ewcia1980 Re: Nowy zabobon 08.06.06, 19:57 czego to ludzie nie wymysla u moich rodziców sie nie sprawdzilo (parzysta liczba w nazwiskach i 2 córki) i u mnie prawdopodobnie też sie nie sprawdzi (też parzysta liczba) a w brzuchu dziewczynka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pollys i komu tu teraz wierzyć :) 08.06.06, 22:06 z USG wychodzi chłopak jak nic, a że to 32 tydzień to rodzina już powoli obkupuje mnie niebieskimi ciuszkami...z wyliczanki wychodzi dziewczynka i co ja mam teraz rodzinie powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
odol_30 Re: i komu tu teraz wierzyć :) 12.06.06, 09:54 to u mnie sie kompletnie nie zgadza bo mam pierwszego chłopca a wyszła nieparzysta liczba ale druga to dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
skarb_x Re: Nowy zabobon 12.06.06, 15:26 Nie sprawdziło się w moim przypadku, jednakże wcześniej miałam dwa poronienia, więc nie wiadomo jak to ugryźć. A tak przy okazji słyszałam coś takiego , a powiedziała mi to moja babcia. Kobieta idąca do porodu powinna zdjąć obrączkę, bo wtedy lżej się rodzi. Podobno dlatego, że Matka Boska też była panną. Na ogół nie wierzę w zabobony, ale rodząc pierwsze dziecko stwierdziłam, ze nie zaszkodzi spróbować. Urodziłam w ciągu trzech godzin i nie wiem w co tu wierzyć. Poszło szybko i sprawnie. Na wszelki wypadek przy tym porodzie ( za miesiąc) też tak postąpię. kto chce, niech się śmieje. Co wy na to? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś