Dodaj do ulubionych

21 tydzień

12.05.06, 08:45
powiedzcie dziewczynki czy codziennie odczuwacie takie same ruchy dzidziusia,
ja np. nie, w jeden dzień kopie jak szalony a dzisiaj nic, czy to jest
jeszcze normalne na tym etapie ciąży?
Obserwuj wątek
    • mopek78 Re: 21 tydzień 12.05.06, 09:40
      Wita, ja też jestem mniej wiecej w 21 tc i podobnie jak Ty odczuwam ruchy o
      róznym natęzeniu i róznych porach dnia i kazdego dnia inaczej. Ale najbardziej
      jak już w domku odpoczywam i jestem wyprostowana (leże na łóżeczku, albo
      wyleguje sie w fotelu ), czyli wieczorkiem, chociaż i w pracy zdarzaja się
      niesmiałe kopniaczki. Pozdrawiam
      • yola66 Re: 21 tydzień 12.05.06, 10:29
        to jak najbardziej prawidłowe, że ruchy są jeszcze mało regularne.... Tak
        naparwdę to one są już regularne, ale jeszcze nie zawsze dla nas odczuwalne!
        Pewnie dopiero za jakiś miesiąc będzie można je bardziej zacząć kontrolować....

Ja moją dzidzię też najbardziej "czuję" wieczorami, kiedy w końcu mam chwilę,
        żeby usiąść i odpocząć i wsłuchać się w brzuszek!
    • gosiunia11 Re: 21 tydzień 12.05.06, 10:34
      Ja też zbierałam się do zadania tego pytania.Jestem w 23 tc i moja dzidzia ma
      dni że fika cały czas,po czym robi kilka dni "leniuchowania" i zdecydowanie
      słabiej ją czuje.czasami mam wrażenie jakby nóżkami odwracała się w stronę
      mojego kręgosłupa.niestety dopiero 24 maja idę do lekarza i się zapytam co o tym
      sądzić.pozdrawiam
      • mopek78 Re: 21 tydzień 12.05.06, 10:59
        Moja perełka lub perełek siedzi pupcią chyba w dół bo tylko tam czuję
        kopniaczki. Chociaż czasami mam wrażenie że łapki też ma mocne smile
        • rogusia2 Re: 21 tydzień 12.05.06, 11:33
          Ja dziś zaczęłam 22tc a malucha czuje od poniedziałku - głównie z lewej strony,
          pewnie tam ma nóżki. Odzywa się z 5-6 razy dziennie, najczęsciej i najmocniej
          wieczorem jak leżę lub siedzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka