Dodaj do ulubionych

Test z OXY

17.05.06, 15:26
Obserwuj wątek
    • gosika78 Re: Test z OXY 17.05.06, 15:28
      Za szybko "kliknęłam" smileMam pytanko, umówiona jestem na teścik z oxytocyną. Jak to wygląda i czy zawsze kończy się porodem?
      • asiek1975 Re: Test z OXY 17.05.06, 15:55
        ja rodzilam po oxytocynie i musieli sporo jej podac, bo nic nie pomagalo.
        Niestety bol przy tak sztucznie wywolywanych skurczach jest niesamowity-
        przynajmniej dla mnie. Ale nie rozumiem co masz na mysli piszac "tescik"?
        • gosika78 Re: Test z OXY 17.05.06, 16:23
          Jestem po terminie i na niedzielę jestem umówiona z moją ginką, że podjadę do niej do szpitala na KTG i "test z OXY" jak to ona powiedziała twierdząc, że to nie jest jeszcze wywołanie porodu, ale sprawdzenie , jak młoda się u mnie ma i nie wiem za bardzo, czego oczekiwać.
          • ruda_kicia Re: Test z OXY 19.05.06, 13:30
            test z oxytocyną czyli OCT - będziesz mieć podłaczoną kroplowkę z oksytocyną i
            zapis KTG . w trakcie testu zwiększa sie liczbę kropli na minutę i ocenia się
            na zapisie reakcję macicy ( tzn czy wystąpią skurcze ) i ocenia sie tętno płodu
            czyli np. czy nie zwalnia ponizej normy . jezeli wszystko jest przygotowane do
            porodu tzn szyjka macicy czasem taki test moze zakonczyc sie porodem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka