Dodaj do ulubionych

skurcze- tydzień 37

14.05.06, 11:41
Od około 2 tygodni mam mocne skurcze pojawiają sie o różnych porach i z różną
intensywnością. Byłam u lekarza powiedział że to skurcze przepowiadające i
mam leżeć bo za wcześnie urodzę. Mam pytanie do was czy zdarzyło wam się coś
takiego a jeśli tak to jak długo się męczyłyście??
Obserwuj wątek
    • martulka79 Re: skurcze- tydzień 37 14.05.06, 11:46
      Czesc!
      Ja tez jestem w 37tyg i tez mam takie skurcze. To chyba normalne i nawet gdybys
      urodzila wczesniej, to przeciez dziecko juz nie bedzie wczesniakiem.
      Ja osobiscie nie leze, one łapia i puszczaja, troche boli, ale chyba te
      porodowe sa bardziej bolesne, wiec staram sie nie panikowac.
      Powodzenia i pozdrawiam!
      • malgonia_w Re: skurcze- tydzień 37 14.05.06, 12:01
        Tak masz rację i w sumie to chyba bym chciała żeby było już po. Ja też chyba
        zacznę prowadzić normalny tryb życia, może to zmobilizuje maluszka do wyjąścia
        na świat??
        • sakerloff do malgonia 14.05.06, 12:23
          ja zaczynam dzis 36tc i wlasnie po raz pierwszy dzis nad ranem obudzily mnie
          skurcze, dosc mocne z pobolewaniem jak na okres. U Ciebie tez tak sie to
          objawialo? Po 2 godz udało mi sie zasnac i rano znow sie zaczelo tyle ze juz
          mniej bolesnie.....w tym czasie czuje mniej ruchy małej bo jedyne co czuje i
          widze to jak mi sie napina brzuch.....masz podobnie?
          • katrint Re:normalne:)) 14.05.06, 12:42
            Jestem teraz w 38tc i te skurcze mam juz gdzieś od miesiąca.I wcale nie
            zamierzam się oszczędzać a i wcześniejszego porodu też niestety nic nie
            zapowiadasmile)Pozdrawiam
          • kasian27 Re: skurcze 14.05.06, 17:11
            jestem w 39tc i skurcze takie mam od 2 tyg, najczesciej wieczorem. bardzo
            czekam juz na swojego synka i od tygodnia mam nadzieje ze to moze juz dzis.
            pozdrawiam
            • goosiaa3 Re: skurcze 14.05.06, 17:22
              ja tez jestem w 37tyg i takie skurcze mam od okolo 2 tyg, lekarz mowi ze juz
              moge rodzic wiec zeby sie nie przejmowac, w czwartek odstawiam fenoterol i wtedy
              moze sie cos ruszysmile
              • malgonia_w Re: skurcze 14.05.06, 18:36
                tak ja mam te skurcze dość często są takie jak podczas okresu ale około 10 razy
                mocniej (za każdy razem zastanawiam się czy to już) czasami to aż muszę
                przystaną bo przeszywa mnie taki okropny ból. Ruchy dziecka nawet jakby
                mocniejsze i takie wyraźne. A co to ten fenoterol - ja nie biorę żadnych leków.
                • aczka2 Re: skurcze 15.05.06, 13:08
                  39 t.c.-ja mam takie bóle od dwóch tygodni, raz w podbrzuszu, raz w krzyżu. Ale
                  na razie nic nie zapowiada porodu. Są raczej lekkie. A jeśli chodzi o bóle
                  miesiączkowe, to ja miałam takie, przy których nie jest się w stanie ruszyć,
                  chce się rzygać, ma się biegunkę, gorączkę, i jedyne co przynosi ulgę na chwilę
                  to prysznic i 3 Ibupromy albo Ketonal Forte...Bólu porodowego raczej się nie
                  bojęwinkNie sądzę, że mogłoby by być gorzejsmile
                  • mahalia1 Re: skurcze 15.05.06, 13:17
                    Mam termin za 4 dni a od kilku juz czuje taki silny bol w okolicy spojenia lonowego, ktory promieniuje jakby do wewnatrz. Nie umiem tego okreslic, jakby takie wiercenie i silny ucisk. Ale tak sie zaczyna dziac najwczesniej po 20 i potrafi trzymac okolo godz, mala przerwa i znow, a na noc mija jakby reka odjal. I potem caly dzien cisza. Cisza przed burza???
    • kasia2705 Re: skurcze- tydzień 37 15.05.06, 14:23
      Mialam takie skurcze juz dobrych 10 tygodni przed porodem ale od 35.tyg bardzo
      sie nasilily. Nie lezalam duzo, bo nie mialam mozliwosci, ale staralam sie
      wtedy troche oszczedzac. Nie martw sie, to juz koncowka, a ciaza juz prawie
      donoszona smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka