Dodaj do ulubionych

Rozstępy ?!

10.06.06, 20:58
Moja sąsiadka urodziła 4 miesiące temu. W piątym miesiącu ciąży pojawiły się
u niej na brzuchu bardzo widoczne rozstępy. Od swoich znajomych dodstała
namiar na wpaniałego masarzystę zajmującego się głównie tym zagadnieniem.
Przychodził na domowe wizyty i stosował specjalny krem i po trzech miesiącach
po roztępach prawie nie było śladu. Ja zmieniłam miejsce zamieszkania a
sąsiadka wyjechała za granicę i kontakt się urwał. CZY KTOŚ MA MOŻE NAMIAR NA
TEGO MASARZYSTĘ I ILE TERAZ KOSZTUJE TAKA WIZYTA W DOMU? Z GÓRY JESTEM
WDZIĘCZNA ZA POMOC.
Obserwuj wątek
    • luciii masażysta w połowie ciąży???? żartujesz chyba 10.06.06, 21:06
      masowaj jej brzuch? dobry kawał! ;P
      • lusia-76 :-) 10.06.06, 22:16
        Chodzi tu nie o masaż lecz bardziej o zabieg kosmetyczny no a efekt mówi sam za
        siebie. Czy ktoś wie jak znaleźć kogoś takiego albo zna naprawde skuteczny
        sposób na tą przypadłość.
        Piszcie dzięki.
        • luciii jeśli podasz miasto i zbliżoney rejon, to może się 10.06.06, 22:25
          znajdzie ktoś, kto się orientuje, ale...
          w chwili obecnej nikt nic nie wie, a my jesteśmy tu z całej Polski i nie tylko,
          ciężko pomagać w takich wypadkach, skoro nie ma się żadnego punktu zaczepienia

smile
          • lusia-76 Re: jeśli podasz miasto i zbliżoney rejon, to moż 10.06.06, 22:37
            Konkretnie chodzi o Kraków. Wiem jeszcze, że ten krem ciężko kupić bo w Polsce
            go niema i jest bardzo drogi ale same przyznacie czego się nie robi dla urody.
        • eliszka25 Re: :-) 10.06.06, 22:28
          masaz brzucha w ciazy to nie zadna bzdura. wlasnie kupilam sobie olejek do
          masazu dla kobiet w ciazy, ktory ma zapobiegac rozstepom. jestem w 25 tygodniu,
          rozstepow jeszcze nie mam i nie mam zamiaru miec (a przynajmniej mam taka
          nadzieje), wiec postanowilam zapobiegac. olejek jest niemieckiej firmy "frei",
          masuje sie nim wlasnie brzuch, piersi, uda i posladki. w opakowaniu jest opis
          tego "zabiegu". nie wiem tylko, czy jest dostepny w polsce, a czy skuteczny, to
          sie okaze smile.
          • jeasie Re: Pociesze was 11.06.06, 09:23
            Dziewczyny przez cala ciaze nie mialam ani 1 rozstepusmile!!! Smarowalam sie
            kilka razy dziennie....a jak schudlam po ciazy to pokazaly sie te cholerstwa:
            (!!! Moze ktos mi powie o jakims cudownym specyfiku na powstale, bo wiem, ze
            eris wyprodukowal taki krem, ale czy cos dziala;-(???
            • tijgertje Re: Pociesze was 11.06.06, 10:58
              Na rozstepy nie istnieje zaden cudowny lek! Niektore kobiety je maja, inne nie i smarowanie niewiele daje. Dobrym nawilzaniem mozna nieco opoznic sie ich pojawienie, ale nie zapobiec. Skora peka, jezeli za szybko sie rozciaga i naprawde nie da sie temu zapobiec. Nawilzanie niewoilele daje. Jezeli juz sie pokaza, to niestety zupelnie sie ich pozbyc bnie mozna, pozostaja takie srebrno-biale bizny. Sama jestem leniuchem, w ciazy brzuch sporadycznie smarowalam oliwka dla dzieci, ktora nawilza bardzo dobrze, nie ma sensu wydawac pieniedzy na drogie kosmetyki. Az do porodu skore mialam idealna. Niestety porod z komplikacjami, dziecko mialo nieprawidlowo ulozona glowke i nie moglo sie zmiescic i utknelo. Wtedy ginekolog z polozna doslownie polozyli sie mi na brzuchu, zeby go wypchnac. w domu przezylam szok, patrzac w lustro. Caly brzuch ponizej pepka mialam pokryty ogniscie czerwonymi rozstepami. No i niestety, blizny zostaly i jakos musze z tym zyc.
              • eliszka25 Re: Pociesze was 11.06.06, 15:26
                oczywiscie, ze nikt nie da mi gwarancji, ze po zastosowaniu tego, czy innego
                kosmetyku nie bede miala rozstepow w ogole. oczywiscie, sa kobiety, ktore nie
                musza sie wiele wysilac i rozstepow nie maja, a sa takie, ktore maja do tego
                predyspozycje i beda je mialy, choc by nie wiem co. jednak nie zgadzam sie z
                tym, ze zapobieganie w postaci odpowiedniego traktowania skory nie ma sensu.
                dobrze nawilzona i odzywiona skora z pewnoscia wiecej "wytrzyma" niz taka
                wysuszona. dlatego mysle, ze troche zainwestowac warto. zgadzam sie natomiast,
                ze nie ma co przesadzac i wydawac majatku na jeden krem. w przypadku tych
                najdrozszych kremow placi sie glownie za marke, a codow nie ma i taki krem tez
                nie jest w stanie ich zdzialac.
                • lusia-76 Re: Pociesze was 12.06.06, 05:43
              • gosiapal Re: Pociesze was 12.06.06, 21:32
                Ja smarowałam się codziennie kremami na rozstępy od 3 miesiąca ciąży.
                Myślałam, że może mnie ominie wątpliwa przyjemność posiadania takich śladów.
                Niestety w 31 tyg pojawiły się pierwsze dwa a w czasie zaledwie półtora
                tygodnia zapaskudziły cały brzuch. Tak więc smarowanie na niewiele się zdało.
                Może gdybym była w ciąży z jednym dzieckiem a nie z bliźniakami rozstępów by
                nie było, ale przy takim wielkim brzuszku jaki ja mam to chyba żaden specyfik
                nie da rady.
                • lusia-76 Re: Pociesze was 13.06.06, 21:56
        • lusia-76 Re: :-) 14.06.06, 14:06
          • kiniak22 Re: :-) 14.06.06, 14:34
            rozstepy to nic fajnego bo mi tez zostaly po ciazy smarowalam brzuch od 3
            miesiaca 2 razy dziennie a i tak pod koniec 7 miesiaca sie pojawily i tak sobie
            zostaly mozna je jedynie lekko zamaskowac przez rozne kremy masci itp itd i po
            jakims czasie zostana bialawe slady wygladajace jak blizny i to tyle taki juz
            los kobiety cierpi cierpi i ciagle tym chlopom malo tongue_out
      • lusia-76 Re: masażysta w połowie ciąży???? żartujesz chyba 12.06.06, 13:32
    • megipiegi Re: Rozstępy ?! 12.06.06, 21:51
      Ja obecnie kończę 36tc i jak na razie ani sladu rozstępów ale lepiej nie
      zapeszać.. kremuję się od 3 miesiąca na zmianę oliwką dla dzieci i kremem na
      rozstepy firmy Gerber cena 27 zł i działa. Myślę, że warto w tym szczególnym
      okresie zadbać o swój brzuszek i jednak zainwestować w kremidła, a żeby później
      się nieprzejmować tymi paskudami!!! oczywiście nie ma złotego środkasmile
      pozdrawiam!
      • miyoki Re: Rozstępy ?! 12.06.06, 22:16
        Ostatnio w pytaniu na śniadanie 2 była jakaś rozmowa o pewnych zabiagach
        niestety nie wiem na czym one polegają czy na jakiś prądach czy laserowo ale
        usuwają niewielkie złoża tłuszczu bezinwazyjnie np. z brzucha itp. i też
        likwidują rozstępy, łączy się tkankę dokładnie nie wiem bo zainstresowałam się
        dopiero jak mowa była o rozstępach. Nowość jakaś i niestety droga ale ponoć
        skuteczna całkowicie likwiduje blizny po rozstępach. Niesty droga i nie
        wystarczy jeden zabeieg. Ale zawsze jakieś wyjście już jest. Może stanieje z
        czasem jak zrobi się popularniejsza.
        • lusia-76 Re: Rozstępy ?! 13.06.06, 07:12
          • lusia-76 Re: Rozstępy ?! 13.06.06, 13:04
            • lusia-76 Re: Rozstępy ?! 13.06.06, 19:16
      • hanka2501 Re: Rozstępy ?! 14.06.06, 19:23
        Właśnie załapałam doła. Zauważyłam przed chwilą u siebie "piękne i okazałe"
        rozstępy. Jestem w 37tc i lekarz ostatnio na wizycie stwierdził, że skoro
        jeszcze nie mam to już się nie pojawią i co...? Najgorsze, że moja mama mówi,
        że po porodzie będzie ich jeszcze więcej. O zgrozo. sad((
        Jak widzisz megipiegi wszystko u Ciebie jeszcze jest możliwe. Oczywiście nie
        życzę Ci tego bo nie wygląda to za ciekawie.
    • oliwia155 Re: Rozstępy ?! 17.06.06, 12:47
      ja tez nie mialam rozstepow. ale niedawno sie pojawily!!! dbalam o brzuszek jak
      pieron, bo mam fiola na punkcie mojebo brzuszka! przed ciaza mialam kolczyk,
      miejsce po nim rozciaglo sie brzydko ale4 przebije znowu i zastawie brzydkie
      slady. ROZSTEPY widac po spieciu skury miedzy palcami. bdy skora jest
      naciagnieta to nie sa widoczna - prawie ich nie widac. dopiero po porodzie
      skora sie kurczy i wychodza. stosuje serum Musteli na rozstepy jak pomoze to
      dam znac. ale nie lamcie sie tak juz jest!!!!
      • lusia-76 Re: Rozstępy ?! 19.06.06, 21:58

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka