agulka1001 02.06.06, 18:41 jaka jest roznica??czy to jest to samo??gdzies czytalam,ze luteina wstrzymuje owulacje,duphaston - powoduje owulacje!!!!ja myslalam,ze dzialaja tak samo,a roznią sie ceną!jak to jest ?? (biore luteine,a chce jajeczkowac) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elieka Re: luteina-duphaston 02.06.06, 18:44 luteina=duphaston=progesteron. Oba leki to to samo, ten sam hormon. W zależności od tego w jakich dniach cyklu będą przyjmowane, albo hamują owulację, albo ją powodują, albo regulują miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: luteina-duphaston 02.06.06, 18:56 a kiedy hamuje??kiedy powoduje??ja mam brac 16-25dzien cyklu (cykl trwa ok.35dni).chce miec owulacje!ale czytalam,ze owulacja jest 2tyg przed okresem,wiec u mnie to niezbyt pasuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: luteina-duphaston 02.06.06, 19:41 hej moze ktos wie-kiedy luteina hamuje owulacje,a kiedy powoduje! podpowiedzcie,co Wam lekarz mowil....dzieki z gory... Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: luteina-duphaston 02.06.06, 20:40 spójrz na ulotkę w jakich przypadkach jak się łyka i wszystko będziesz wiedzieć. Np tutaj www.solvaypharma.pl/index.php/ida/35 lub tutaj www.adamed.com.pl/produkty.asp?who=1&id=5&lang=pl czasmi warto spojrzeć do wyszukiwarki..... Odpowiedz Link Zgłoś