atrakcyjna2 22.06.06, 21:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smacznamagda Re: W jaki sposób położna sprawdza rozwarcie? 22.06.06, 21:18 Dopochwowo bada sie do ok 14 tygodnia. A rozwarcie mierzy się wkładając rękę do pochwy i bada "na oko" palcami. Nie można uszkodzić "niunia" nie bój się Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: W jaki sposób położna sprawdza rozwarcie? 22.06.06, 21:26 Dopochwowo bada sie do ok 14 tygodnia. A później jak? Nosem? Mnie lekarz badał dopochwowo do końca ciąży na każdej wizycie, a dlaczego akurat do 14tego tygodnia? Ja w 14tym tygodniu dopiero się dowiedziałam o ciąży to powinnam nie mieć ani jednego badania według Twojej teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjna2 Dzięki smacznamagda za fachopwą opinię 22.06.06, 21:49 Własnie przed chwilą odczytałam dwie opinie na forum ginekologicznym lekarzy połozników ginekologów i dali mi identyczną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani Re: W jaki sposób położna sprawdza rozwarcie? 22.06.06, 21:25 ee czyżby jakiś amator troll internetowy?? jeżeli nie to przepraszam, ale to chyba oczywiste pytania dla większości kobiet, które choć raz byłyu gina.. Odpowiedz Link Zgłoś
nat.wroclaw czekaj, czekaj ... 22.06.06, 21:37 Wiesz co .. nie do końca jest oczywiste. Badanie palpacyjne, badaniem palpacyjnym, ale z całym szacunkiem nie jest ono robione przecież ręką wewnątrz (wybacz dosłowność), ale palcami, które chyba nie sięgają szyjki macicy. Dla mnie różnica między badaniem palcem wskazującym, a całą dłonią, a przynajmniej czterema palcami jednocześnie wewnątrz pochwy - no .. jest dość istotna. Nie, żebym jakoś strasznie panikowała, ale pytanie autorki wątku nie trąci trollowatością, bo słowo daję, tez się nad tym zastanawialam, bom nierdka, choć stara ) pozdrawiam Nat Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani Re: czekaj, czekaj ... 22.06.06, 21:44 hm.. przeanalizuj parę wczesniejszych wątków autorki - ja już nie mam wątpliwości.. zwłaszcza w kwestii pytań o techniki badań pprzezpochwowych Odpowiedz Link Zgłoś
nat.wroclaw Re: czekaj, czekaj ... 22.06.06, 21:49 eeeee to tam po prawej taki kubełek czerwony jet. Hyc i wątku nie ma. A swoją drogą, stara dobra zasada forumowa brzmi: "Po pierwsze nie karmić trolla" - czyli nie odpowiadać. ale swoją drogą .. ciągle nie wiem jak bada się rozwarcie, a trollem nie jestem, słowo ciężarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjna2 do nat. wroclaw 22.06.06, 21:54 Dobrą odpowiedź dała smaczna magda, przed chwilą przeczytałam opinię dwóch ginekologów na dwóch forach gin. położniczych (niezależnych)- fakt ,może bardziej szczególową ,ale identyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjna2 do agamamaani 22.06.06, 22:11 trolem nie jestem i czekam na przeprosiny, bo jak widzisz bardzo znani w Polsce ginekolodzy połoznicy chyba się nie mylą. Choć stwierdzili ,że u Nas w Polsce jeszcze są ginekolodzy którzy dopuszczają bad. ginekologiczne jak jest coś nie w porządku,za granicą to raczej nie spotykane. Również w Polsce u dobrego ginekologa w 2 i 3 trymestrze nie praktykuje się tego-odpowiedź z forum od gin.- poł. Wykonuje się usg poprzez powłoki brzuszne i dobry ,doświadczony gin. potrafi ocenić- fakt za granica to norma w Polsce dopiero to wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: W jaki sposób położna sprawdza rozwarcie? 22.06.06, 21:29 Specjalną żelazną suwmiarką. Przez cipuchnę oczywiście. Niuniowi na czas sprawdzania rozwarcia zakłada się kask, żeby mu główki nie uszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: mamo_kotula 22.06.06, 21:31 jak mogłaś zdradzić patent mojego gina?! on zawsze suwmiarką właśnie, niuniowi kasku nie zakładałam, bo to kosztowało o 20 zł drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: mamo_kotula 22.06.06, 21:34 niutaki napisała: > jak mogłaś zdradzić patent mojego gina?! on zawsze suwmiarką właśnie, > niuniowi kasku nie zakładałam, bo to kosztowało o 20 zł drożej. Żartujesz... normalnie mnie zmroziło... tak bez kasku? A co z BHP? Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: mamo_kotula 22.06.06, 21:36 ale za to jak wyjął suwmiarkę to wytarł ją w fartuch Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: mamo_kotula 22.06.06, 21:41 niutaki napisała: > ale za to jak wyjął suwmiarkę to wytarł ją w fartuch O, fartuch miał? To nie najgorzej u niego z BHP! Myślę, że zachował się bardzo ładnie, mógł przecież np. oblizać... ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: mamo_kotula 22.06.06, 21:43 no wiesz...... jakby Ci to .... oblizał..... zanim włożył......... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: mamo_kotula 22.06.06, 21:48 niutaki napisała: > no wiesz...... jakby Ci to .... oblizał..... zanim włożył......... Aha... już wiem! to znaczy oblizał po poprzedniej pacjentce! tylko on woli takie przyschnięte! Ale następnym razem serio polecam nałożenie kasku Niuniowi, choć z takim małym rozmiarem może być problem, ale mam patent domowej roboty (i 20 zł zaoszczędzisz) - odłam trzonek od aluminiowej chochelki do zupy i z tego, co zostanie (czyli z komory zupnej), na pewno uda się wyklepać prawdziwe cudo dla dzidzia. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: mamo_kotula 22.06.06, 21:51 mama_kotula napisała: odłam trzonek od aluminiowej chochelki do zupy i z tego, co > zostanie (czyli z komory zupnej), mamo_kotula)))))))))))))) kocham Cię za "komorę zupną))))))))))) rozwaliłaś mi serce na atomy)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjna2 [...] 22.06.06, 21:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: do mama_kotula, niutaki-cóż wasze dzieciaki 22.06.06, 22:03 tak tak mamy wstrętne cipy mąż nam nie dogadza, ale zapomniałaś o jednym jeszcze: jesteśmy żałosne, pasowałby ten zwrot do twojej wypowiedzi wytrzyj gębę bo ci ślina kapie Odpowiedz Link Zgłoś
nesting_sheep Re: do mama_kotula, niutaki-cóż wasze dzieciaki 22.06.06, 22:41 no i zapomniałaś jeszcze dodać "skąd w was tyle jadu" Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: do mama_kotula, niutaki-cóż wasze dzieciaki 22.06.06, 22:45 no i jeszcze żal mi was Odpowiedz Link Zgłoś
nesting_sheep Re: do mama_kotula, niutaki-cóż wasze dzieciaki 22.06.06, 22:53 i jeszcze "żal mi waszych dzieci" Odpowiedz Link Zgłoś
nesting_sheep Re: W jaki sposób położna sprawdza rozwarcie? 22.06.06, 22:35 DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: W jaki sposób położna sprawdza rozwarcie? 22.06.06, 21:45 badaniem ginekologicznym Odpowiedz Link Zgłoś