Dodaj do ulubionych

Zastój moczu w nerce

16.05.06, 19:31
Jescze raz przypominam o swoim poscie....Czy któras z Was cierpi na zastój
prawej nerki.Napiszcie
Obserwuj wątek
    • dorak8 Re: Zastój moczu w nerce 16.05.06, 19:51
      Na ostatnim USG wyszło, że mam ślad zastoju w lewej i większy w prawej nerce.
      Ale lekarz mi nic nie powiedział co z tym zrobić. Chyba po prostu więcej pić mi
      kazał. Ale nie wygląda to na nic poważnego. Trochę mnie tam z prawej strony
      boli. Ale nie jakoś tragicznie.
      • justka22 Re: Zastój moczu w nerce 16.05.06, 21:28
        witam. Jestem w 38 tygodniu ciazy i ja podobnie jak wy mialam zastuj moczu w
        nerce. To bylo jakies dwa tygodnie temu i niewspominam tego okresu za
        najlepszy. Bolala mnie lewa nerka, wtedy jeszcze niewiedzialam dlaczego i moj
        lekarz rowniez. Bylam wowczas u lekarza ktory przepisal mi antybiotyk. Wszystko
        byloby wporzadku ale dwie godziny po wizycie u lekarza i krotkim snie obudzilam
        sie ze strasznym bolem z lewej strony brzucha- takim kuciem i podwyzszona
        temperatura. Do tego wszystkiego bylo mi strasznie zimno i cala sie trzeslam.
        Wtedy moj maz zawiozl mnie do szpitala i okazalo sie ze na lewej nerce mam
        mocz, a po badaniu moczu wykryto w nim krew. Zostawiono mnie w szpitalu w
        ktorym przez tydzien czasu dostawalam kroplowke. Niewiem jak wy ale ja mam
        chore nerki bo mam na nich torbiele, ale nielekcewarzcie tego i kiedy tylko
        bedzie was bolala nerka mowcie o tym lekarzowi- lepiej od razu niech zapisze
        jakies tabletki niz tak jak ja lekcewazylam lekki bol nerki a pozniej
        wyladowalam w szpitalu.
    • ninaa7 Re: Zastój moczu w nerce 17.05.06, 08:32
      hej, jestem w 24 t.c. i przez 2 tygodnie prawa nerka nie dawał mi żyć.Okropny
      ból który łagodziła jedynie nospa i pozycja na czworaka z pupą do góry aha no i
      spanie na lewym boku. Na szczęście od tygodnia mam spokój i albo moje zabiegi
      pomogły albo poprostu dziecko sie obróciło i nie uciska.Mój gin powiedział ze
      raz na 3 dni warto wypić pół szklanki piwa ze napewno nie zaszkodzi a pomoże i
      miał racje.
    • sabiptysia Re: Zastój moczu w nerce 17.05.06, 09:18
      Witaj! Ja ogolnie zawsze mialam problemy z nerkami i ukladem moczowym. W czasie
      pierwszej ciazy, czesto mialam bakterie w moczu a w 7 miesiacu wyladowalam na
      patologii z kolka nerkowa (mialam zastoj w prawej nerce) spowodowana przez
      kamienie i ucisk dziecka... lezalam dwa tygodnie na antybiotyku. Po wyjsciu ze
      szpitala zaczelam stosowac wszystkie metody zapobiegawcze: spie na lewym boku,
      aby nie uciskac prawej nerki, ktora mam slabsza, pije duzo wody-niegazowana lub
      gazowana naturalnie a wode z kranu filtruje (filtr Brita). Teraz jestem po raz
      drugi w ciazy, ktora dobiega juz konca. Wyniki moczu od poczatku mialam swietne,
      a o bolu nerki zapomnialam. Widac owe metody chyba przyniosly skutki smile))
      pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka