dosica 05.07.06, 10:21 cześć dziewczyny, mam pytanie: lekko plamiłam, dostałam duphaston i nospe. Po jakim czasie powinny zniknąć plamienia ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwkabieniek Re: Duphaston 05.07.06, 11:16 Ja też plamiłam i też dostałam duphoston. Skończyłam po paru dniach 2-3 ale leżałam w domku i żadnego wysiłku przez jakieś dwa tygodnie. Ciąża rozwijała sie bardzo prawidłowo, wróciłam do pracy do 8 m-ca. Urodziłam (naturalnie) Chłopczyka. 3760, 55 cm i 10 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
dosica Re: Duphaston 05.07.06, 11:58 no ja póki co leżeć nie muszę, ale sie oszczędzam i jestem ciekawa własnie ile dni mogą byc jeszcze plamienia, dodam, że sa juz duzo mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
oltka Re: Duphaston 05.07.06, 12:07 Witam. Jestem w 27 tc iod 3 tygodnia, az do zakończenia 3 misiąca bralam Duphaston, w coraz to mniejszych dawkach. Na dień dzisisiejszy moja córcia rozwija się prawidlowo, a ja przestalam plamic po 4 dniach, ale to wszystko zależy od organizmu. Wiem jedno, musisz teraz poprostu sie nie przemęczac i nie denerwować, a napewno bdzie dobrze..Pozdrawiam Ola i Martynka Odpowiedz Link Zgłoś
dosica Re: Duphaston 05.07.06, 12:43 dzięki dzięki. Ja narazie biorę duphaston 1 x dziennie, mam nadzieję, że pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
bambolada Re: Duphaston 05.07.06, 15:51 ja biore duphaston chyba z braku doswiadczenia lekarza, nie mialam zadnych plamien i zadnych dolegliwosci a zaczelam brac od 5 tygodnia co tak na prawde byl dopiero 3 tydzien i oczekiwal ze jzu sie pojawi akcja serca!! nie bylo bo bylo wczesnie jeszcze.!!.i tak oto tym sposobem faszeruje sie duphastonem 3 razy dziennie po 1 tabletce jestem teraz w 13 tygodniu i mam brac do 16 bo nagle odstawienie grozi powiklaniami....a swoja droga to lek jest cholernie drogi.........no ale coz czego sie nie robi dla dziecka skoro niby lekasz tak kazal... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1012 Re: Duphaston 05.07.06, 20:33 Pewnie mu wakacja firma farmaceutyczna uzależniła od ilości recept! Ja gdyby mi czasu i cierpliwości starczyło to z każdym zapisanym lekiem chodziłabym do 5 różnych gin. Tylko, że przy 5 różnych diagnozach dopiero fioła można dostać Odpowiedz Link Zgłoś
heban11 Re: Duphaston 06.07.06, 16:10 Cześć Dziewczyny,piszę na forum po raz pierwszy. Wg ostatniej @ to koniec 9tc, ale wg dnia owulacji to koniec 6tc. Biorę Duphaston 3 razy dziennie i luteine 2 razy dziennie dopochwowo. W 3 tygodniu od zapłodnienia miałam brązowe plamienia - leżałam w szpitalu - podobno jakiś krwistek. Teraz nie plamie ale mam zapalenie pochwy i stosuje jeszcze na noc globulki Macmiror. Czy słyszałyście, żeby brać Duphason razem z Luteiną? Czy to nie zaszkodzi dziecku? Troche mnie niepokoi ilość leków którą muszę zażywać. Odpowiedz Link Zgłoś
roza271 Re: Duphaston 06.07.06, 16:34 Cześć ja do 18 tygodnia zażywałam 3x1 duphaston i 3x1 luteine , też się tym zamartwiałam ale jak mus to mus. Teraz jestem w 20 tygodniu i nie zażywam nic oprócz witamin i clexane. Musimy wierzyć, że ten zestaw nie tylko nie zaszkodził dzidzi ale jej pomógł przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
heban11 Re: Duphaston 06.07.06, 16:41 roza271 troche mnie uspokoiłaś, bo mieszkam w średniej wielkości mieście i niezbyt wierzę w dokształcenie lekarzy. nie chciałabym być po prostu przedmiotem eksperymentu. Miejmy nadzieję, że nasze dzidzie będą zdrowiutkie. One są teraz najważniejsze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś