poporstu teraz nie wiem
        co robic dalej, jak sie starac zeby wyszlo, bo kochalismy sie dzien przed
        owolucja, w trakcie i dzien po i wydawalo mi sie to max mozliwosci, ale teraz
        sie zastanawiam co zrobic zeby bylo dobrze.
        Duzo czytam na ten temat i wlasnie wyczytalam ze wiele ludzi sie staralo
        baaaardzo dlugo i od kiedy wyprobowali testy owulacyjne udalo sie odrazu, tak
        wiec sama nie wiem co myslecsmile)))
        • mathiola Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 21:33
          No widzisz, jak zmienilas ton wypowiedzi, to jakos lepiej sie ciebie czyta i
          skladniej to wszystko opisujesz...
          Ale tak naprawde wszystko na ten temat zostalo juz napisane - to naprawde nie
          jest takie proste, zeby zajsc w ciaze za pierwszym czy drugim razem. Gdyby tak
          bylo, mialabym juz chyba z 8 dzieci smile
          Uzbroj sie w ciwerpliwosc i powodzenia zycze! W koncu sie uda.
          • myelegans Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 21:40
            Wiesz, ze ja tez stosowalam testy owulacyjne, ale jakos nie umialam ich
            interpretowac, u mnie te kreski zawsze byly dwie i tej samej intensywnosci.
            Inne metody to: mierzenie temp, obserwacja sluzu (tak zaszlam w ostatnia
            ciaze, za pierwszym razem, rano zobaczylam sluz, zgwalcilam meza i to byl ten
            jeden jedyny raz i sie udalo), albo po prostu kochajcie sie przez tydzien
            okoloowulacyjnie np od 10 do 17 dc, jezeli masz cykl 28 dniowy, co drugi dzien
            i kiedys trafisz. Sa metody na poprawienie sluzu jezeli masz go malo.
            Powodzenia
            • mamaola111 Re: Czy jest to możliwe???? 09.05.06, 22:10
              Pytasz o radę? Powiem Ci co robić. Zaplanujcie z mężem wakacje (o ile
              rzeczywiście tym razem Wam się nie udało) tylko we dwoje, zabawcie się ,
              odpocznijcie, napijcie wieczorkiem dobrego wina i kochajcie się wtedy gdy
              przyjdzie Wam ( a własciwie Tobie ) na to ochota , a testy zostaw w domu. I
              testy owu i badania USG w ciąży mogą i często są dla nas zbawieniem i
              przekleństwem jednocześnie. Zyczę miłej nocy i daj znać co u Ciebie za parę
              dni. Pozdr.
              • marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 07:59
                Dzieki dziewczyny za rady, ale na wakacjach juz bylismy w marcu w Egipcie tylko
                we dwoje, bylo super ale trudno tak sobie zaplanowac zeby tyg wakacje wypadly
                akurat w tych dniach.
    • olga85 Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 12:04
      czesc.
      nie wiem czy dobrze zrozumiałam ,ale zaraz po tym jak sie okazalo ze masz dni
      plodne dostałaś "okresu"
      byc moze należysz do tych kobiet które mają krwawienia sródcykliczne czyli
      właśnie wtedy gdy masz najbardziej płodne dni, nie jest to wydzielina
      miesiączkowa, ale taki śluz i właściwie rzecz biorąc w takim przypadku jedyną
      przeszkoda do odbycia stosunku i zapłodnienia jest obrzydzenie do tego śluzu
      (ja nie bardzo chciałabym się kochać w czasie okresu). Aby dokładnei się o tym
      przekonać należy mierzyć temperaturę- miałam to na nauczkach przedmałżeńskich.
      no chyba ze zrozumialam zle,a ty okresu dostałaś około 10 dni po i wiecej
      wtedy po prostu nie doszło do zapłodnienia... a czesto może się zdarzyć tak, że
      jajeczko nie dojrzało.
      tak czy siak- próbuj, na pewno się uda!!

------------------------------------------------------
      Jeszcze tylko 3 miesiące... i karmienie co 2 godzinywink
    • arras-k Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 12:56
      Piszesz to wszystko z taką pretensją.Jak by kobiety na forum były winne, ze ty
      w ciaże nie zaszłaś.A jak ci jedna napisała "co ma test owu. do ciaży", to ty
      na nią nakrzyczałaś, że wiesz do czego służą owulacyjne testy, bo nie jesteś
      głupia. Tylko ja na początku tak samo zrozumiałam twoją wypowiedz i też sobie
      pomyślałam "co ma wspólnego test owu. z ciążą"...
