gosika78 Re: Test z OXY 17.05.06, 15:28 Za szybko "kliknęłam" Mam pytanko, umówiona jestem na teścik z oxytocyną. Jak to wygląda i czy zawsze kończy się porodem? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek1975 Re: Test z OXY 17.05.06, 15:55 ja rodzilam po oxytocynie i musieli sporo jej podac, bo nic nie pomagalo. Niestety bol przy tak sztucznie wywolywanych skurczach jest niesamowity- przynajmniej dla mnie. Ale nie rozumiem co masz na mysli piszac "tescik"? Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: Test z OXY 17.05.06, 16:23 Jestem po terminie i na niedzielę jestem umówiona z moją ginką, że podjadę do niej do szpitala na KTG i "test z OXY" jak to ona powiedziała twierdząc, że to nie jest jeszcze wywołanie porodu, ale sprawdzenie , jak młoda się u mnie ma i nie wiem za bardzo, czego oczekiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_kicia Re: Test z OXY 19.05.06, 13:30 test z oxytocyną czyli OCT - będziesz mieć podłaczoną kroplowkę z oksytocyną i zapis KTG . w trakcie testu zwiększa sie liczbę kropli na minutę i ocenia się na zapisie reakcję macicy ( tzn czy wystąpią skurcze ) i ocenia sie tętno płodu czyli np. czy nie zwalnia ponizej normy . jezeli wszystko jest przygotowane do porodu tzn szyjka macicy czasem taki test moze zakonczyc sie porodem Odpowiedz Link Zgłoś