      A jeśli chodzi o to, że nie zaszłaś w ciaże..no cóż...znam wiele zdrowych
      kobiet które starja sie latami.Tak niestety bywa, gdy sie chce zajśc to czasem
      nie jest to taki proste.Takzę nastaw sie najlepiej na rok/dwa starań, wówczas
      twoje rozczarowanie gdy znowu zobaczysz @będzie mniejsze.
      • mycha.76 Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 16:18
        Hejsmile Ja też od kilku (ok.4-5 misiecy)stosuję testy owu, kochamy się w dni płodne i ...nie ma efektu. Też na początku wydawało mi się to prostsze. Myślałam skoro ne teście są 2 kreski i stosunek jest w dni najbardziej płodne, to musi dojść do zapłodnienia. Tak na chłopski rozum...I - teraz już wiem - że wcale nie musi! Dobrze to wszystko wyjaśniła Marudka. Jest wiele, wiele czynnkiów dla któwrych nie zachodzi się w ciążę. Nie wiem, co było takim czynnikiem u Ciebie. Powiem Ci, że my z mężem staramy się o dzidzię już 16 cykl ( w tym 5 ostatnich cykli stosowaliśmy testy) i nic. W ciążę nie zachodzę. Po roku bezskutecznych prób, poszliśmy do kliniki niepłodnośći. Zrobiliśmy badania. Okazało się, że mąż ma złe wyniki - 90% plemników się nie rusza, a pozaotałe 10% drga, ale nie ma ruchu postępowego. I to przyczyna naszych niepowodzeń.
        NIe strseuj się , to dopiero Twój 2 cykl i to normalne, że się nie udało (nawet w instrukcji testu tak pisze). Życzę Ci , byś szybko została mamą (do 3 razy sztuka). I pochwal się konieczniesmile POzdrawiam MOnika
    • marszaleczek Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 19:11
      Dzieki dziewczyny za rady, mycha76 - mnie pocieszyla, wiem ze nie jestem sama,
      a jesli chodzi o sprostowanie mojej spr, to @ dostałam dwa tyg po owulacji, tak
      jak powinnam dostac i nie mam krawien podczas owulacji, mam bardzo regularne
      cykle.
      • miyoki Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 19:51
        Spokojnie. Kilka miesięcy się postaraj co najmniej jeszcze z 3 potem idź do
        lekarza zbadaj hormony przede wszystkim progesteren, prolaktynę, niech zrobi
        badania twój mąż bo to najprostrze i najtańsze i idz do lekarza na monitoring,
        który dokładnie określi ci kiedy masz owulację, jak rośnie twój pęcherzyk i czy
        pęka wszystko za pomocą usg. Ale z badaniami i tym wszystkim narpawdę poczekaj
        jeszcze i zrób kilka prób. Poza tym musisz pamiętać, że czasem w dniu owulacji
        seks może być już za późno plemniki muszą trochę dojrzeć, ponoć naukowcy
        zbadali, że najbardziej optymalnym terminem do seksu jest na dwa dni przed
        owluacją wcześniej i później drastycznie zmniejsza szansę na zapłodnienie.
        Musisz też pamiętać, że organizm kobiety stosuje swoistą antykoncepcje dlatego
        też często nie dochodzi do zpałodnienia mimo dni płodnych, np. może stać się to
        u par, które mają złe warunki materialne albo uczuciowo coś jest nie tak między
        partnerami wtedy psychika kobiety razem z organizmem skutecznie blokuje
        owulację. Polecam lekturę "wojna plemników" może ona ci wyjaśni w szerszym
        zakresie dlaczego nie dochodzi do zapłodnienia albo odwrotnie dlaczego czasem
        tak prosto i łatwo do niego dochodzi. Ja sie starałam 8 miesięcy zarówno z
        testami jak i z monitoringiem, więc głowa do góry do roku to standard. A na
        pocieszenie powiem ci, że wcale nie wyluzowałam, wiec można nie wyluzowac i
        może się udaćsmile
    • elza78 Re: Czy jest to możliwe???? 10.05.06, 20:09
      zdrowa kobieta przy wspolzyciu dokladnie w dni plodne ma okolo 40% szansy na
      zaplodnienie
      • tulismanore1 Re: Czy jest to możliwe???? 11.05.06, 10:24
        dokładnie, do tego dochodzi zdrowie-wystarczy być lekko przeziębionym,
        przemęczonym czo coś nie tak i równo z pierwszym okresem można stracić
        nadzieję, to normalne, miałam tak przy pierwszej ciązy. 50 kobiet nie wie, ze
        było w ciązy bo dostały okres(mimo, ze do zapłodnienia doszło, jednak do
        zagnieźdżenia już nie).
        • tulismanore1 Re: Czy jest to możliwe???? 11.05.06, 10:24
          50%oczywiście
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka